RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Rabu, 24 Jun 2020

SAYA LIVE BERSAMA ADUN SEMAMBU MALAM INI - BICARA COVID19 DAN ISU2 POLITIK


InsyaAllah, malam ini Rabu (24/6/20) jam 09.00 malam, melalui page Keadilan Pahang dan juga page YB Lee Chean Chung, Adun Semambu, saya akan bersama beliau untuk membicarakan sedikit tentang Covid19 khususya di Pahang serta beberapa isu politik semasa. 

TIDAK MUDAH UNTUK JADI TPM, TETAPI MENGAPA ANWAR TOLAK PELUANG INI?

Ingat senang ke nak jadi TPM, kedudukan no 2 tertinggi dlm negara? Mengapa Anwar tolak? Patutnya Anwar terima saja, bukan lama, 6 bulan saja lepas tu jadi PM. Mengapa Anwar tolak?

Anwar tahu, jawatan bukan segala2nya. Tidak guna jadi kerajaan kalau kita mempermainkan rakyat. Dah jadi PM, kita letak jawatan, kemudian kita mahu jadi PM kerajaan perpaduan, sanggup tinggalkan parti yg angkat kita. Bila gagal, kita mahu jadi PM semula atas parti kita. Mana prinsip kita?

Apakah kita semua sanggup terima orang seperti ini untuk jadi PM kita walaupun sesaat? Isunya bukan dapatkan mandat rakyat, tetapi kita telah bantu dia kembali untuk dapatkan mandatnya semula setelah dia cuba sabotaj kita.

Anwar tidak mahu terlibat dgn kerja tidak bermaruah seperti ini. Sebab itu, Anwar rela tolak jawatan TPM. Beliau tidak mahu jadi timbalan kepada orang yg telah menjual maruah sedemikian rupa.

Selasa, 23 Jun 2020

DI ANTARA DUA IJTIHAD BERBEZA, MATLAMAT TETAP SAMA

Kputusan sokong Tun atau Anwar itu merupakan satu ijtihad politik.

Yang sokong Anwar, mereka ada hujahnya tapi tetap setuju bahawa perlawanan dgn musuh iaitu PN skrg wajib diteruskan.

Yang sokong Tun pula ada hujahnya sendiri namun prinsipnya tetap tak berubah iaitu wajib rampas semula kjaan dari PN.

Maka, tak perlulah kita berpecah kerana ijtihad ini. Mungkin ijtihad kita betul, mungkin juga kita salah.

Peganglah ijtihad masing2 dan bersama teruskan melawan PN. Berkat Ijtihad kita yg ikhlas, InsyaAllah, Allah akan bantu kita.