RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Selasa, 12 November 2019

ALASAN LEBAI KENAPA HUKUM MENGUNDI NON MUSLIM DI CAMERON HIGHLAND TIDAK SAMA SEPERTI DI TG PIAI

Calon PH - seorang bekas pendidik dan bekas Imam 
Kata si penjual agama ini ialah, di Cameron Highland dulu hukumnya wajib undi calon Islam dari Umno kerana calon PH dari Dap itu bukan Islam.

Tetapi, di Tg Piai pula hukumnya berubah. Wajib undi calon BN dari MCA walaupun calon itu bukan Islam, dan jangan undi calon Melayu Islam dari PH (Bersatu) walaupun calon itu seorang bekas pendidik dan bekas imam. Undi calon Melayu Islam dari Berjasa pun tidak boleh. Mesti undi calon MCA juga.

Hujahnya, kapir ni ada dua jenis. Satu, kapir yang menentang hukum Islam dan satu lagi yg menyokong atau tidak menentang hukum Islam. Maksud lebai adalah, Dap itu menentang Islam dan MCA tidak menentang Islam.

Betulkah MCA tidak pernah menentang Islam? Mungkin lebai ni tahu sejarah MCA terhadap hukum Islam, tetapi dek kerana telah berbudi dan sekelambu dengan Umno, maka buta mata dan buta hati. Kita kesihan dengan walaun2 yg langsung tidak guna otak untuk berfikir. Mudah betul mereka terpedaya dengan sipenjual agama ini.

3 ulasan:

 1. Ape nak pelik encik, lebai pas ni, pagi Dia cakap lain, taK Sampai ptg pun. T, hari Dia Dah cakap lain. Mcm tu jugak pemikiran mereka, Pagi pikir ni, t, hari kang camni plak. Mereka terlalu sebok maki org Yg buat baik dgn negeri mereka, mane ade Mase nak Ingat Sejarah. Royalty Minyak bulan lepas pun Dia tak Ingat. Jadi ape saje yg dtg Dari lebai, Kecuali Allah tu 1 Dan Muhammad kekasihnya, selain dari tu semua tak boleh Pakai. TaK perlu simpati oun, Sebab Masih duduk rumah mewah, kereta mahal, tunggang moto mahal, kkta Cuma perlu simpati Dan Bantu golongan yg baru nak kenal dunia walaun. Yg Dah otai kita tak boleh tolong, Cuma mereka boleh tolong diri sendiri saja. Sebelum junior ni hanyut makin Jauh dlm sesat nya pas ni(umno Yg cakap). Elok la kita tarik keluar. Mereka lagi Selamat bersama DAP. Jaga Ibadat, jaga kelakuan. Tu Yg penting. Lagipun dlm alquran takde tulis ahli pas wajib masuk syurga... Tgk Hudud je cukup. Hebat tak Hebat mca mainkan lebai.

  BalasPadam
 2. SAMA JUGAK DENGAN BROTHER KITE
  KAT CINA ANAK ANOK KITE TIUWWEE..!!
  KAT MELAYU BUKAN BAPAK KAU PUNYA
  ISU PLURALISMA MURTAD SUMA JDI SETAN BISU


  KANG BUKAK SKET PASAL PLURALISMA MURTAD TROSSSS DIAM MENCIPAN...

  KIKIKIKI..

  #BMF

  BalasPadam
 3. ASS..WR.WB.SAYA pak resky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN EYANG SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208)
  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL

  BalasPadam