RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

Khamis, 5 November 2015

TOK USIN UG CEROI SIRI 3 - NATANG MAMAT FRUST TAK JADI BERTUNANG

KESIHAN NATANG MAMAT

Patut la tok perati byk hari si Natang Mamat tak muncul2 sakat tok. Tok dengar khabar dia tengah frust bercinta dan demam teruk kat rumah. Jiran2 dia cerita, Natang kulit gelap ni ada hati kat anak dara guru tok.

Ceritanya, Natang mamat ni datang lah bersama keluarga dia ke rumah guru tok untuk meminang anak gadis guru tok kat Rusila. Rombongan meminang dijemput masuk dan wakil pihak keluarga natang mamat pun mula berbicara.


" Tuan Guru Syeikh Almarangi, adapun kami adalah dari keluarga Natang Mamat. Adapun tujuan kami ke istana tuan guru adalah untuk meminang anak gadis tuan guru bernama Siti Fastokimah tu.". Kata wakil keluarga Natang mamat sambil menunjukkan cincin belah rotan.

Guru tok tersandar di tepi dinding sambil melayan wassap. " Mu tahu ke anak gadis ambe mboh ke tak mboh kat natang yg gelap macam biji tasbih tu?" Tanya guru tok sambil menjeling2 kat Natang mamat yg leka main wassap juga.

Wakil keluarga Natang mamat menjawab, " Mereka saling suka menyukai. Kalau tuan tak percaya, cuba tanya Siti Fastokimah sendiri".

Guru tok tenang. " Gini lah. Walaupung mereka saling suka menyukai, Ambe punya keputusang adalah "Berkecuali".

Kami semua terperanjat. " Habis tu, guane tuan guru? Setuju atau tidak Natang Mamat dikahwinkan dengan anak gadis tuan guru?" Wakil kami minta kepastian.

" Mu pahang tak ambe kata? Ambe berkecuali.". Jerkah guru tok.

Rombongan kami pun tak mahu buat kecuh. Kami pulang ke rumah dgn rasa sedih. Natang mamat terus masuk bilik dan demam sampai sekarang.

Gitu le ceritanya yg tok dengar.
 

Rabu, 4 November 2015

DEBAT ISU 1MDB - JIKA TONY DAN ARUL DILARANG, GANTI SAJA NAJIB - RAFIZI

TONY Phua khabarnya tidak boleh berdebat dengan Arul dalam isu 1 MDB atas alasan Tony berada dlm PAC. Pakatan Harapan (PH) pun bercadang mahu mengganti Tony dengan tokoh lain, mungkin Rafizi Ramli agaknya.

Tiba-tiba diberitahu pula, Arul Kanda pun tidak boleh berdebat sebab dia salah seorang saksi dalam kes 1MDB. Habis tu, takkan nak letak Nik Abduh berdebat dgn Ustaz Mokhtar Senik?

Untuk lebih lojik, elok rasanya Najib berdebat dengan Rafizi. Amacam? Oopss...najib pun terlibat kan? Habis tu? Nak berdebat dgn rosmah? Tuan penasihat ada cadangan tak?

Isnin, 2 November 2015

CERITERA TOK USIN UG CEROI LAGI....

Tok bukanlah yg terbaik. Yg terbaik tu guru tok, dia tak pernah silap. Dulu dia bikin amanat dia utk mnyatakan kita tak perlu masuk yahudi kafir tetapi kita boleh jadi kafir bila kita menyokong perlembagaan penjajah. Dulu guru tok ajar kita, kita menentang amno bukan kerana dia Amno, tetapi kita menentang Amno kerana Amno mengekalkan perlembagaan kafir. Itu dulu.

Sekarang...

Guru tok tetap benar tiada yg tidak benar melainkan benar2 belaka.
Sekarang amanat guru tok tetap sama cuma ada 'modified' sikit kerana ada wahyu baru semenjak ketiadaan Almarhum tok guru Nik Aziz.

Amanat sekarang, kita tak perlu bersama Dap dan Amanah untuk menjadi kafir tetapi kita tetap Islam jika kita menyanjung Amno dan bekerjasama dengan mereka kerana Perlembagaan sekarang bukan lagi perlembagaan penjajah, perlembagaan sekarang adalah perlembagaan Madinah yakni Perlembagaan Islam. Kita menentang Dap dan Amanah bukan kerana dia Dap atau Amanah, tetapi kerana kita tak dapat menumpang kekayaan dengan mereka. Kita bersama Pkr bukan kerana Pkr itu menyokong Hudud, tetapi kita dapat menumpang jawatan Exco dan memegang jawatan dalam GLC di Selangor. Sesungguhnya, tiadalah kafir si Din Ayam itu kerana dia menjadi kaya raya di dalam Perangsang di Selangor.
 
Sumber:  FB Tok Usin UG Return