RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Jumaat, 9 Julai 2010

PEMIMPIN UMNO TOLAK DEBAT LAGI, DAH AGAK DAH !!

Mengapa Ahmad Maslan pilih dialog

Jul 8,


Isu Felda disaran dibincangkan secara dialog daripada mengadakan debat terbuka yang dicadangkan oleh presiden Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK) Mazlan Aliman.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Ahmad Maslan berkata pendekatan dialog adalah lebih efektif daripada meraih publisiti menerusi debat yang berlangsung beberapa jam sahaja.

"Berbanding debat yang paling lama pun boleh buat dalam dua jam, kalau dialog dua hari pun tak mengapa. Macam-macam perkara boleh dibincangkan," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen hari ini.

Ahmad, yang juga ketua penerangan Umno, melihat perdebatan hanya sebagai satu usaha untuk meraih publisiti, bukan untuk mencari jalan penyelesaian kepada isu yang dibangkitkan oleh ANAK.

"Ia hanya sebagai satu bentuk publisiti dan masalah takkan selesai dengan cara sebegini," kata ketua penerangan Umno itu.

Beliau kemudian menyerahkan surat jemputan dialog itu kepada Mazlan yang hadir sama dan turut menyerahkan pula surat jemputan debatnya kepada Ahmad.

Ma
zlan yang merupakan anggota jawatankuasa PAS pusat berkata beliau tetap mahu mengadakan debat tersebut di saluran televisyen tempatan dengan harapan rakyat dapat menjadi hakim kepada perdebatan tersebut.

Kedua-dua mereka membayangkan supaya pertemuan mereka itu diadakan sebelum Ramadan ini.

- Bernama

Tiada ulasan:

Catat Komen