TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KLIK "PLAY" DENGAR RADIO KOBAT FM

Ahad, 18 Oktober 2020

ADA LAGI SUARA MAHU AGAR ANWAR DAN MAHATHIR BERTEMU?


Masih ada lagi suara2 menyeru agar Anwar dan Mahathir bertemu dan lupakan perbezaan pendapat.

Kalau yg bercakap itu Pak Amit jual petai, aku tak kisah lah, itu pun ramai dah orang2 kampung yg bijak politik. Tak semuanya bodoh.

Isu antara Anwar dan Mahathir ini bukan soal perbezaan pendapat. Kalau perbezaan pendapat, di dalam parti Keadilan pun banyak perbezaan pendapat, tiada masalah. Anwar dengan anak sulungnya, Nurul Izzah pun selalu berbeza pendapat, semua orang tau.

Isu Anwar dan Mahathir ini adalah isu besar iaitu melibatkan prinsip dan kejujuran. Mahathir adalah seorang yang tidak berprinsip langsung dan jauh sekali berlaku jujur sepanjang berada di dalam PH, sepanjang menjadi PM di dalam kerajaan PH dan seorang yang tidak pernah jujur dengan Anwar Ibrahim.

Perlukah saya senaraikan bukti2nya? Perlukah saya cerita tentang Mahathir banyak melanggar prinsip yang diperjuangkan oleh PH sewaktu beliau menjadi PM? Perlukah saya cerita kemunafikan orang tua 95 tahun ini tentang janji2nya? Rasanya tidak perlu saya huraikan lagi betapa Mahathir cuba membunuh PH sebaik sahaja beliau memberi laluan kepada pengkhianat merampas kuasa. Cubaan untuk menghancurkan PH dan niat untuk mewujudkan kerajaan baru yang beliau pimpin atas nama kononnya kerajaan perpaduan, itu bukan perbezaan pendapat. Itu adalah pengkhianatan. Meskipun usahanya gagal, tetapi niatnya terserlah. Semua tahu.

Apakah orang seperti ini mahu kita ketemukan dengan Anwar kononnya demi mendapatkan kembali mandat rakyat? Mandat rakyat bukan hanya mahu kerajaan PH berkuasa, tetapi dasar2 dan prinsipnya serta janji2nya itu termasuk yang diberi amanah oleh rakyat untuk kita jaga, tunaikan dan pertahankan.

Oleh itu, sebarang usaha untuk mendapatkan kembali mandat rakyat itu mestilah tidak lari dari prinsip2 asal perjuangan PH. Anwar boleh dapatkan sokongan dari mana2 pihak yang menyokongnya asalkan mereka bersetuju dengan dasar dan prinsip yang kita janjikan kepada rakyat. Apakah dengan Mahathir kita boleh percaya lagi untuk melaksanakannya?

5 ulasan:

 1. Assalaam Sdr WFauzdin, saya selalu membaca artikel Sdr dan mengikuti Youtube sdr. Atas kerja keras membantu Negara kearah Reform, hanya Doa’ saya dapat panjangkan semoga Allah meredhoi kerja2 kebajikan dan sumbangan sdr. Sekiranya saya singgah di Pahang akan berusaha menemui sdr serta kawan2 sekitar daerah sdr. ARTIKEL sdr kali ini sgt bernah dgn ingatan sdr pada yg masih belum mau faham, atau belum mau mengerti kerja2 pengkhianatan OT95 dan peranan beliau sehingga berlaku kejatuhan PH. Apakah mereka2 yang masih mengharapkan OT95 menjadi PM atau apa sebenarnya pengharapan dari pemikiran mereka? sedangkan semua netizen dan Raayat sudah mengerti OT95 dengan jelas tidak mau mengiktiraf Kepimpinan DSAI, yang dia mau adalah menjadi PM 6 bulan saja buat kali ke-3. Jika dia tak mau mengiktiraf DSAI dimana lojiknya mereka2 yang masih mengira OT95 diperlukan, menerima dia tidak dinafikan perlu untuk menambah sokongan PH tetapi jika dia yg tidak mau bersama PKR apa jalan nak memaksa dia bersama PH? pastinya tak akan menjadi kenyataan. Satu yg saya ingin mendengar adalah PENGAKUAN OT95 YANG DIA SANGGUP BERSAMA PH SAMADA DSAI SEBAGAI PENGERUSI MAJLIS PRESIDEN ATAU TIDAK, DIA SANGGUP BERSAMA SAMA RAAYAT DALAM MENGEMBALIKAN MANDAT, tetapi yg kita masih dengar tuduhan beliau tidak diperlukan DSAI walaupun DSAI tidak pernah menolak kerjasama dengan sesiapa sahaja. SUDAH SEMERTINYA MUSUH2 DSAI YANG MENGELILINGI OT95 TIDAK AKAN TIDUR LENA SAHINGGA DSAI TIADA LAGI MEMPUNYAI PELUANG SEBAGAI PM ATAU DSAI DI DIAMKAN DIMANA2 BAGI MEREKA DIA TIDAK AKAN BERPELUANG MENJADI PM LAGI. Semoga Allah bersama kita yang benar2 berusaha menyelamatkan Negara dan Raayat dari pengkhinatan mereka yang bangsat diserata dalam Negara atau dimana2 juga mereka sedang merancang.

  BalasPadam
  Balasan
  1. anda punya masalah
   Asmara/cinta
   Uang gaib
   Santet & pelet
   Togel
   Penglaris usaha
   Saingan
   Mandul & penyakit
   Keuangan
   KONSULTASI SEKARANG JUGA ��
   �� Ustadz Abdul Nandar
   ��Whtasapp : 0853-3733-4757

   Padam
 2. Setuju. Cerita atok/OT95 dan partinya patut dah tutup. Kalau PH masih beri layanan kepada OT95 tanpa Rasa curiga, PH akan terus jadi hidangan dan mangsa politikus huduh ini. Kata Husam, percaya kepada OT95 samalah kita khianat kepada suara rakyat yang mengundi PH. OT95 hanyalah dedalu, kalau dibiarkan dedalu ini akan menumbangkan pokok persinggahannya.

  BalasPadam
 3. Tutup pintu rundingan dgn OT95 tiada APA untungnya pada PH.

  BalasPadam
 4. Tutup pintu rundingan dgn OT95 tiada APA untungnya pada PH.

  BalasPadam