RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Khamis, 14 Julai 2011

KABINET BOHONG SAMA SEPERTI TUANNYA

Oleh: WFAUZDIN NS

MENGAPA semua Pak Menteri berpakat menipu kesemuanya berkaitan kesan daripada Perhimpunan BERSIH 2.0 pada 09 Jul baru-baru ini? Menteri Dalam Negeri, Hishamuddin kata PDRM tidak bertindak ganas seperti yang dilaporkan melalui media pro Pembangkang termasuk media asing walaupun jelas dibuktikan melalui gambar dan video.Link
Semalam, Menteri Kesihatan Liow Tiong Lai pula berkata tiada semburan gas atau bom asap yang menghala ke dalam kawasan Hospital semasa rejim menggempur pejuang-pejuang BERSIH. Malaysiakini melaporkan 11 orang Doktor bersedia untuk membuat akuan bersumpah bahawa sememangnya Hospital Tung Shin dan Hospital Bersalin Cina di Jalan Pudu telah diserang dengan bahan-bahan merbahaya yang digunakan oleh kumpulan rejim. Siapa yang berbohong sebenarnya?

bersih rally 090711 police shooting into tung shin hospitalTindakan polis pada Sabtu lalu jelas mencabul pengiktirafan antarabangsa apabila hospital sebagai tempat santuari diserang dan ini membuktikan negara ini tidak bertamaddun samasekali. Kuno.

Malahan, di dalam peperangan sekalipun kawasan Hospital adalah kawasan yang diharamkan untuk diserang apatah lagi hanya kerana satu perhimpunan yang mulanya aman tetapi akibat sombong, rakus dan zalim Sang Penguasa maka mereka bebas melakukan apa sahaja.

tear gas fire at tung shin hospital 090711 3"Apa yang paling menakutkan dan disaksikan ramai bahawa serangan yang tidak dihasut itu berlaku di kawasan hospital dan beberapa peserta masuk ke hospital bagi mencari perlindungan daripada tembakan gas pemedih mata dan pancutan meriam air,” kata mereka (Malaysiakini).

Mungkin Menteri Kesihatan ingin mengampu dan membodek pemimpin Kerajaan, tetapi kita tidak terfikir sehingga sanggup menggadai nyawa pesakit-pesakit di Hospital berkenaan. Oleh kerana Hospital tersebut majoriti pesakitnya adalah terdiri dari kaum Cina, saya yakin kaum Cina semakin meluat dan marah dengan pemimpin MCA yang membodek ini.

azlanKalau Tok Jib laknatullah kata Anwar berpura-pura sakit, Hishamuddin pula berkata PDRM tidak bertindak ganas, Liow pula berkata asap yang memasuki ruang kawasan Hospital itu sebenarnya dibawa oleh angin. Katanya, dakwaan yang berlegar di media internet berhubung tembakan ke arah hospital itu adalah tidak benar.

Lupakah beliau sekarang ini zaman IT, zaman canggih di mana kita di bumi boleh nampak dan lihat Angkasawan yang berada di bulan. Apatah lagi kejadian yang berlaku di depan mata dan di negara kita sendiri. Beberapa rakaman video dan gambar yang dikemukakan terus diperlekehkan oleh kerajaan termasuk anggota jemaah menteri.

Menurut kesebelas-sebelas doktor berkenaan, pihak berkuasa tanpa rasa malu terus menafikan serangan itu di sebalik pelbagai bukti yang dikemukakan dan ramai saksi yang tampil membuat pengakuan. Di antara Doktor-Doktor yang bersetuju untuk membuat pengakuan itu adalah Dr Musa Nordin, Dr Sheikh Johari Bux, Dr Ng Kwee Boon, Dr Ng Swee Choon, Dr Ronald Macoy, Dr David Quek, Dr Mary Cardozo, Dr Farouk Musa, Dr Mazeni Alwi, Dr Pixie Low dan Dr Steve Wong.

tear gas fire at tung shin hospital 090711 1"Adalah menjijikkan pihak berkuasa yang diamanahkan tanggungjawab kepolisian menjaga negara dan melindungi mereka yang lemah, tanpa rasa malu menafikan perbuatan mereka secara umum, di sebalik kejadian itu disokong banyak gambar, video dan pengakuan saksi termasuk pemerhati berkecuali,” kata mereka.

`Bangkai gajah boleh di sorok'. Kerajaan tiada pilihan lain kecuali mengaku bersalah dan bertindak segera untuk mengambil tindakan kepada pihak yang tidak bertamaddun itu. Kejadian ini amat memalukan negara ini dari pandangan dunia luar yang lebih bertamaddun.

Selepas ini, kita tidak tahu mana satukah Menteri yang akan bertindak berbohong sepertimana tok Jib laknatullah, Hishamuddin dan Liow. Jika sebelum ini mereka mendakwa Anwar kaki bohong, nah, sekarang kita sudah tahu kabinet yang ada sekarang adalah kabinet `kaki bohong'. Kita akan terus membongkar kejelekan dan kezaliman mereka walau dengan apa cara sekalipun kerana kita tidak mahu negara ini dipimpin oleh pemimpin atau puak yang zalim. /wfauzdin.blogspot.com

8 ulasan:

 1. PADA AKULAH...

  KALAU MEMERANGI PUAK KAFIRIN SPT DAP ATAU MUNAFIKIN SPT PAS DAN PKR JGN KATA HOSPITAL, RUMAH MEREKA PUN AKU BAKAR!!!

  KALAU MAHU MEMADAM KEBAKARAN HUTAN BESAR TIDAK MENCUKUPI DGN MENCURAH AIR DAN FOAM..KENA BAKAR BALIK DGN API KAWALAN KEKAWASAN YG BELUM TERBAKAR BAGI MENGAWAL API DARI MEREBAK.

  BEGITU JUGA, BAGI MENGAWAL PUAK MEROYAN DAN GILA, MAKA TINDAKAN GILA PATUT DILAKSANAKAN.

  ITU NAMA COLLECTORAL DAMAGES!!!

  NAK BERHUJAH MESTI STEADY
  NAK MENYUMPAH PERGI MATI!!!!

  BalasPadam
 2. Samseng taik kucing.. booo

  BalasPadam
 3. PADA AKULAH

  MENGHORMATI ORANG YANG MENGHORMATI KITA
  BERKATA BENAR ADALAH TUNTUTAN

  MENYOKONG PENUH PADA ORANG YANG YANG MENEGAKKAN KEADILAN TIDAK MENGIRA LATAR BELAKANG ANUTANNYA

  MENOLAK ORANG YANG BERTINDAK ZALIM DAN MENZALIMI SESAMA INSAN..

  DENGAN INI....

  SEKALUNG TAHNIAH DAN PENGHARGAAN KEPADA PEMIMPIN DAN PEJUANG-PEJUANG BERSIH...

  BalasPadam
 4. SEORANG PENDITA BARTISTA DARI AKIL BALIGH SEHINGGA TUA SANGAT WARAK.

  TETAPI SESUNGGUHNYA HANYA ALLAH SWT YG MAHA MENGETAHUI APA YG TERSIMPAN DILUBUK HATI PENDITA ITU..

  DIPERMUDAHKAN KAN PENDITA ITU MASUK NERAKA MELALUI GODAAN IBLIS KEATASNYA.

  "TUAN GURU MURSYIDUL AM DATO' HJ" NIK ABDUL AZIZ B. NIK MAT HENDAK KEMANA ARAH HARI PENGHUJUNGNYA?

  -PATAH BICARA MENGELORAKAN
  -FATWA MENGELIRUKAN
  -TINDAK TANDUK MEMBINGUNGKAN

  BUKAN SEMUA ORG MEMILIKI MAKAM, ILMU DAN PENGETAHUAN YG TINGGI UNTUK DIKIAS2KAN.

  DIULANGI UNTUK KESEKIAN KALI AYAT AL-SYAM 1-7
  MAKSUDNYA:-

  "SESUNGGUHNYA ORG2 YG BERBAHAGIA (AHLI SYURGA) AKAN DIPERMUDAHKAN AMALAN2 ORG BERBAHAGIA DAN ORG2 YG SENGSARA (AHLI NERAKA) NESCAYA AKAN DIPERMUDAHKAN AMALAN2 ORG SENGSARA"

  p/s: boleh berfikir? dari penat2 berarak tak boleh fikir baik penat hentak kepala didinding kalau tak boleh berfikir

  BalasPadam
 5. pada aku laa......
  tanpa nama yg bagi komen awai sekali tu....memang bahalol tolol yg melantun lantun.....

  kah kah kah

  BalasPadam
 6. Yg bagi surah tu kena bukak balik Quran.

  www.surah.my/91

  BalasPadam
 7. pada aku laaaa...
  tampa nama diatas bermaksud mca mic dan lain2 parti bersama umno dalam bn semuanya islam, melainkan dap saja yang kafir, oleh sebab itu mereka sama2 menolak hukum islam supaya dilaksanakan dinegara ini sedangkan mereka berkuasa kemudian mereka(umno)berangan2 masok syurga.

  BalasPadam
 8. pendek kata, semelih diaorang semua tu melalui undi kita pada pru13 nanti...

  BalasPadam