RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Jumaat, 26 November 2021

PRN MELAKA - PH MASUK GELANGGANG, MULUT DITUTUP, KAKI DIIKAT

 


2 ulasan:

 1. Kalau hebat tak payah kempen pon menang.

  Rakyat bukan bodoh utk dikencing kali ke2.
  Banyak penipuan kata negara bangkrap tapi kalau tak kerana covid mgkin rakyat tak sedar wang negara sebenarnya banyak. Kalau bangkrap ntah bagaimana nasib rakyat dengan bantuan hanya rm20billion sahaja dari pm7.

  Aset tabung haji dilelong macam bapak dia punya. Sampai orang kapir boleh memiliki harta tabung haji. Sampai sekarang tidak terbukti wang tabung haji dirompak.

  Tol free konon.
  Ptptn free konon.
  Harga barang turun mansuh gst konon.
  Minyak rm1.50 konon.
  Batal projek mega konon ada rompakan..tak jumpa kes
  Lepas tu mula balik...kroni pulak dapat....
  Penipuan demi penipuan
  Kapir sibuk campurtangan hal jakim dsbnya.
  Janji tinggal janji.

  Ko ingat rakyat bodoh nak kena kencing 2 kali.

  Sama2 tak kempen...
  Nasiblah siapa menang...

  Kempen dlm sosmed ph dah merata...
  Kenapa?Tak cukup lagi?!

  Nak gone eng bagi rm30 seorg baru mahacai ph bersemangat?

  BalasPadam
 2. Rules Of Low Kerala. Rules Of Law celah mana Tun pakai..!?

  Tun Dr. Mahathir Mohamad diminta memahami terlebih dahulu Kanun Prosedur Jenayah sebelum membuat komen berhubung isu layanan berbeza pelaksanaan undang-undang antara Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Datuk Seri Najib Tun Razak.

  http://chedet.cc/?p=3584

  Dalam tulisan Che Det The Rule of Law bekas Perdana Menteri itu mempersoal mengapa Najib tidak menjalani hukuman penjara dan denda walaupun setelah beliau dijatuhkan hukuman oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 28 Julai 2020.

  Seksyen 311 Kanun Prosedur Jenayah menyebut, ‘Penggantungan Pelaksanaan Sementara Menantikan Rayuan’ yang berbunyi:

  “… mahkamah bawahan atau hakim boleh menangguhkan pelaksanaan mana-mana penghakiman, perintah, sabitan atau hukuman sementara menantikan rayuan dengan syarat-syarat mengenai jaminan membayar wang atau melaksanakan atau tidak apa-apa perbuatan atau pengenaan apa-apa hukuman yang dijatuhkan oleh atau dalam penghakiman, perintah, sabitan atau hukuman sebagaimana yang difikirkan munasabah oleh mahkamah bawahan atau hakim itu.”

  “Berdasarkan kepada asas-asas yang diberikan di dalam permohonan peguam Najib inilah maka Hakim Datuk Mohd. Nazlan memberikan Penggantungan Pelaksanaan kepada beliau pada 28 Julai 2020,”

  Fitnah Dr. Mahathir, Najib bersalah dan perlu menjalani hukuman, tetapi Najib dilayan seperti orang tidak bersalah, tidak membayar denda atau dipenjara. Keistimewaan itu diberikan kepada Najib bila ia tidak diberikan kepada Anwar atau mana-mana pesalah lain dan ia sangat jelas peraturan undang-undang tidak dikenakan sama rata.

  Situasi sama turut berlaku ke atas Anwar apabila dijatuhkan hukuman penjara lima tahun atas pertuduhan meliwat bekas pembantu peribadi beliau, Mohd Saiful Bukhari Azlan oleh Mahkamah Rayuan pada 7 Mac 2014.

  Peguam Anwar juga memohon supaya beliau diberikan Penggantungan Pelaksanaan dan diterima oleh hakim.

  “Maka Anwar juga boleh terus bebas walaupun setelah dijatuhkan hukuman dan hanya menjalani hukuman setelah hukuman itu dikekalkan oleh Mahkamah Persekutuan pada 10 Februari 2015.

  “Oleh itu, apa yang berbeza di dalam layanan terhadap Anwar dan Najibnya? Malah, bukan setakat mereka berdua, ramai lagi telah diberikan Penggantungan Pelaksanaan..!?

  Rules Of Law Kerala digunakan semata mata ikut selera Che Det untuk Che Det dan terpakai untuk Che Det demi cita cita dan fitnah jijik Che Det. Mana mana rules of law yang tidak memenuhi rules of law Che Det tidak terpakai untuk Che Det dan kroni..

  Dalam kes barua betina Kartel Kerala bernama Zety dan keluarga barua ini dan juga Jho Low yg lesap tah ke mana sambil Jho Low tepuk tangan saksikan kebodoh bangangan pemimpin Melayu yang suka bercakaran sesama Melayu dan telah berjaya di baruakan oleh DAP@LeeKwanYew Rules Of Law Che Det ialah ber diam diri jadi setan bisu dan buat bodoh bangang macam tak ada apa berlaku sambil katakan pada seluruh dunia 'Ohh itu Saya Tak Tahu' itu salah Najib..!!

  Ini lah ciri ciri pemimpin acah acah power Melayu Islamik yang patut dilingkupkan PRU 15 nanti.

  Barua DAP@LeeKwanYew sila beramboss


  Barua DAP@LeeKwanYew wajib melingkup terusss dari Tanah Melayu..


  #adalaguadalagi

  oopsss itu hasgtag GV.. kikiki

  #lingkupBoboiMelingkupTunMahathir

  BalasPadam