RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Jumaat, 26 Oktober 2018

PEMILIHAN PARTI - MENGAPA HARUS SOKONG KAK GEE ?

SOKONGAN KEPADA YB FUZIAH SALLEH SEBAGAI CALON KETUA WANITA KEADILAN PUSAT HARUS DITINGKATKAN
 


Timbalan Menteri Di JPM yang juga Ahli Parlimen Kuantan, YB Fuziah Salleh telah menguasai 9 Cabang daripada 14 Cabang seluruh Pahang, namun beliau masih ketinggalan dari jumlah undian keseluruhan kepada pesaingnya YB Haniza Talha.

Di Negeri Pahang, YB Fuziah menang di Cabang Cameron Highland, Lipis, Jerantut, Indera Mahkota, Kuantan, Paya Besar, Maran, Bera dan Rompin. Manakala, YB Haniza Talha menang di Cabang Raub, Pekan, K.Krau, Temerloh dan Bentong.


Calon No. 2 ini perlu mendapatkan sokongan lebih besar dari beberapa negeri yang masih belum mengadakan pemilihan bagi merapatkan kedudukan dengan pesaingnya. Kedudukan beliau dengan Sdr Rafizi, seorang lagi calon Timbalan Presiden memang jauh berbeza meskipun berada di dalam Tim yang sama iaitu Tim #Reformasi20Tahun kerana kedudukan YB Fuziah hanya boleh ditentukan oleh kaum wanita di dalam Keadilan.

Sehubungan itu, saya menyeru kepada semua kaum wanita di dalam Keadilan untuk hadir beramai-ramai di Cabang masing-masing untuk menyatakan sokongan kepada 'wanita besi' ini. Ketokohan dan kewibawaan beliau memang tidak boleh dipertikaikan dan sememang layaknya beliau menjadi Ahli Parlimen tiga penggal berturut-turut di Kuantan.

YB Fuziah Salleh atau panggilan mesra dipanggil "Kak Gee" adalah seorang Wakil Rakyat yang lantang bersuara di Parlimen semenjak beliau diangkat menjadi MP Kuantan. Namanya popular sebagai pejuang alam sekitar atau bencana alam di mana pernah menggegarkan Parlimen dengan isu Kilang Lynas dan perlombongan Bauksit. Beliau juga begitu lantang menyuarakan masalah banjir sewaktu banjir besar melanda di beberapa negeri suatu ketika dahulu.

Di bawah Kerajaan Pakatan Harapan sekarang, beliau telah diberi peranan yang mungkin tidak pernah kita fikirkan iaitu sebagai Timbalan Menteri Di JPM (Hal Ehwal Agama). Tugas ini sememangnya mencabar buat seorang aktivis alam sekitar, namun beliau menganggapnya sebagai satu cabaran baru. Beliau mahu buktikan bahawa kaum Wanita mampu melakukan apa jua sekiranya diberikan peluang. Ternyata beliau mampu melaksanakan amanah yang diberikan dan di bawah kementeriannya banyak dasar baru serta pendekatan-pendekatan baru yang lebih baik berjaya di perkenalkan.

Semoga kaum wanita Keadilan dapat memberikan sokongan padu kepada YB Fuziah Salleh agar beliau berjaya mengangkat imej dan kedudukan kaum wanita ke tahap yang lebih baik lagi di negara ini.

SOKONGLAH CALON NO. 2 - YB FUZIAH SALLEH

 

Selasa, 23 Oktober 2018

PEMILIHAN KEADILAN - RAFIZI KUASAI PANTAI TIMUR TERMASUK PAHANG

RAFIZI TETAP UNGGUL DI PAHANG 
 
 


Azmin selaku Timbalan Presiden telah sampai ke Indera Mahkota/Kuantan untuk berkempen. Rafizi selaku Naib Presiden juga telah sampai ke tempat dan lokasi yang sama untuk berkempen.

Akhirnya, di dalam pemilihan di semua Cabang di Pahang, sokongan Cabang2 kepada kedua2 tokoh tersebut adalah seperti berikut:

SOKONGAN KEPADA AZMIN:

1. Lipis
2. Raub
3. Pekan
4. K.Krau
5. Temerloh
6. Bentong

SOKONGAN KEPADA RAFIZI:

1. Cameron Hghland
2. Jerantut
3. Indera Mahkota
4. Kuantan
5. Paya Besar
6. Maran
7. Bera
8. Rompin

Daripada 14 Cabang di Pahang, 8 Cabang memberikan sokongan kepada Rafizi Ramli dan 6 Cabang telah menyokong Azmin.

Jumlah undi yang diperolehi oleh kedua2 tokoh berkenaan setelah dimuktamadkan adalah seperti berikut:

JUMLAH RAFIZI = 2, 424
JUMLAH AZMIN = 2, 346

MAJORITI RAFIZI MENDAHULUI AZMIN DI PAHANG ADALAH SEBANYAK 78 UNDI.