RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Jumaat, 18 Januari 2013

TUAN PUNYA CINCIN BERSUMPAH KETIKA CINCIN TIADA DITANGAN?

Oleh:  WFAUZDIN NS

MAKA, berbunyi juga Bik Mama di hadapan balu-balu tentera tentang isu cincin RM24 Juta.  Dia pun macam Najib pernah lakukan, iaitu bersumpah.  "Saya berani bersumpah, saya berani bersumpah kepada Allah, saya tak ada cincin itu di tangan saya langsung".  Masihkah anda ingat, Najib juga pernah bersumpah tidak mengenali Altantuya?  Kelakar, bukan?  Tentu Deepak ketawa terguling-guling mendengar 'lakonan' dua insan sehati sejiwa ini.

Ada rakan aku kata, pelik apanya untuk bersumpah jika kita tergamak guna C4.  Pelik apanya untuk bersumpah kalau Hukum Hudud pun kita hina.  Orang yang tidak takut Allah, sentiasa dedahkan aurat hatta di bumi Mekah dan sekembali dari Mekah, mereka tidak merasa apa-apa sekadar bersumpah.

"Saya berani bersumpah, saya berani bersumpah kepada Allah, saya tak ada cincin itu di tangan saya langsung".  Lagi kelakar.  Wartawan pun tahu dan nampak memang waktu itu cincin tiada ditangannya.  Tapi rakyat bertanya, siapa lagi di dalam dunia ini yang bernama "Datin Seri Rosmah Mansor" seperti bak kata Chegu Bard nama itu tertera di dalam dokumen cincin berkenaan?  Sehingga kini tuan punya nama tidak menjawabnya.  Chegu Bard patut disaman, tetapi yang patut menyamannya adalah si penama itu, kalaupun bukan Bik Mama.  Mengapa tiada saman sehingga berbuih mulut Chegu Bard suruh saman?

Bersumpah atau tidak, rakyat tidak peduli.  Isu cincin tidak boleh selesai dengan sumpah apatahlagi yang bersumpah itu kita kenali wataknya.  Rakyat hanya berkata, "cukup-cukuplah mahu menipu..."

'PERINTAH BERKURUNG' BUAT TENTERA DI PD PADA 20 HB JANUARI (AHAD) INI?

Oleh:  WFAUZDIN NSPADA 20 hb Januari ini (Ahad), sudah semestinya warga tentera khususnya dan bekas-bekas tentera mesti datang ke Program Ceramah Skandal Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) yang isunya  semakin panas sekarang.  Program tersebut akan diadakan di Kg SiRusa, Batu 4, Port Dickson (Rumah Pak Ngah, belakang Stesyen Petronas) mulai jam 09.00 malam.

Terutamanya warga-warga tentera di sekitar Port Dickson, tidak kira pangkat apa sekalipun mereka harus turun untuk dapatkan maklumat yang mempunyai kaitan yang rapat dengan kebajikan dan kepentingan mereka.  Penceramah yang akan hadir nanti adalah tokoh yang 'mengorek' isu ini iaitu Pengarah Strategi KEADILAN Pusat, Sdr Rafizi Ramli yang sebelum ini berjaya membongkar isu NFC (lembu kondo) melibatkan keluarga seorang Menteri.  Turut berceramah adalah Brigedier Jeneral (B) Abd Hadi dan juga Pengerusi KEADILAN Negeri Sembilan, Datuk Kamarul Bahrain (MP Teluk Kemang).

Adakah akan ada 'perintah berkurung; buat warga tentera sekitar Port Dickson pada tarikh tersebut?  Mudah-mudahan ianya tidak berlaku dan jika berlaku, sahih lah isu ini mahu disembunyikan dari pengetahuan warga tentera sendiri.  Ayuh...hadir beramai-ramai.

InsyaAllah, Radio KOBAT FM akan membawakan siaran secara langsung program tersebut bagi warga tentera seluruh Malaysia yang tidak dapat hadir ke program tersebut.  Radio KOBAT FM boleh diikuti dengan hanya membuka blog ini atau blog http://kobatpkr.blogspot.com


Khamis, 17 Januari 2013

BUKTI UTUSAN BANGANG!!

Anda baca link kat sini ---> http://www.utusan.com.my/utusan/Rencana/20130114/re_01/Medan-perah-duit-rakyat#ixzz2I7AffoDF (Petikan: Malah, Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Saifuddin Nasution Ismail yang bertindak selaku pengacara majlis secara terbuka meminta orang ramai menderma antara RM50 hingga RM100 untuk pusingan kedua.

"Pusingan pertama derma tadi kita lihat masih ramai yang segan silu untuk mengeluarkan derma jadi kita lancar pusingan kedua. Saya harap tiada masalah untuk kita masing-masing derma RM50 atau RM100 demi mencipta sejarah baru.

"Kita bukan ada penaja, kita perlukan sokongan saudara-saudari sekalian untuk membiayai kos Stadium Merdeka berjumlah RM100,000. Kita pakatan tidak mahu berhutang, kita mahu langsai hari ini juga," kata Saifuddin). Bodoh punya Utusan, masa bila YB Saifuddin jadi Pengerusi atau Pengacara kat Stadium Merdeka ketika kita berhimpun?

Satu lagi Utusan kata, " Apa yang menimbulkan persoalan ialah CheguBard (Badrul Hisham Shaharin) sebelum itu telah membuat pengumuman pada awal majlis bahawa kutipan derma pada malam menjelang Himpunan Shamsidar ialah RM30,000.

Kahkahkah...masa bila Chegu Bard naik pentas kat Stadium utk umumkan jumlah kutipan derma? Bodo betul lah Utusan ni......Sebab tu aku kata, sape yg baca Utusan yg ditulis oleh orang2 bodo akan turut jadi bodo.........!!!! Memang Utusan akhbar bangsat dan paling celaka dlm dunia!!!

Rabu, 16 Januari 2013

LISTEN ! LISTEN ! LISTEN ! JANGAN BAWA ANAK KU KE PERHIMPUNAN POLITIK, WAHAI GURU

Tertarik membaca komen FaceBooker, Sle Edar, teman saya yang mengulas perlunya pihak sekolah untuk mendapatkan kebenaran ibu/bapa/penjaga sekiranya mahu membawa anak-anak mereka ke mana-mana perhimpunan politik.  Baca komen beliau;


Sle Edar

Listen Listen Listen Listen Listen Listen Listen Listen

Ramai cai UMNGOK menyokong tindakan UBN bawa kanak2 sekolah ke majlis mereka... baik lah saya nak buat sikit huraian

Mak/ayah penjaga yang sah menghantar anak ke sekolah, mereka isi borang dan sebagainya. Maknanya sekolah sebagai penjaga. Kat sekolah keselamatan terjamin, ada pengawal keselamatan, pintu pagar berkunci, ada pengawas dan guru yg memerhati gerak geri.

Bila ada program UBN kanak2 di bawa. Pergi tempat terbuka, siapa yang akan memerhati keselamatan mereka. Nak harapkan guru memang tak akan menjaga mereka ini sebab biasanya guru2 ini akan dapat tempat duduk VIP. Siapa penjaga yang sah untuk mereka. Jika sesuatu kejadian buruk berlaku seperti kemalangan, diculik dan sebagainya siapa hendak di persalahkan?

Kerajaan Malaysia kah, Kementerian Kewangan kah, Pejabat Pendidikan Negeri kah, sekolah kah, guru kah... jadi siapa?

Semasa program PR kanak2 ini dibawa oleh penjaga yang sah. Mereka akan memastikan keselamatan anak2 mereka sendri...

Dah sampai masanya para ibu dan bapa membawa hal ini kepada PIBG. Bangkitkan isu ini. Jangan jadikan anak2 anda mangsa politik yang tidak bertanggung jawap.

IBU BAPA WAJIB melarang anak mereka dibawa keluar dari sekolah tanpa pengetahuan mereka. Jika selama ini pihak sekolah nak bawa keluar anak anda untuk sebarang aktiviti perlu mendapat kebenaran bertulis. Dah sampai masanya jika pihak sekolah nak bawa anak anda untuk mengikuti program UBN pun perlu mendapat kebenaran dari ibu bapa

Pihak Sekolah sepatutnya berfikir panjang.. anda seorg yang berpelajaran takkan perkara ini pun tak boleh nak fikir

Selasa, 15 Januari 2013

HASSAN JATI TIDAK PERLU CABAR ANWAR TETAPI CABAR TUAN GURU HJ HADI

Siapa benarkan Kalimah Allah digunakan oleh bukan Islam?
Oleh:  WFAUZDIN NS

MAKA, menyalak sekali lagi Hassan Jati tentang isu Kalimah Allah.  Rakyat sudah tidak fikir isu tersebut kerana rakyat tahu siapa sebenarnya yang berhak dan berkuasa di atas isu ini.  Surat di atas sudah cukup membayangkan sikap sebenar Umno di dalam isu ini dan Hassan Jati sudah buta hati kerana tidak sedar selama ini siapa yang memerintah dan mempunyai kuasa eksekutif di negara ini.

Pemahamannya cukup mudah, tetapi Hassan Jati sudah kering isu maka dikutip isu yang rakyat sendiri sudah mula memahaminya.  Hassan Jati mencabar DS Anwar dan DAP menerima keputusan Majlis Syura PAS tentang isu Kalimah Allah.  Cabaran bodoh yang menunjukkan Hassan Jati juga tidak faham isu ini.  DS Anwar, Lim Kit Siang dan Tuan Guru Hj Hadi (Presiden PAS) sudah sepakat di dalam isu tersebut.  Adakah Tuan Guru Hj Hadi melanggar keputusan Majlis Syura?  Jika begitu, Tuan Guru Hj Hadi patut dikenakan tindakan tatatertib.  Tetapi mengapa tidak?  Ini adalah kerana Tuan Guru Hj Hadi tidak melanggar keputusan Majlis Syura apabila beliau bersama pimpinan Pakatan Rakyat membuat keputusan tentang isu tersebut.

Cuma, Hassan Jati yang buat tidak tahu atau sememangnya dia tidak tahu.  Sebelum dia cabar DS Anwar terima keputusan Majlis Syura PAS itu, kita juga cabar Hassan Jati mencabar Tuan Guru Hj Hadi untuk berdebat berkaitan isu ini jika Hassan Jati bukan seorang yang jahil.  Mengapa Hassan Jati buat-buat tidak tahu surat di atas?  Jawapannya mudah, ianya adalah kerana jiwanya telah dibeli oleh sekutu APCO.  Itu saja.

Ahad, 13 Januari 2013

LAUNGAN 'MERDEKA' DS ANWAR SEMALAM PALING DRAMATIS!!

Oleh:  WFAUZDIN NS

HEBAT !! Itulah yang boleh dikatakan terhadap HKR KL112# semalam (12 Jan 2013) di Stadium Merdeka.  Biarlah media bangsat menyebut perhimpunan semalam tidak mendapat sambutan, biarlah si Us Nasha, Berahim Katak. Hassan Jati bahkan si Sembab, Muhyiddin pun sama bangang apabila menggelar perhimpunan semalam adalah "Perhimpunan Shamsidar".

Suasana menakutkan rejim Najib
Apa yang terbukti semalam, rakyat telah bangkit untuk membuktikan kepada Umno tidak semua rakyat boleh mereka 'perlembukan'.  Rakyat sudah tidak kisah apa jua isu yang kamu mahu tonjolkan untuk memperbodohkan rakyat.  Isu moral DS Anwar sudah lama basi.  Isu Hudud PAS-DAP jelas makan diri kerana semua tahu semenjak bila Umno sayang kepada Hudud?  Isu Amanat Hj Hadi, Umno terkangkang apabila akhirnya terpaksa membatalkan kehendak mereka sendiri agar Presiden PAS itu muncul dikaca TV untuk menjawab pelbagai persoalan berkaitan isu ini.  Sekarang, isu Kalimah Allah.  Mereka lupa, siapa yang memerintah negara selama ini dan siapa yang membenarkan Kalimah Allah digunapakai di Sabah dan Sarawak?

Suasana dalam stadium
Semalam rakyat memenuhi setiap sudut Stadium Merdeka sehingga melimpah ke luar stadium.  Mula-mula PDRM sebut jumlah sekitar 80,000 kemudiannya ditarik balik kononnya kesilapan "teknikal" maka disebut hanya 45,000 yang berhimpun semalam.  Media bangsat bercelaru menyebut jumlah yang hadir di antaranya yang sebut hanya 35,000 dan ada juga yang 'bermurah hati' sebut hanya 20,000.  Mungkin tidak semua media tahu berapa jumlah kapasiti Stadium Merdeka maka tidak pelik jika mereka 'sedungu' itu.

Di luar stadium
Bolehkah Najib kumpulkan rakyat seperti ini tanpa diangkut atau diupah?
Paling teruja semalam apabila DS Anwar dengan penuh semangat melaungkan "MERDEKA" sebanyak 6 kali disambut penuh semangat oleh rakyat yang hadir memenuhi luar dan dalam stadium seolah-olah semalam baru kita MERDEKA.  Laungan DS Anwar semalam meremangkan bulu roma, menusuk kalbu, meruntun jiwa, meresap ke dalam hati dan menghibakan itu mengingatkan kita kepada laungan keramat Tunku Abd Rahman pada 31 Ogos 1957, dan laungan MERDEKA semalam akan rakyat realisasikan pada PRU ke 13 nanti.