RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Ahad, 6 Jun 2021

KONGRES AMK - SDR SAIFULLAH PEMBAHAS PAHANG "KEADILAN TOLAK MAHATHIR"


 

KESELAMATAN NEGARA TERANCAM - WFAUZDIN NS (KETUA GERAK PAHANG)

 


PATUT DILAKNAT KEZALIMAN INI !!

Patutnya hari ini Kongres Keadilan. MKN minta batalkan dan katanya boleh tangguh sampai 30 Jun. Dia ingat mudah nak urus persiapan dan persediaan untuk buat kongres, apatah lagi dengan menggunakan aplikasi zoom? Bukan semua ahli biasa guna dan bukan mudah untuk mendaftar sebagai perwakilan. Ini sengaja dilakukan untuk menyusahkan parti. Kalau tidak buat kongres ikut tempuh, mereka ada alasan untuk haramkan Keadilan. 

Kenapa la buruk sangat perangai mereka? Kenapa zalim sangat hinggakan tiada alasan munasabah untuk batalkan kongres yang menggunakan Zoom. Apakah ada risiko Covid jika guna zoom? Memang celaka. Pesawat Israel yg terang2 merbahaya boleh beri izin masuk malaysia, rakyat sendiri mahu bermesyuarat melalui Zoom pun dihalang? Pesawat perang china sebanyak 16 buah ceroboh masuk negara ini, kamu tidak pandang serius pun.

Jika tidak zalim, mahu sebut apa? Lebih malang dan celaka lagi bila parti Islam pun sokong perbuatan zalim. Mereka berada dlm kerajaan zalim dan makan gaji pula untuk disuap ke mulut anak bini. Memang celaka sungguh!! Patut pun negara ini semakin rosak kerana tiada keberkatan. Ulamak terompah kayu ramai jadi pengampu.

HADITH TENTANG PEMERINTAH YANG ZALIM DAN MANUSIA YANG BERANI BERCAKAP BENAR DI HADAPAN PEMERINTAH YANG ZALIMKalau baru ini Jakim bawa hadith dhaif untuk menyatakan wajib taat kpd "sultan" dan dosa derhaka terhadapnya, hari ini saya cuba bawa hadith tentang balasan kepada pemerintah yg zalim:
Antara contohnya:

 

مَا مِنْ عَبْدٍ يَسْتَرْعِيهِ اللَّهُ رَعِيَّةً يَمُوتُ يَوْمَ يَمُوتُ وَهُوَ غَاشٌّ لِرَعِيَّتِهِ إِلاَّ حَرَّمَ اللَّهُ عَلَيْهِ الْجَنَّةَ

 

Maksudnya: "Tidak ada seorang pun yang Allah berikannya amanah untuk menjaga rakyat, lalu dia mati dalam keadaan dia khianat kepada rakyatnya melainkan Allah haramkan ke atasnya syurga". (HR Muslim)

 

Ada juga hadith tentang manusia yang berani bercakap benar di hadapan pemerintah yg zalim:
Nabi Sallallah AlaihI wasallam bersabda:

 

إن من أعظم الجهاد كلمة عدل عند سلطان جائر

 

Maksudnya: “Di antara jihad yang teragung ialah perkataan benar yang diucapkan di sisi penguasa yang zalim”. (HR al-Tirmizi, sahih)
Maka, jangan petik hadith tujuan untuk mengampu semata2.