RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Isnin, 14 Oktober 2019

ATM TERIMA PERUNTUKAN TAMBAHAN TERMASUK PERUNTUKAN MEMBAIKI DAN MENYELENGGARA RUMAH KELUARGA

Terima kasih di atas peningkatan jumlah peruntukan pertahanan sebanyak 12 peratus kepada RM15.6 bilion berbanding RM13.9 bilion tahun lalu.

Daripada jumlah itu, RM12.5 bilion adalah peruntukan Belanja Mengurus manakala RM3.08 bilion adalah Belanja Pembangunan.

ATM juga menerima peruntukan RM150 juta bagi membaiki dan menyelenggara Rumah Keluarga Angkatan Tentera (RKAT) serta Bantuan Khas Kewangan RM250 kepada penerima Bantuan Harapan Negara dalam kalangan veteran ATM berpencen dan tidak berpencen.

Selain itu, semua penerima Pingat Jasa Malaysia (PJM) akan turut menerima "One Off" sebanyak RM 500.

Terima kasih, meskipun kami sedar keadaan kewangan masih belum melegakan angkara kerosakan rejim terdahulu, namun usaha kerajaan tidak meminggirkan ATM dan bekas warganya kami hargai. teruskan usaha untuk meningkatkan prestasi ATM dan kebajikan warganya dab bekas perajurit.

Ahad, 13 Oktober 2019

RAKYAT MALANG BILA KALI INI DAPAT PEMBANGKANG PEMALAS

Kita dulu lama jadi Pembangkang. Pembangkang terbaik dan bermutu yang pernah wujud di negara ini adalah ketika ianya dipimpin oleh Dato' Seri Anwar Ibrahim.

Setiap kali kerajaan waktu itu membentangkan bajet atau belanjawan, sudah pasti Pembangkang juga telah bersedia dengan bajet alternatif mereka. Kita mampu menyediakan bajet alternatif adalah kerana kita selaku Pembangkang ketika itu memiliki pemimpin yang hebat dan berpengalaman seperti Anwar Ibrahim serta ramai pimpinan yang berkualiti seperti Rafizi Ramli, Tony Phua, Nurul Izzah dan ramai lagi termasuk tokoh-tokoh profesional di luar parti yang pro kepada kita bersedia untuk memerah otak masing-masing bagi menyaingi bajet pemerintah Umno/Bn waktu itu. Kita memiliki kualiti kepimpinan di semua peringkat.

Setelah kita berjaya menjatuhkan rejim kleptokrasi pada 09 Mei 2018 yang lalu, maka pembangkang juga turut bertukar. Umno/Bn telah bertukar menjadi Pembangkang, diikuti dengan parti lebai iaitu Pas. Apakah mereka memiliki kualiti seperti kita diwaktu Pembangkang dulu?

Kerajaan PH telah masuk kali kedua membentang Bajet di Parlimen. Pernah anda lihat bajet alternatif dari Pembangkang sekarang? Mengapa tiada, sedangkan Umno/Bn berpuluh tahun berpengalaman menyediakan bajet? Lebai tidak perlu diharapkan, mereka nak urus akaun tabung memali dan kewangan harakah pun gagal. Titik perpuluhan di antara ribu dan juta pun mereka selalu silap. Mereka hanya mahir mengira buah tasbih.

Sepatutnya Pembangkang juga turut menyediakan bajet alternatif. Rakyat boleh bandingkan nanti dan rakyat juga turut yakin bahawa Pembangkang juga berkebolehan. Malangnya, pembangkang sekarang pemalas. Mereka hanya tahu menyalak di dalam parlimen. Cari salah sikit di sana sini, kemudian kaitkan dengan isu perkauman dan agama.

Terbukti di dalam bajet yang dibentangkan semalam. Pembangkang masih kata tiada apa yang baru dan lebih baik di dalam bajet tersebut, sedangkan bajet alternatif mereka langsung tiada. Penyokong-penyokong mereka terutamanya para walaun, sewaktu bajet dibentangkan mereka melepak di warung teh main dam ular. Yang tua-tua saja menonton bajet, itu pun menunggu "part' menteri sebut BSH (Bantuan Sara Hudup) kot-kot dinaikkan lagi. Walaun pencen pula tidak henti-henti berdoa agar pencen dinaikkan walaupun tidak bekerja. Selesai bajet dibentangkan, para macai dan walaun ini sibuk edit sana sini untuk kelirukan orang ramai yang bodoh. Maka grup-grup whatsapp penuh dengan fitnah yang mereka cipta. Direka kononnya kerajaan PH beri peruntukan kepada kaum.Cina lebih banyak dari kaum Melayu. Diubahnya kandungan bajet kemudian diwar-warkan.

Itulah kualiti mereka. Mereka bukan sahaja bodoh tetapi pemalas. Apakah rakyat mahu angkat parti seperti ini mahu jadi kerajaan? Na'uzubillah