RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

Khamis, 29 Februari 2024

LEBAI BUAT APA ?

 


HADI - PERLEMBAGAAN PENJAJAH DIMAINKAN SEMULA

 


JANGAN KETINGGALAN MAKLUMAT BERKAITAN KERAJAAN PERPADUAN - MALAYSIA MADANI

 https://harapanmadani.com

Ramai di kalangan rakyat masih belum jelas tentang apa yang telah kerajaan sekarang lakukan. Kekurangan dari segi maklumat inilah membuka peluang pihak pembangkang untuk menabur fitnah dan propaganda mereka.

Sehubungan itu, saya suka mencadangkan kepada seluruh rakyat di negara agar menjadikan media *Harapan Madani* sebagai salah satu sumber maklumat anda.

Media ini merupakan media yang telah lama mempromosikan berbagai berita berkaitan kerajaan perpaduan melalui sumber yang sahih dan tepat.

Mohon sebarkan seluas mungkin media ini agar lebih ramai memperolehi maklumat yang benar di samping dapat menjawab berbagai fitnah dan tohmahan pihak tidak bertanggungjawab.

PMX TEGUR LAGI TENTANG KELEMAHAN PENERANGAN KERAJAAN - JANGAN PANDANG REMEH

Saya rasa sudah kerap PMX mengeluh tentang isu ini. Apa yang PMX luahkan itu memang betul pun. Kita perlu akui kelemahan ini dan wajib mengambil tindakan segera yang lebih efisyen.
Kerajaan Perpaduan telah banyak melakukan program-program yang baik untuk rakyat. Mengapa masih wujud berita-berita palsu, fitnah dan mengelirukan masih mendominasikan alam maya sekarang ini? Apakah ini salah aktivis-aktivis media sosial "probono" yang gagal menangkis serangan mereka? Atau, media milik kerajaan masih "malu-malu" untuk menjadi benteng serangan puak mereka?

Kita masih beruntung kerana masih ada lagi aktivis media sosial, Cytro dan Cyber Troopers seperti di Tik Tok, Youtube, Facebook, "X' (dulunya Tweeter) dan beberapa medium lain yang masih tidak jemu mempertahankan kepimpinan PMX, siang malam menangkis serangan Cytro pihak pembangkang meskipun secara "probono'. Namun, pengaruh mereka agak terhad dan mereka juga tidak mempunyai kemudahan atau akses kepada fakta atau data untuk memberikan penerangan lebih efisyen.

Saya pernah mencadangkan agar RTM mengadakan satu slot setiap minggu di TV, iaitu seminggu sekali diadakan program "Bersama Menteri'. Setiap minggu secara bergilir-gilir seorang menteri dari setiap kementerian dijemput di dalam program ini. Menteri berkenaan akan memberikan penerangan berkaitan segala dasar kementerian masing-masing di samping menjawab semua tohmahan atau berita palsu berkaitan kementerian mereka yang tersebar di luar sana agar rakyat mendapat maklumat yang tepat.

Jika program ini dapat dilakukan berterusan, saya yakin rakyat akan lebih bijak dan bermaklumat. Program seperti ini lebih fokus kepada isu-isu berkaitan mana-mana kementerian kerana menteri sendiri tampil untuk menjawabnya. Jangan terlalu mengharap kepada pihak lain untuk mempertahankan kerajaan jika sang menteri pun tidak bersedia untuk mempertahankannya.

Apakah wajar kita hanya membiarkan PMX seorang diri berpencak silat untuk mempertahankan semua benda? Ini belum lagi dikira adanya "deep state" di beberapa kementerian. Saya benar-benar berharap teguran yang entah ke berapa kali ini diambil perhatian oleh pihak berkenaan. Pelajarilah kelemahan kita sewaktu 22 bulan menjadi kerajaan dahulu yang mana banyak fitnah dan propaganda tidak terjawab dan akhirnya memudahkan kerja pengkhianat melalui "Langkah Sheraton".

Semoga kita bermuhasabah, lakukan usaha yang terbaik dan bertawakkal kepada Allah.

HADI AWANG HIPOKRIT

 


NIK AZIZ VS SANUSI