RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Sabtu, 20 Jun 2015

MOKHTAR SENIK ADA CADANGAN UNTUK PARTI BARU

AKU terbaca status Ustaz Mokhtar Senik.  Dia menasihatkan kepada sesiapa dari kumpulan yang tewas di dalam Muktamar baru-baru ini jika ingin tubuh parti baru, hendaklah membuat undang-undang agar Presiden mesti pegang jawatan sampai mati untuk mengelakkan tertubuhnya parti baru lagi selepas itu.Mokhtar Senik juga mahu Majlis Syura mesti menentukan Presiden mesti pegang jawatan tanpa pertandingan kerana bimbang jika tewas, tertubuhnya parti baru.  Hebat Mokhtar Senik punya cadangan, sebab itulah usul dari Dewan Ulamak baru-baru ini amat membantu perkembangan Pas.

Aku fikir apa yang Mokhtar Senik sebut itu tidak penting sangat.  Apa yang penting dan mungkin Mokhtar Senik lupa mahu cadangkan adalah elok jika parti baru itu nanti buat undang-undang untuk mewajibkan "Chai" sebagai cara memilih pemimpin.  Itu lebih syarie aku rasa.

DR ZUHDI MELINGKUPKAN PAS

AKU tabik dengan Pengerusi ANAK, Sdr Mazlan Aliman yang tidak emosi bila diserang secara bodoh oleh Dr Zuhdi.  ANAK jadi mangsa serangan jahat Dr Zuhdi hanya kerana Mazlan Aliman letak jawatan di dalam AJK Pas Pusat.  

Tiba-tiba saja Mazlan dituduh penghasut anak-anak felda untuk fanatik atau agresif.  Aku nak tanya la Dr Zuhdi, berapa hari dia duduk di felda sewaktu kempen PRK Rompin baru-baru ini?  Bandingkan dengan Mazlan Aliman.  Berapa banyak Pas dapat curi undi dari Bn di Rompin dan berapa ramai anak-anak felda merusuh kerana dihasut oleh Mazlan?

Malang sungguh Pas dapat Dr Zuhdi.  Merosakkan jemaah.  Sebelum ini pun analisa Dr Zuhdi menunjukkan otaknya tidak betul apabila mahu jentik gereja jika Pas dan Umno bersatu di Selangor.  Nampak sangat Dr Zuhdi ni perosak jemaah. 

Apa pun tabik dengan Sdr Mazlan Aliman yang tidak emosi, sebaliknya mencabar Dr Zuhdi tunjukkan bukti sejauh mana dia merosakan anak-anak warga felda.  Kompom Dr Zuhdi tiada bukti.

Khamis, 18 Jun 2015

TIDAK PUAS LAGI DR ZUHDI? APA SALAH MAZLAN ALIMAN KEPADA KAMU?

PERNAH atau tidak anda dengar Pengerusi ANAK, Sdr Mazlan Aliman membuat satu-satu kenyataan kontroversi sebelum ini khususnya sepanjang kempen pemilihan Muktamar Pas baru-baru ini?  Pernah anda tahu Sdr Mazlan ini pernah mengkritik Ulamak atau Profesional mahupun menyebelahi mana-mana kumpulan?  Itulah Sdr Mazlan Aliman, lantaran itu beliau dipilih sebagai salah seorang yang menduduki Kerusi AJK Pas Pusat.

Ertikata lain, Sdr Mazlan Aliman 'tidak ganggu orang'.  Dia hanya tumpu kepada tanggungjawabnya sebagai Pengerusi ANAK iaitu menjaga hak dan nasib warga Felda di samping berbagai lagi jawatannya yang lain, kesemuanya melibatkan kepentingan rakyat marhaen.  Dia sanggup turun naik mahkamah, keluar masuk felda meskipun sering dihambat keluar oleh masyarakat felda sendiri hanya kerana ingin memberitahu warga felda bahawa kamu telah tertipu.  Dia bukan cakap kosong, dia ada hujah beserta fakta malahan beberapa kali mencabar pihak kerajaan berdebat secara terbuka dengannya berkaitan isu felda.

Itu Sdr Mazlan Aliman.  Jauh sekali tokoh berasal dari Johor ini ingin mengusik rakan-rakannya di dalam jemaah.  Mengapa si Dr Zuhdi 'jentik-jentik' ini sakit hati sangat dengan Sdr Mazlan Aliman?  Apa yang Sdr Mazlan Aliman buat kepada Dr Zuhdi yang terkenal dengan 'anti-Anwar" dan pemuja amno ini? Mengapa tergamak Dr Zuhdi tuduh Sdr Mazlan ingin merosakkan jenerasi muda anak-anak peneroka Felda?  Berapa ramai kini yang rosak angkara Sdr Mazlan?   Dr Zuhdi kini asyik menyerang ANAK sebaik sahaja Sdr Mazlan Aliman melepaskan jawatannya secara baik dari Kerusi AJK Pas Pusat.  Apakah itu memberi masalah kepada Dr Zuhdi yang pernah buat analisa jika Pas bersama amno di Selangor, mereka boleh perintah Selangor dan boleh 'jentik' saja gereja di Selangor.  

Siapa yang tidak tahu, Dr Zuhdi ini seorang pensyarah di Universiti kerajaan yang bebas berada di dalam Pembangkang asalkan beliau menjalankan 'visi' yang diarahkan kepadanya.  Kini, sedikit demi sedikit beliau menggerakkan "siku' dan 'lutut'nya untuk merealisasikan impian amno.  Setelah puas membelasah rakan-rakan di dalam jemaah seperti Mat Sabu, Khalid Samad, Dr Hatta dan lain-lain melalui "Chai Planning" yang Islamik itu, kini dendamnya kepada Sdr Mazlan Aliman pula.

Itulah Dr Zuhdi yang merosakkan Pas dengan menggunakan otak amno.

Isnin, 15 Jun 2015

SAMADA PAS BERSEDIA UNTUK BERSAMA KITA, SERANGAN TERHADAP UMNO/BN WAJIB DIPERTAJAMKAN LAGI

KEADILAN telah mengeluarkan kenyataan tegas mereka berhubung dengan krisis yang berlaku di dalam Pakatan, terutamanya yang melibatkan Pas dan Dap. Ketegasan KEADILAN adalah bahawa Pakatan mesti meletakkan keutamaan kehendak majoriti rakyat lebih 52% yang mahukan Umno/Bn ditumbangkan dan negara ini diambil alih oleh kerajaan baru bernama Pakatan Rakyat.

Ini hasrat rakyat dari berbilang kaum.  Namun demikian, KEADILAN melalui kenyataan resmi Presidennya menyatakan KEADILAN memahami rakan-rakan di dalam Pakatan mempunyai beberapa masalah dalaman dan ini juga pernah dilalui oleh KEADILAN sendiri. KEADILAN tiada hak untuk menentukan rakan-rakan mereka di dalam arah perjuangan dan pendekatan yang ingin mereka ambil.  Jika Muktamar Pas ingin menentukan usul bahawa Pas mesti putus hubungan dengan Dap, maka itu adalah kehendak Pas dan KEADILAN mesti menghormatinya.

Jika ini berlaku, Pas tidak mahu bersama Dap di dalam menumbangkan rejim Umno/Bn, KEADILAN tentunya tiada pilihan lain selain dari duduk bersama Dap yang telah menyatakan komitmen mereka bahawa musuh mereka adalah Bn.  Aku sendiri pun tidak setuju KEADILAN terlalu memaksa Pas untuk bersama di dalam Pakatan di dalam masa yang sama Pas tidak mahu berkawan dengan Dap.  Itu politik songsang yang tentunya tidak menjamin penyatuan di dalam Pakatan di dalam masa yang panjang.

Sekarang bukan masa untuk menuding siapa yang bersalah atau yang memulakan krisis ini.  Setiap parti tentu pernah lakukan khilaf, tetapi selama ini boleh kita selesaikan atau kita lupakan.  Tetapi, apabila Pas sendiri meletakkan permasalahan perbezaan pendapat ini diselesaikan melalui Muktamarnya, dan Dewan Ulamak Pas yang juga majoritinya adalah juga dari kalangan Majlis Syura Ulamak iaitu badan tertinggi di dalam PAS, sukar untuk kita mengerti apakah usul dari Dewan Ulamak untuk memutuskan hubungan dengan Dap itu bakal ditolak oleh Majlis Syura kerana majoritii individu di dalam Majlis Syura itu juga yang meluluskan usul tersebut di dalam Dewan Ulamak.  Bahkan, Mursyidul Am juga ada sewaktu usul ini dibincangkan di dalam Dewan Ulamak.  Apakah mereka akan merubah keputusan yang mereka sendiri bawa?

Atas perkembangan inilah, maka mahu tidak mahu, seberat mana sekalipun, Pakatan (KEADILAN dan Dap) mesti bersedia untuk menerima keputusan dari Pas nanti.  Maka, sewajarnya lah KEADILAN menyatakan bahawa Pakatan kini membuka kepada semua termasuk NGO yang mempunyai iltizam bagi merealisasikan kehendak rakyat majoriti ini untuk bersama-sama Pakatan agar serangan kita kepada Umno/Bn terus dipertajamkan.