RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

Khamis, 28 April 2016

RAFIZI PENYELAMAT KAK WAN

NASIB baik ada Rafizi, itu kata teman aku.  Ya, aku setuju sekali.  Keadilan bertuah kerana masih ada orang seperti Rafizi yang menduduki jawatan penting di dalam parti tetapi tidak menggunakan jawatan dan kedudukannya itu untuk kepentingan dirinya sendiri.  Beliau jujur di dalam memperkatakan sesuatu.


Di dalam keadaan ramai pimpinan cuba menegakkan benang basah akibat kesalahan kita menyebabkan berlakunya pertandingan 3 penjuru di Sarawak, Rafizi tampil memohon maaf tanpa beliau nyatakan siapa yang berhak dipersalahkan.  Tidak perlu beliau sebut siapa yang patut dipersalahkan kerana ramai sudah tahu apa yang berlaku sebenarnya.  Namun, Keadilan terpaksa bertanggungjawab dan beliau selaku SUA Keadilan dan juga Naib Presiden Keadilan turut merasa bersalah.  

Keberaniannya memohon maaf disanjung ramai dan sedikit sebanyak mengurangkan kemarahan para penyokong terhadap parti.  Kemarahan kini hanya tertumpu kepada beberapa individu yang menjadi punca kontroversi ini.  Sekarang ramai yang telah memperkatakan bahawa Keadilan mesti mengangkat insan seperti Rafizi jika mahu parti reformasi ini terus dihormati kawan dan digeruni lawan.  InsyaAllah, masa menentukan bahawa Rafizi akan berada di tempat yang sepatutnya di dalam parti.

Dap, melalui Kit Siang telah memohon maaf walaupun partinya menjadi mangsa.  Keadilan, melalui Rafizi juga telah memohon maaf.  Pagi nanti, (28/4/16) dikhabarkan bahawa Kak Wan akan mengadakan sidang media untuk mengulas tentang kontroversi ini.  Aku dapat rasakan bahawa Kak Wan selaku Presiden Keadilan juga akan turut memohon maaf kepada rakyat terutamanya para pengundi di Sarawak.  Mana suara mohon maaf dari yang lain terutamanya si 'pelakun'nya?

Aku tetap berharap Keadilan akan belajar dari apa yang telah berlaku.  Keadilan mesti mengelakkan diri dari digelar parti hipokrit atau parti yang mengkhianati kawan.  Keadilan mesti berani berpencak di dalam gelanggang bukan setelah gelanggang ditutup.     

Rabu, 27 April 2016

PENDEKAR ATAU DALANG WAYANG KULIT?

SIAPA itu "Pendekar' yang hebat? Pendekar yg hebat itu mereka bertarung di dalam gelanggang. Jika di dalam pertarungan menunjukkan 'lembik' dan 'mengaku kalah', tetapi apabila pengadil menamatkan pertarungan, barulah nak tunjuk pencak silatnya agar para penyokong anggap beliaulah pendekar, itu bukan pendekar tetapi 'dalang' wayang kulit. 
 
 
Kisah 'Pendekar Bujang Lapok' amat menarik. Paling lucu, sewaktu Ahmad Nisfu dan orang2nya datang ke rumah Pendekar Mustar untuk 'berbincang' tentang tuntutan gantirugi perahu yg rosak, Si Ajis kawan Ramlee takut untuk berdepan dgn geng2 Ahmad Nisfu. Hanya P.Ramlee saja yg berjaya mengusir kumpulan Ahmad Nisfu.

Tapi, sebaik saja kumpulan Ahmad Nisfu beredar dari halaman rumah Pendekar Mustar, barulah Si Ajis menunjukkan 'keberanian'nya untuk memikat anak dara Pendekar Mustar. Akhirnya dapat sebijik batu kat kepala beliau yg dibaling oleh geng Ahmad Nisfu....

Tunjuk hebat bukan pada tempat dan waktunya....melucukan !!

Isnin, 25 April 2016

JATUHKAN NAJIB TUGAS NOMBOR WAHID !!

ANWAR tidak boleh bebas selagi sistem atau reform terhadap institusi kehakiman tidak diperbetulkan.

Tiada reform terhadap semua sistem dan institusi kerajaan yg tempang sekarang ini selagi Najib jadi PM.

Kalau nak jatuhkan Najib pun gagal, usah bermimpi nak jatuhkan Umno. Usah bermimpi nak jatuhkan Bn kalau Umno masih berkuasa.

Kesimpulannya, jatuhkan Najib itu tugas Nombor Wahid. Bagi melaksanakan tugas nombor satu ini, tiada syarat diletakkan kecuali kamu memang benci kpd Najib sebagai PM.