RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

Selasa, 26 November 2019

SPRM BERITAHU TERSALAH HANTAR TETAPI TIDAK MENAFIKAN KANDUNGAN DI DALAM.SURAT BERKENAAN

SPRM kata tersalah hantar surat, tak sepatutnya surat itu dihantar kpd parti hingga mnyebabkan dua org dipecat dari parti.

Rakyat tidak ambil tahu kesilapan teknikal SPRM itu. Isu silap hantar surat tu biarlah Latheefa Koya yg jawab, takkan nak urus surat pun tak pandai2. Apa yg penting adalah kandungan dlm surat tersebut kerana parti bertindak berdasarkan kandungan dlm surat berkenaan.

Sekiranya SPRM sanggup menarik balik laporan yg dikatakan tersalah hantar itu dan mengesahkan anggota terlibat bersih dan tiada kes, barulah parti kena kaji semula pemecatan beliau.

Ini isu besar melibatkan moral seseorang. Yang terlibat boleh menyaman SPRM sekiranya surat itu melaporkan sesuatu yang tidak benar terhadapnya. Apakah SPRM sanggup menarik balik laporan tersebut dan sanggup mengaku bahawa surat tersebut adalah tidak benar? Saya harap begitu.

ALANGKAH RUGINYA...

Dlm mesyuarat MPP kelmarin, dikhabarkan, setelah meneliti surat dari SPRM dan laporan dari lembaga disiplin, beberapa ahli termasuk Anwar sendiri hnya mncadangkan tindakan 'gantung keahlian' kpd Zakaria. Tetapi, pengerusi lembaga disiplin sendiri bertegas dgn menyatakan kes rasuah ini satu kes yg amat besar apatah lagi dlm parti reformasi seperti keadilan, dan pandangan pengerusi disiplin itu mndapat sokongan lebih ramai dlm MPP. Maka, anwar terpaksa akur dgn pandangan ahli2 MPP. Alangkah baiknya, jika semua geng2 azmin termasuk azmin dan zuraida dan Zakaria sendiri hadir dlm mesyuarat MPP ptg semlm, mngkin kputusannya berbeza. Itulah pentingnya khadiran dlm mesyuarat. Alangkah ruginya...