RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

Selasa, 6 April 2021

WFAUZDIN NS - UCAPAN KETUA CABANG PAYA BESAR


 

4 ulasan:

 1. Report polis dah buat terhadap Zety sudah dibuat siasat Zety dan keluarganya. Nak apa lagi...!?

  Tapi masih senyap sunyi. Adilkah rayuan perbicaraan ini.

  Shafee ke Mahkamah Tinggi untuk menuntut agensi penguatkuasaan tempatan menyerahkan kepadanya dokumen tambahan, untuk beliau melengkapkan pembelaan anak guamnya terhadap tuduhan rasuah dan pengubahan wang 1MDB yang sedang berjalan.

  Rayuan SRC: Hakim berpengalaman patut mengendalikan perbicaraan ‘Kes Abad’ ini – Tan Sri Shafee Abdullah

  Antara dokumen yang dituntut adalah milik syarikat yang dikatakan bawah kawalan ahli perniagaan dikehendaki, Low Taek Jho, dan keluarga Zeti.

  Dilaporkan suami Zeti dan dua anak lelakinya terima wang yang dikaitkan dengan dana 1MDB.

  Mereka mengaku tahu tentang wang itu dalam akuan berkanun yang ditandatangani pada Mac lepas.

  Hakim Collin Lawrence Sequerah menetapkan 20 Mei untuk mendengar permohonan Najib.

  Wahai polis tangkap dan siasat segera Zety dan keluarganya..!!!

  Justo lepas Tun tebuk mukanya sendiri trus lesap.. Sajat pun lesap.. korang sendiri boleh agak Datuk Vickey camner... boleh betting sekarang mme sah akan lesap juga.

  Kalau nak tangkap Jho Lo sah tak dapat sebab dia dah jadi beruang...!!

  alahaiii.. buang terus IGP lantikan Tun ini ... menyemak saja..!!

  BalasPadam
 2. Kartel Melayu vs Kartel Cina vs Kartel Karela kartel mana paling untung..!?

  Kartel Melayu

  Datuk ini digelar kartel tender boleh lah dikategorikan sebagai "Kartel Melayu" mengatur projek sehingga bernilai 3.8 bilion. Kartel Melayu ini cepat ditangkap dan tahniah diucapkan wahai Polis Diraja Malaysia. Sekali kena trus haramjadah semua. Kartel Melayu mme lansung tarak huntung ...haramjadah semua..

  Kartel Cina

  Kartel Cina seperti Datuk Vickey tidak seperti Kartel Melayu. Kartel Cina spt Datuk Vicky kerja kerja gubah wang haram, pelacoran, bapak ayom, scammer judi online dan kes pukul..berdesup terus lesap... Kartel Cina ini ada sikit huntung maaa...!! Ini Cina punya kartel mungkin satu hari nanti bole jadi lesap terus ato meresap ke kayangan... koh koh koh koh..!!

  Kartel Kerala

  Fuyoo ini kartel paling untung woo..!!
  Ini Kartel Jho Lo sudah lama lesap dan dikhabar Jho Lo dah bertukar jadi beruang. Walaupun jadi beruang dia dikatakan kaya raya Jho Lo dan tido pun atas wang 1MDB.

  Selain Jho Lo ini juga dikira rangkaian kartel kerala juga seperti Nik Faisal sudah kaya raya luar negara kini lesap tah ke mana. Tak dapat dikesan mungkin sudah bertukar jadi iron man. Walahualam..

  Selain Jho Lo dan Nik Faisal si Justo yang jadi banduan di Thailand. Di Malaysia diangkat sebagai PejWang masa Tun berkuasa kini tetiba lesap depan mata...rakyat tatau mungkin kah Justo sudah bertukar jadi otramen taro..!! Wallahualam bisawab..!!

  Zety agak agak gua, lu fikir sindri lah silap ari bulan esok lusa lesap juga nih.. ini kartel kerala ada satu saja special job ada kasi kenakan Najib@bossku kaw kaw. Upah lumayan woooo...!! Mungkinkah satu hari ini satu keluarga bertukar jadi keluarga aqua man.? Wallahualam bisawab..!!

  Kartel Kerala paling untung sekali. Kartel Kerala ini telah berkonspirasi di belakang bossku@Najib sambil menjana keuntungan contohnya keluarga Zety dapat beratus juta wang 1MDB dari Jho Lo di Bank Singapura.

  Najib yang dimangsakan sebagai tertuduh kartel suma kaya raya sambil ketawa terbahak bahak. Ada Kartel Kerala diangkat jadi 'Pengerudi' PNB dengan gaji puluhan ribu.

  Ada yang di lantik jadi Penguasa dengan gaji puluh ribu juga. Ada yang sudak koyak rabak dilantik jadi Pengerusi SPRM gaji puluh ribu raban masa kuasa ada ditangan.

  Kartel kerala ini juga ada kata si Jho Lo sudah bertukar wajah jadi beruang, jalan pun macam beruang jalan pun terkengkang kengkang.

  Kesimpulan.

  Kartel Melayu cepat kena tangkap. Kartel Cina cepat lesap.. Kartel Kerala untung berlipat lipat...!

  Amacam sikalang.!! Sebenarnya ada banyak kartel di Malaysia kita tunggu lain siaran.. kikiki

  haahh lu fikirlah sendiri..


  #kartelkarelajugaadauntung

  BalasPadam
 3. IGP lantikan Tun Mahathir telah mem buka kertas siasatan berkenaan audio tersebut...!? Siasatan untuk apa..!? wallahualam bisawab..!!

  Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim akan dipanggil bagi merakam keterangan berhubung isu rakaman audio perbualan telefon yang tular.

  Ketua Polis Negara lantikan Tun Mahathir Mohamad, Tan Sri Abdul Hamid Bador berkata, pihak polis telah membuka kertas siasatan berkaitan perkara tersebut.

  IGP lantikan Tun itu berkata demikian dalam Majlis Pelancaran Taman Angkat Amanita Kontinjen Selangor di Tapak Padang Surau An-Nur, Bandar Puteri, Klang pada Sabtu.

  Menurutnya, setakat ini lapan laporan polis telah diterima berhubung perkara berkenaan. IGP lantikan Tun Tan Sri Hamid Bador berkata “Proses tindakan siasatan akan diambil dan hasil analisa sedang ditunggu.

  Sekiranya ada, hasil analisa tersebut akan diangkut kepada Jabatan Peguam Negara. Persoalan sekarang sekira benar kes ini untuk klasifikasikan atas kesalahan undang-undang dan dibawah seksyen apa..!??

  Dari pada siasat audio rakamam itu elok siasat video blur yang berlaku semasa Tun Mahayhir berkuasa dan jadi PM Malaysia ketika itu. Elok disegerakan pencarian Jho Lo , Justo, Nik Faizal dan buka kertas siasat Zety dan keluarganya wang masuk account keluarga Zety di bank Singapura. Kesemua kes diatas sudah buat lapuran polis. Rakyat masih tertunggu hasil siasatan tersebut.

  Buang semua pegawai lantikan Tun Mahathir Mohamad segera. Selamatkan Malaysia

  Suma kerja gilo ini adakah dibawah arahan big bos kartel kerala..!!

  #hapuskartelkeralanegaraselamat

  BalasPadam
 4. Khas pada walaun Tun yang buta perut, buta mata dan buta segalanya

  Bukan untuk membela Zahid atau Anwar tetapi … sbb bossku tetap steady

  Video Sandakan yang melibatkan Haziq dan individu aawwwuuu..!!

  – Ada unsur jenayah dalam video berdasarkan undang-undang negara.

  – Kedua-dua yang terlibat tidak membuat laporan pada ketua polis yang dilantik oleh Tin Mahathir Moohammad lebih 2 tahun lalu tetapi salah seorang membuat pengakuan melakukannya kepada polis semasa disoal siasat, seorang lagi menafikan. Sampai la ni samada kes lesap atau diperap.. wallahualam bisawap..!!

  – Rakaman CCTV individu yang masuk ke dalam bilik juga diambil keterangan oleh ketua polis yang dilanti oleh Tun Mahathir Mohammad.

  – Orang yang mengaku melakukannya dengan berani mencabar seorang lagi untuk menyaman beliau tetapi seorang yanh lain tidak berani.

  – Ketua Polis yang dilantik oleh Tun Mahathir Mohammad itu mengatakan video itu sah tetapi tidak dapat mengenal pasti orang di dalamnya oleh itu peguam negara, Tommy mengatakan tidak ada tuduhan (NFA).. walahualam bisawap... pooodahh tambyy..!!

  Sementara itu dalam tuduhan audio Zahid-Anwar:

  – Kedua-dua orang menafikan.

  – Tidak ada unsur jenayah yang dilakukan didalam audio berdasarkan undang-undang negara.

  – Kedua-duanya belum membuat laporan polis.

  – Tetapi Ketua Polis lantikan Tun Mahathir Mohammad mengatakan bahawa mereka akan menyiasat untuk mengenal pasti orang tersebut. Akta celah mana nak diguna wallahualam bisawap..!!

  - Bukan nak bela sangat Anwar - Zahid cuma rakyat tengok dah naik meluat rekayasa bodoh bangang ini..!! Cuma walaun kartel kerala yang terkinja kinja riang ria..!!

  - Banyak kes tertunggak walau lapuran polis dibuat. Jho Lo lesap dikatakan jadi beruang, Nik Faisal lesap tak dapat dikesan Zety dan keluarga tiada tindakan kebarangkalian lesap juga amat tinggi.

  - Bukan nak bela sangat Anwar - Zahid cuma elok saja dibuang pegawai tinggi lantikan Tun Mahathir Mohammad ini... rakyat dah naik meluat dan naik menyampah drama bodoh bangang ini.

  - Rakyat dah celim mata dan rakyat tak bodoh dan bangang terima bulat bulat apa yang cuba di hidang depan mata.  #buangkartelkeralaselamatnegara

  BalasPadam