RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Rabu, 21 Julai 2021

SIAPA PATUT BERKORBAN ?


 

5 ulasan:

 1. KERJA AMAL VS KERJA SI BATU API

  Kerja amal EBIT LEW sepatutnya disokong, bukan di bubuh racun

  Jangan layan sangat budak budak baru nak up..!!

  Sebarang kata berkaitan isu yang muncul kebelakangan ini melibatkan pendakwah budiman, Ustaz Ebit Lew.

  Bagi saya, sama ada apa yang dibangkitkan oleh Caprice atau Nadir Al Nuri tentang misi bantuan Ebit Lew ke Gaza, ia tidak lebih “gelagat budak-budak baru nak up” cuba menumpang publisiti daripada populariti pendakwah tersebut.

  Isu-isu yang mereka bangkitkan terlalu remeh berbanding pengorbanan masa, tenaga dan wang ringgit yang sanggup Ebit Lew lakukan selama ini.

  BATU API SUDAH MARI

  Batu api sudah mari. Bukan mudah nak masuk Gaza, saya pun tak lepas – Mahathir

  Bukan mudah nak masuk Gaza, saya pun tak lepas. Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mengakui bahawa tidak mudah bagi rakyat Malaysia untuk memasuki Gaza, Palestin dalam pelbagai misi bantuan terutama dari kalangan Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO).

  Menurutnya, ini termasuklah dirinya yang masih belum berkesempatan untuk menjejakkan kaki ke Gaza atas pelbagai sebab terutamanya berkaitan soal keselamatan meskipun ketika tempoh beliau memegang jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia sebanyak dua kali. Di sebalik misi bantuan ostat mesti ada sang batu api. Awas sang fitnah jijik sedang membatu api.

  BalasPadam
 2. Betul ke Malaysia negara gagal..!?

  Biar link ber bicara...

  THIS IS TOTALLY FAILED STATE

  pilih saja link yang mana suka


  https://youtu.be/feblbnQgibc USA is failed state


  https://youtu.be/kyaA9b4KoKI fail state of USA

  https://youtu.be/J9pfDXZS7-U USA is failed state

  https://youtu.be/J9pfDXZS7-U Uncle SAM indah kabar dari rupa

  BalasPadam
 3. Bilakah sistem lantikan Doktor Kontrak ini bermula? Mengapa ia dimulakan?

  Sistem ini bermula pada bulan Disember tahun 2016 dengan kemasukan doktor kontrak pertama pada tahun tersebut. Ia diperkenalkan oleh Dato’ Sri Najib Tun Razak dalam pembentangan Belanjawan 2017 semasa era pemerintahan beliau.

  Menurut beliau, ia bertujuan memendekkan tempoh menunggu yang panjang dalam kalangan graduan perubatan sebelum memulakan tugas sebagai doktor siswazah. Masalah ini timbul lantaran ketidakseimbangan nisbah graduan perubatan.

  Lantikan kontrak era 2016 dan 2017 tiada pula kedengaran doktor kontrak mengelupor kepanasan. Mungkin keadaan masa itu aman dan tenang saja. Sebab nya aman mungkin beban kerja tidak banyak sebab wabak Covid 19 tiada masa itu. Yang pelik masa itu pembangang lansung tak ambil pusing pasal doktor kontrak ini.

  Bila Covid 19 mula melanda hujung 2018 hingga kini maka beban kerja para doktor memang tinggi dan memenatkan hingga sekarang ini. Pada masa ini pembangkang dan pembangang yang sama juga mula masuk jarum menghasut doktor supaya dilayan lebih adil dan saksama. Covid 19 menyebabkan tekanan bebanan kerja bertambah.

  Ini lah kerja kotor pembangang2 yg sama di Malaysia hasut, hasut dan hasut..!! Malah masa PH memerintah sektor awam hendak dikecilkan sebanyak 7% lagi doktor kontrak tetap tenang dan aman.

  Akhirnya walaupun masih dibelenggu kes fitnah jijik dan tiada kuasa pada dirinya Najib merayu doktor kontrak tidak mogok. Tidak pula bossku menghasut doktor kontrak mogok seperti pembangang2 di Malaysia.

  Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak merayu kepada semua doktor berstatus kontrak supaya tidak melakukan mogok ketika kapasiti sistem kesihatan negara berada dalam keadaan kritikal pada masa pandemik ini.

  Menurut beliau, tindakan mogok akan memberi kesan kepada pesakit yang sedang bertarung nyawa di hospital.

  Eloklah di kaji balik umur persaraan wajib semua sektor sekurang kurangnya ada peluang kerja bagi golongan muda ini dan terjamin. Masalah lambakan pengangguran golongan muda boleh diatasi sebanyak mungkin.

  Sebab itu elok dikaji umur persaraan pekerja disemua sektor supaya golongan muda dapat pekerjaan yang baik dan terjamin.


  #gunaotakbukangunafitnahpersepsi

  BalasPadam
 4. Takkiyuddin dan Azmin pembohong sah kerajaan cuba menipu rakyat. Sah kerajaan gagal.

  SAH Sidang Parlimen tadi PN sebuah Kerajaan Gagal..!!Kenyataan Ku Li, Tun Mahathir Anwar ,Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang ternyata benar cubaan Takiyuddin dan Azmin cuba berbohong di dewan rakyat..!!

  Link bawah sudah nyata dan terbukti benar sama sekali yang Malaysia di bawah Pakatan Nasional adalah sebuah Kerajaan Gagal..

  bukti link kat bawah tu haahh..!!


  https://youtu.be/aULpjA5cq60

  BalasPadam
 5. Native son Joe Biden takes Pennsylvania and the presidency.. People of United State Of America is so pathic and link never lied..!!

  Why the leader of "rakyat Malaysia" always salute and honoured to United State of America this is totally insane and USA is a fail goverment..!!! This is totally bloody idiot. Shame on you.!

  People celebrate outside the Pennsylvania Convention Center, Saturday, Nov. 7, 2020, in Philadelphia, after Democrat Joe Biden defeated President Donald Trump to become 46th president of the United States. (AP Photo/Rebecca Blackwell). Link never lie below

  https://youtu.be/adq1rlWFE4o

  I still wonder how the Malaysian people always salute and respect to Uncle Sam @ United States as their mentor and protage. Especially Pakatan Harapan leaders. See link below

  https://youtu.be/6i45JMm9hM4

  Pennsylvania catapulted its native son, Joe Biden, to victory and the White House on Saturday after a long, hard-fought and expensive campaign in which Democrats wrested the battleground state’s 20 electoral votes back from President Donald Trump after the Republican’s surprise victory in 2016.

  How come people of America especially from Pennsylvania states become a Presiden of United State becouse his states he became a gabenour of Pennsylvania State is totally 'failed states'.

  See the link never lie below

  https://youtu.be/TGyIEEyK3DA

  Do you think Malaysia is Failed Goverment compared with United State of America..!?

  If you say Malaysia is Failed Goverment you are FOOL..!!

  BalasPadam