RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

Isnin, 28 Jun 2010

TIDAK SAMPAI 40 RUPANYA `USTAZ' MASUK UMNO

Bashir Ishak

KANGAR, 27 Jun: Walaupun begitu gah Umno mencanangkan di media massa bahawa seramai 40 orang ulama muda telah menyertai parti itu kelmarin, namun maklumat yang diperolehi hanya sebahagian sahaja yang benar-benar berbuat demikian.

Sebaliknya pula, ada sebahagian daripada mereka yang berada di dalam majlis tersebut telah terpedaya dengan mainan politik bekas Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Shahidan Kassim.

Menurut Ketua Pemuda PAS Perlis, Ustaz Ya'akub Abu Seman, ada beberapa orang yang datang dari Perlis untuk berjumpa dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk tujuan yang lain, sebaliknya telah terperangkap dengan sandiwara politik mainan Shahidan.

"Shahidan telah mengambil kesempatan dengan kehadiran mereka untuk tujuan politiknya. Mereka mewakili Persatuan Al-Islah Perlis yang pergi untuk berjumpa Najib bagi membersihkan nama persatuan mereka yang turut dikaitkan dengan isu terkini iaitu Jemaah Islamiah (JI) dan keganasan.

"Salah seorang mereka adalah tenaga pengajar di sekolah kita di Jejawi, Ustaz Wahab Abdullah. Dia bukan pergi serah borang Umno, tapi untuk membersihkan nama persatuannya dari dilabel sebagai pengganas. Maklumat yang kita dapat bukan sampai 40 orang pun yang menyertai Umno," jelasnya dalam majlis ceramah di Markas Tarbiah PAS Padang Besar di Santan dekat sini malam tadi.

Ustaz Wahab adalah tenaga pengajar di Al-Madrasah Ad-Dinniah Al-Islamiyah (MADI), salah sebuah sekolah kelolaan PAS Perlis./Harakahdaily

1 ulasan:

  1. kesian pada mak bapak orang bn/umno ni,kat mana depa nak sorok muka bila 1malaya tahu anak depa hidup dan mati memohong ngan rakyat.depa lupa kot bila memohong ngan rakyat depa jugak memohong ngan mak bapak depa.bukankah mak bapak depa tergolong daripada rakyat.ustz serta ustazah janganlah kamu masuk kedalam kancah orang yang hidup matinya memohong sakan,hidayah telah kamu terima berserta ngan ilmu,jangan sesekali membuat air mata mak dan ayah terhembur kerana malu pada allah swt.ngan perangai anak yang memperalatkan hidayah serta ilmu ketuhanan memohong demi dunia.ustz dan ustazah jadilah penyuloh pada jalan yang gelap,jadilah ulama'yang mengharumi nama mak dan ayah serta akhirat kamu.

    BalasPadam