RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Khamis, 2 Mac 2017

BEBASKAN ANWAR MELALUI PILIHANRAYA, MAHATHIR MAIN PERANAN

KALAU mahu angkat Anwar jadi PM, kena bebaskan Anwar dulu. Mahu bebaskan Anwar, kena menang pilihanraya dulu.

Mahu menang pilihanraya, kena jatuhkan Umno/Bn. Nak jatuhkan Umno/Bn, kena sokong mana2 pihak yg mahu jatuhkan Umno/Bn. Umno/Bn tak boleh jatuh hanya kerana Mahathir minta maaf kat Anwar. Tapi, kalau Umno/Bn jatuh hasil daripada kerja kuat kita dan dibantu oleh Mahathir dan Bersatu, wajar PH berterima kasih kpd Mahathir dan Bersatu. Dan, ditakdirkan Anwar selepas itu menjadi PM, ertinya Mahathir ada sedikit menyumbang untuk menaikkan Anwar.

Mahathir boleh saja bahkan sewajarnya memohon maaf kpd Anwar dan keluarganya, walaupun Anwar telah lama memaafkan beliau. Mahathir mungkin memilih untuk tidak menyuarakan permohonan maaf beliau kpd Anwar atas sebab2 yg dia seorang yg tahu, tetapi Mahathir setakat ini tidak pernah menentang kehendak PH untuk menabalkan Anwar menjadi PM.

Isnin, 27 Februari 2017

MAHATHIR DIHENTAM HANYA KERANA MAHATHIR HENTAM NAJIB? BODOH SUNGGUH!!

DULU Najib takut pd Anwar. Anwar dah masuk penjara. Najib ingat dia lega. Rancangan Allah siapa boleh halang? Tiba2 mahathir muncul melawan Najib, umno/Bn.

Najib pun guna seluruh jentera utk lawan Mahathir. Siang malam dihina dan dikutuk Mahathir semahu2nya melalui media kawalannya.

Ada sebilangan dari kita yg benci najib, umno/Bn pun kutuk Mahathir sekali.

Apakah dgn kutukan dan penghinaan kita kpd Mahathir akan melemahkan Najib? Tidak. Bahkan, Najib rasa lega dgn tindakan kita menghina Mahathir. Menghina dan mengutuk Mahathir adalah hadiah kita kpd Najib. 
 
Bukan bermakna mahu suruh sokong Mahathir, tapi perlu apanya hentam Mahathir kalau dia hentam Najib?  Tidak suka Mahathir atas tingkah lakunya dulu2, itu orang faham.  Tapi kalau hentam Mahathir bila dia hentam rejim Umno/Bn, itu pelik.   Mungkin kita mahu pemimpin yang zalim itu mesti sokong kezaliman seterusnya selepas era dia berkuasa?

Bodohnya kita dlm berpolitik.