RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Jumaat, 2 Februari 2018

APABILA OLAMAK PERINTAH, NESCAYA REZEKI HUTANG BERTAMBAHTok sempat hadir program MB Serambi Mekah dengan Najib kelmarin. Siapa tak bangga olamak tok dapat sekali lagi berada sepentas dengan Ulil Amri Najib dan juga semua pimpinan Amno di Serambi Mekah? Itu rezeki Allah kuniakan kpd olamak tok dan rakyat Serambi Mekah.

Kita tak perlu UG. Kalau tanpa UG pun kita boleh bersedondon mcm guru tok dulu, dan boleh sekapal macam Ostat Tuan Berahim dulu dan kini boleh berdiri sama tinggi dengan Ulil Amri kita, perlu apanya mahu UG lagi? Tanpa UG pun, rakyat Serambi Mekah diberi pinjam duit (hutang) untuk bayar gaji korang semua kakitangan kerajaan negeri. Bayangkan kalau Ulil Amri Najib tak beri duit pinjam, korang nak makan apa? Sanggup makan budu sama nasi je hari2?


Sewaktu Ulil Amri Najib umumkan depan khalayak ramai dan depan ahli2 Amno iaitu Najib mahu kasi pinjam duit kat olamak tok, kelihatan olamak tok tunduk macam laki kena marah dek bini. Bukan malu, tapi zuhud dan bersyukur.

Bertuahnya rakyat Serambi Mekah kerana dapat pinjam duit dari Ulil Amri. Itulah berkatnya olamak memerintah, rezeki ada di mana2. Dengan duit hutang itu, kita boleh bayar gaji kamu semua. Bonus yg baru2 ini pun dari duit hutang. Daripada meminjam duit dari Dap kapir harbi itu, lebih baik pinjam dari Ulil Amri Najib. Yang penting kita dapat berhutang !!

Apabila olamak memerintah, nescaya rezeki hutang bertambah dan negeri kita kekal paling tinggi hutang. Takbir !!
 
FB Tok Usin UG Ceroi