RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

Sabtu, 6 Jun 2015

TOK USIN UG CEROI BUAT LAWAK BANGANG TAPI REALISTIK !!!

Copy Paste Lawak Usin UG Ceroi dalam FB dia sat.....

Kehkehkeh...tak tahan perot tok. Tok ingat nk berehat ptg ni, tapi tok terbaca knyataan KM Penang, LGE yg cabar ksemua ahli parti tok yg pegang jwtn atas lantikan politik di p.pinang agar letak jwtn sbb utk hormati kputusan muktamar pas yg putuskan hubungan dgn Dap.

Ini semua bmula dr usul Tar Snake, yg bawa usul mlalui dewan ulamak. Lulus tanpa bahas pulak tu, kononnya sensitif. Bawa usul tak fikir sensitif, nk bahas fikir sensitif?

Yg tok rasa lucu sgt tu, walaun2 tok jd burung belatuk dlm muktamar sokong usul Tar Snake, lepas tu skrg mereka jadi mangsa kena suruh letak jawatan kat Penang.

Tar Snake? Dia tak rugi maaa....dia masih terima bantuan dari Yayasan Pondok 1 Msia....hangpa yg kena bhenti kerja maaa....kehkehkeh...bijok sungguh anak murid tok Tar Snake ni kenakan kawan2 dia....kehkehkeh...adeesss...

Khamis, 4 Jun 2015

KEPIMPINAN ULAMAK BAKAL DIHORMATI OLEH SEGENAP LAPISAN MASYARAKAT

AHLI Pas dikhabarkan mencapai jutaan orang.  Perwakilan yang hadir untuk menentukan pimpinan PAS di semua peringkat sekitar seribu orang.  Inilah sistem pemilihan yang telah lama diamalkan oleh Pas dan itulah juga sistem yang diamalkan oleh Umno iaitu sistem perwakilan, begitu juga dengan KEADILAN sebelum KEADILAN mengubah kepada sistem yang lebih demokratik iaitu sistem satu kepala satu undi. 

Muktamar Pas sedang berlangsung sekarang.  Dewan Pemuda dan Muslimat telah menyaksikan penyandang jawatan ketua dan Timbalan kecundang.  Sebentar tadi, Presiden juga turut dikekalkan oleh Hj Hadi, manakala Mat Sabu yang sebelum ini amat dipuji oleh Almarhum Tok Guru Nik Aziz turut kecundang.  Lawan Hj Hadi, Ustaz Ahmad Awang tewas manakala Ustaz Tuan Ibrahim berjaya menewaskan 'ayam sabung" Pas selama ini, Mat Sabu.  Naib-Naib Presiden sebelum ini kesemuanya tewas iaitu Husam Musa dan Salahuddin Ayob.  Ertinya, dari jumlah jutaan ahli Pas, sekitar seribu perwakilan mahukan golongan Ulamak memimpin Pas.

Selepas Muktamar ini, aku yakin tentu Pas bertambah baik dan efisyen dan lbih dihormati kerana kepimpinan Ulamak tentulah tidak sama caranya dengan orang biasa. Tentunya pimpinan baru ini nanti akan menjadi contoh kepada ahli-ahli di bawah bagaimana untuk mengurus parti dan jemaah dengan baik dan diminati rakyat.  Tentunya mereka akan lebih zuhud dan tawadhuk, penuh hikmah di dalam mentadbir parti dan menentukan parti Islam ini kelihatan amat telus, bersih dan sederhana kehidupan pemimpinnya.  Tentulah masyarakat Non Muslim lebih mendekati mereka kerana Ulamak pewaris Nabi akan menampilkan akhlak dan kebijaksanaan yang pernah ditunjukkan oleh Nabi.

Kita amat yakin, selepas ini Pas akan dapat menjadi 'leader' kepada Pakatan Rakyat kerana pimpinan Ulamak yang mewarisi perjuangan Nabi tidak akan menjatuhkan imej Ulamak itu sendiri.  Semoga tercapai cita-cita Islam yang ingin diperjuangkan, InsyaAllah.


Rabu, 3 Jun 2015

SUHAIZAN TEWAS, PAS BERSAMA PR LEBIH KUKUH?

SUHAIZAN Kayat, Ketua Pemuda PAS selesai sudah berucap sempena Muktamar Pemuda PAS semalam. Intipati penting dari anak muda yang digelar "jebon" oleh pro Ulamak ini adalah betapa pentingnya PAS kembali ke pangkuan rakyat yang ingin melihat Umno/Bn tumbang dan Kerajaan PR mengambil alih Putrajaya.  

Suhaizan ada harapan tewas kali ini kerana dikatakan perwakilan mahu golongan Ulamak memimpin Pemuda.  Tiada masalah dari segi itu, sesiapa pun boleh diangkat untuk menjadi Ketua Pemuda.  Itu hak para perwakilan.  Mereka yang menjadi perwakilan tentunya sudah berfikir ke arah mana PAS mahu dibawa.  Jika mereka mahu tokoh baru bagi menggantikan Suhaizan, tentunya tokoh baru ini lebih komited dari Suhaizan untuk memperkukuhkan PR.  Itu pun jika PAS masih berminat dengan PR.  

Setakat ini, semua pimpinan PAS dari segi zahirnya mahu terus bersama PR.  Ertinya, mereka sedar PR banyak membantu PAS di dalam memperluaskan pengaruhnya.  Tentulah tidak bermaruah jika mulut berkata mahu bersama PR tetapi di hati pula lebih senang dengan Umno/Bn.  Mustahil PAS bersikap sedemikian jika dilihat dari dasar parti Islam tersebut.  

Kalau Suhaizan tewas, adakah PAS bertambah kukuh di dalam PR?  Itu persoalannya.  Jika dirasakan PAS akan terus longgar bersama PR jika tokoh baru menggantikan Suhaizan diangkat, perlu apa Suhaizan digugurkan?  Melainkan jika memang PAS mahu dilihat sedemikian.