RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

Selasa, 13 Ogos 2013

TAHNIAH LIM GUANG ENG !!

TERBAIK dari KM  P.Pinang, YB Lim Guan Eng yang secara tegas baru-baru ini mengeluarkan arahan kepada mana-mana pihak agar tidak menggunakan Madrasah Umat Islam di mana-mana di P.Pinang untuk dijadikan tempat ibadat mana-mana agama selain untuk ibadat Umat Islam.


Tidak pula diketahui samada puak-puak lembu Perkosa, Pengkida atau Umporno di P.Pinang ingin berdemontrasi berlanjutan arahan terbaru dari KM P.Pinang itu.  Maklumlah, di negeri mereka perintah baru-baru ini kecuh sebuah madrasah telah digunakan untuk ibadat ugama Budha.  Samada cerita itu betul atau tidak, yang pentingnya langkah KM P.Pinang ini adalah baik sebagai langkah awal pencegahan dan ianya menampakkan ketegasan Lim Guan Eng untuk terus memelihara kesucian Ugama Islam di P.Pinang.

Kumpulan NGO 'Pro Najis" sedang usung "kek Najis" untuk dibawa ke Pej KM P.Pinang suatu ketika dulu, kemudian mereka pakat ramai-ramai makan...kesihan..

Meskipun Lim Guan Eng itu berugama Budha, namun beliau seorang insan yang taat kepada agamanya berbanding dengan dua tiga puak lembu yang mengaku berugama Islam tetapi bermain dengan 'kek tahi' di P.Pinang dulu.