RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Sabtu, 1 Oktober 2016

MAHATHIR DAN MUHYIDIN MAHU LUPUSKAN UMNO, PH PAHANG BERSEDIA MEMBANTU, MALAM ESOK JUMPA DI BERA !!ESOK, Ahad 02/10/16 bertempat di Spg Kepayang, Bera, Pahang Tim Jelajah 1MDB akan menyinggahi Pahang.  Program besar-besaran ini akan diketuai oleh Presiden Keadilan, Kak Wan sendiri beserta Timbalannya yang juga MB Selangor, YAB DS Azmin Ali.  Bagi melengkapkan kombinasi penerangan di dalam jelajah ini, dua pimpinan utama dari Parti Pribumi Bersatu Malaysia atau lebih dikenali sebagai Bersatu, iaitu Pengerusinya Tun Dr Mahathir dan Presidennya, TS Muhyidin Yassin juga turut dijemput.

Pahang selaku negeri yang mengiktiraf Pakatan Harapan, maka kepimpinan PH peringkat negeri juga turut akan berucap iaitu Pengerusi Keadilan Pahang, YB Dato' Fauzi Abdul Rahman, Pengerusi Dap Pahang YB Leong Ngah Ngah dan Pengerusi Amanah Pahang Sdr Dr Hamzah Jaafar.  

Lokasi program yang betul-betul berada di persimpangan ke kawasan penempatan felda menunjukkan PH begitu serius mahu menyedarkan warga felda bahawa sudah sampai waktunya mereka berubah.  Warga felda kini merasai dan sedar bahawa apa yang mereka impikan sejurus PRU13 yang lalu ternyata meleset bahkan di dalam diam mereka akui apa yang pihak Pembangkang perkatakan kepada mereka sewaktu kempen PRU13 yang lalu benar-benar terjadi.  Mereka tahu mereka hanya mahu dijadikan aset Umno/Bn semata-mata untuk mengekalkan kuasa.  

Sekiranya PH mahu menawan Pahang, kawasan felda wajib diberikan tumpuan.  Nasib warga felda mustahil dapat kita atasi sekiranya kita gagal memerintah.  Justeru itu, senang atau sukar, PH mesti berhadapan dengan warga felda dan kuatkan semangat untuk meyakinkan mereka bahawa PH mampu mengubah nasib mereka.  

Warga felda diseru beramai-ramai ke program malam esok.  Sudah tentu mereka mahu tahu mengapa bekas pemimpin mereka, Tun Dr Mahathir dan Muhyiddin kini amat kuat menentang Najib.  Tun dan Muhyiddin telah pun nyatakan, mereka bukan saja mahu Najib berundur bahkan mereka mahu Umno/Bn dilupuskan samasekali.  PH Pahang bersedia untuk bantu kerja-kerja mereka berdua.

 

Selasa, 27 September 2016

PH BERSAMA TUN MAHATHIR GEMPUR PAHANG 02 OKT INI !! 
RAKYAT Pahang dijemput hadir beramai2 ke Program Penerangan Jelajah 1MDB - "Bohong Yang Tidak Berpenghujung" pada 02 Okt 2016 (Ahad) jam 08.30 malam bertempat di Simpang Kepayang, Bera.

Pimpinan utama yang akan hadir adalah Presiden KEADILAN, YB Dato' Seri Wan Azizah Wan Ismail. Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) Tun Dr Mahathir Mohamed, Presiden PPBM YB Dato' Seri Muhyiddin Yasin, dan Timb Presiden KEADILAN merangkap MB Selangor, YAB Dato' Seri Azmin Ali.

Pimpinan2 PH peringkat negeri yang turut akan menyampaikan pidato adalah Pengerusi KEADILAN Pahang YB Dato' Fauzi Abdulrahman , Pengerusi Dap Pahang YB Leong Ngah Ngah, Pengerusi Amanah Pahang Dr Hamzah Jaafar serta Ketua Cabang Bera Sdr Zakaria Abdul Hamid.

Perbagai isu rakyat bakal disentuh oleh pimpinan2 terutamanya isu skandal 1MDB, GST, isu2 Felda yang semakin hangat dibincangkan oleh para peneroka dan lain2 isu yang melibatkan kepentingan rakyat. Mungkin selama ini kita sukar mempercayai akan kata2 dari pimpinan Pembangkang, tetapi kali ini yang membicarakan isu2 tersebut adalah dari tokoh2 negara dan bekas pimpinan utama Umno/Bn sendiri.

Jangan lepaskan peluang ini untuk kita mendapatkan maklumat yang jelas di mana maklumat2 seperti ini tidak akan kita perolehi dari media2 perdana kawalan Umno/Bn. Orang ramai dijemput hadir dan mohon hebahkan