RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Jumaat, 24 November 2017

MP YANG MENOLAK BAJET KEMENTERIAN 52 ORANG, TAPI SPEAKER KATA 51, LEBAI PULA BERKECUALI?

PH BERIKHTIAR DENGAN BERBAGAI CARA UNTUK SELAMATKAN RAKYAT DARI TERUS DIZALIMI

Ini senarai MP-MP yg menolak Bajet dlm Jkuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Pengguna kerana terkandung usaha untuk menaikkan harga minyak dan barang. Jumlah yang menolak usaha ini adalah seramai 52 orang.

Namun, Speaker menyebut jumlah yg menolak adalah seramai 51 orang, sebaliknya yg menyokong disebut 52 orang (termasuk yang datang lewat setelah Speaker menunggu mereka datang utk mengundi walaupun kertas perjumlahan undi telah ditandatangani).

Manakala MP yang hadir tetapi berkecuali adalah dua Orang, iaitu YB Ustaz Idris dari Bukit Gantang (Pas) dan YB Zailah dari Rantau Panjang (Pas). Alasan kedua2 MP dari Pas yg berkecuali ini adalah kerana " Ada arahan dari pimpinan atas untuk 'Berkecuali". MP-MP Pas seramai 6 orang yg bersama MP-MP dari PH yg menolak bajet itu mungkin tidak tahu tentang arahan untuk berkecuali tersebut, kata Us Idris.
 

Us Nasrudin Tontowi pula mempersoalkan mengapa MP-MP lain dari PH tidak hadir ke Parlimen? Mengapa perlu kepada undi Pas kerana Pas sejak awal memang akan 'berkecuali", katanya. Betulkah begitu? Jika begitu, mengapa 6 MP dari Pas ini bersama-sama dengan tindakan MP-MP dari PH? Adakah mereka melanggar arahan seperti yang Us Nasrudin Tontowi sebut?
 

Tentang ketidakhadiran lain-lain MP dari PH dipertikaikan, itu memang dirancang kerana strategi PH adalah untuk 'memerangkap' ahli-ahli Parlimen dari Bn. Kalau semua MP dari PH hadir, sudah pasti mereka terhidu akan sesuatu dan mereka juga akan bersedia. Sebab itu, tidak dirancang pun untuk semua MP dari PH hadir sepertimana dirancang sewaktu menolak Bajet sebelum ini. Strategi memerlukan kebijaksanaan. 
 

Terbukti, strategi itu berjaya cuma penipuan yang terang dan nyata telah membantu Bn ditambah pula dengan dua ekor atas pagar dari Bukit Gantang dan Rantau Panjang membantu Bn untuk menipu seterusnya dikira 'menang'.

Sekarang rakyat sudah boleh menilai pihak manakah yang begitu bersungguh-sungguh untuk menyelamatkan mereka dari kesengsaraan. PH berusaha sedaya upaya dengan berbagai cara untuk menyelamatkan rakyat, malangnya ada pihak yang berusaha sedaya upaya memberi alasan untuk menghalalkan tindakan mereka untuk menyusahkan rakyat.

14 ulasan:

 1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  BalasPadam
 2. Mr. Eddy Wang pun macam Mr. Jo Lo. Kalau tak ada wang semua tak kan jadi. Kalau ada wang tentu laju

  BalasPadam
  Balasan
  1. Sampai 30 billion duit bank negara lesap lah..

   Padam
 3. Undian ini menunjukkan 6/11 mp lobai sudah tukar kaler. Luar hijau isi oren. 2/11 tercengang2 berkecuali. 3/11 masih lagi suka ponteng.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ye ke.. undi simpati lah tu.. buat perhimpunan pun orgramai tak nak datang.. yg dtang orgsikit je.. keh keh

   Padam
 4. Nampak macam dalam pas sudah ada perpecahan. 6 bahagian drp 11 bahagian sudah tak mai ikut cakap boss supaya berkecuali. Nasihat boss lobai sudah diingkari

  BalasPadam
  Balasan
  1. Tapi kenapa aku tgk perhimpunan pas buat bertambah ramai dan perhimpunan yg ph buat bertambah sikitnya..

   Padam
 5. Ada org arab kata lobai sini bela ekstrimist. Aku stuju

  BalasPadam
  Balasan
  1. Aku pun setuju bila orang kata pan ni belaan dap..

   Padam
 6. Parti amalang setang
  Parti anok setang
  Parti akhlok setang
  Parti ajarang sesat
  Parti ajarang setang

  Pilihlah kami parti ajarang setang

  BalasPadam
  Balasan
  1. Maka pilihlah parti islam liberal yg perjuangkan hak golongan atheis, sekedudukan, murtad dan LGBT??

   Padam
 7. Balasan
  1. Betul! Memang pan perjuangkan hak2 golongan2 di atas tu.. hinanya jadi org PAN..

   Padam
 8. ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208)
  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  >>>>>TOTO TOGEL 2D 3D 4D KLIK DISINI <<<<<
  DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL
  angka;GHOIB: singapura
  angka;GHOIB: hongkong
  angka;GHOIB; malaysia
  angka;GHOIB; toto magnum
  angka”GHOIB; laos…
  angka”GHOIB; macau
  angka”GHOIB; sidney
  angka”GHOIB: vietnam
  angka”GHOIB: korea
  angka”GHOIB: brunei
  angka”GHOIB: china
  angka”GHOIB: thailand


  BalasPadam