RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Sabtu, 13 November 2021

PRN MELAKA - HADI SENTUH PASAL MORAL?

 


6 ulasan:

 1. Kerajaan gagal lucut hak barangan berharga Najib, Rosmah, 3 anak - Kencing tak lawas lagi la orang tua tu malam nihh... kikiki

  Oleh NUZULSHAM SHAMSUDDIN
  8 November 2021, 12:22 pm

  KUALA LUMPUR – Kerajaan gagal dalam permohonannya untuk melucut hak barangan berharga milik bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak; isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor, tiga anak mereka dan beberapa pihak lain yang dikaitkan dengan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) di Mahkamah Tinggi di sini hari ini.

  Hakim Mohamed Zaini Mazlan memutuskan demikian selepas menolak permohonan kerajaan selaku pemohon selain mengambil kira hujahan daripada kedua-dua belah pihak secara bertulis yang telah dihantar sebelum ini.

  #haahhtepokkkk

  BalasPadam
 2. Aku geram dgn pemimpin2 mangkuk dlm ph...
  Dulu mrk yg batalkan projek hsr kl/singapore. Sekarang mrk mendesak agar projek kl/singapore diteruskan dan menolak cdgn asal mereka iaitu kl/jb.

  Yg desak, tak sedar projek terowong ajaib dia sampai sekarang belum nampak papan tanda.

  BalasPadam
 3. BN 12 PH 3: Tak rasmi: Idris Haron tumpas di Asahan

  Tak rasmi: Idris Haron tumpas di Asahan

  Tak rasmi : 'Beliau' U YB atau Saye YB.. melingkup hilang deposit...!!

  8.20 malam: Bekas ketua menteri Melaka Idris Haron - yang mencetuskan pilihan raya negeri apabila menukar sokongannya- nampaknya akan dikalahkan di Asahan mengikut keputusan tidak rasmi.

  Hidup Najib Bossku

  #BaruaDAP@LeeKwanYewBerambos

  BalasPadam
 4. PRN Melaka : Barua DAP@LeeKwanYew dalam PKR PAN PejWang melingkup di PRN Melaka tetapi musuh utama Negara Malaysia adalah Singapura...

  Singapura pusat fitnah Nusantara terutama media Singapura. Adu domba barua barua belaan rakyat Malaysia di sini untk kepentingan Singapura. Kita untuk hantar signal kita bermusuh dengan Singapura dengan melingkupkan semua sekali barua barua DAP@LeeKwanYew di sini.

  Serangan barua barua Singapura gunakan rakyat Malaysia melalui DAP@LeeKwanYew adalah fitnah jijik seperti PejWang PKR dan PAN. Adu domba mereka dan acah acah power Melayu Islamik mengaburi kaum Melayu di sini.

  Masa untuk berganding bahu dan eratkan hubungan Malaysia - Indonesia perlu diterjemahkan dan dilaksanakan.

  Tinggalkan Singapura, lupakan Singapura apa lah hebat sangat Singapura sebesar Pulau Lombok atau Langkawi itu....

  Sekiranya ada krisis dalaman spt krisis politik di Malaysia maka Singapura dan proksi nya di sini akan dapat keuntungan. Tiada krisis dalaman di Malaysia maka Singapura tidak dapat apa apa laba dari negara ini.

  Fitnah jijik adu domba Singapura terhadap Malaysia dan Indonesia maka Singapura mengaut keuntungan. Tanpa fitnah jijik adu domba proksi Singapura di Malaysia dan Indonesia maka Singapura is 'nothing'.

  Tinggalkan Singapura, lupakan Singapura eratkan hubungan Malaysia - Indonesia. Petronas Carigali sudah bertapak di Indonesia. CSR Petronas buka mata rakyat Indonesia yang agak lewat di Indonesia berbanding dengan Shell Chevron Mobil dll.

  Hapuskan barua DAP@LeeKwanYew maka melingkuplah Singapura.

  BalasPadam
 5. Petik ayat Quran tuhhh..PUTAR BELIT PENYAMUN

  https://wrlr.blogspot.com/2021/11/putar-belit-penyamun.html?m=1

  Fuyooo pegikut laman reformasi Pluralisma murtad LGBT gay kutip ayat Al Quran bila PKR kalah suma kat PRN Melako.. Lahabau Malakau..!!

  kah kah kah... labahau...!!

  "Saya tak tahu harga tanah itu, saya tak tahu siapa masukkan duit dalam akaun, saya tak tahu tandatangan siapa, saya tak tahu, saya tak tahu, saya tak tahu, saya tak tahu, saya tak tahu"

  Manusia yang banyak berdalih macam ini dan langsung tak ada rasa empati lepas makan harta rakyat secara batil, penyelesaiannya hanya satu, persaksian di hadapan Hakim yang Maha Agung.

  "Pada hari ini Kami tutup mulut mereka; tangan mereka akan berkata kepada Kami dan kaki mereka akan memberi kesaksian terhadap apa yang dahulu mereka kerjakan". (Q36:65)

  Yang paling sedih adalah pengikut yang mempercayai apa yang pemimpin mereka kata 100%; wala membuta walaupun ia menyalahi sunnatullah. Siap bangga memuja-muji pemimpin tersebut di dunia.

  "(Dikatakan kepada mereka): "Ini adalah suatu rombongan (pengikut-pengikutmu) yang masuk berdesak-desak bersama kamu (ke neraka)".(Berkata pemimpin-pemimpin mereka yang durhaka): "Tiadalah ucapan selamat datang kepada mereka karena sesungguhnya mereka akan masuk neraka". Pengikut-pengikut mereka menjawab: "Sebenarnya kamulah. Tiada ucapan selamat datang bagimu, karena kamulah yang menjerumuskan kami ke dalam azab, maka amat buruklah Jahannam itu sebagai tempat menetap".Mereka berkata (lagi): "Ya Tuhan kami; barang siapa yang menjerumuskan kami ke dalam azab ini maka tambahkanlah azab kepadanya dengan berlipat ganda di dalam neraka". (Q38:58-61).

  Menariknya Quran memberi rakaman tentang jaminan dari pemimpin yang zalim tadi untuk pengikut setia mereka. Mereka ini akan di kumpulkan bersama-sama tapi tiada lagi puji-pujian, malahan penyokong mereka juga meminta azab dua kali ganda terhadap pemimpin yang menipu mereka di akhirat.

  Bayangkan pengikut yang taksub dengan pemimpin yang zalim, pemimpin tadi sudah bermewah-mewah di dunia dengan harta yang batil, yang menyokong itu bukannya senangpun. Di akhirat nanti di kumpulkan pula bersama-sama; sudah la susah di dunia, di akhirat juga masih lagi hina.

  Moga Allah lindungi kita dari ketaksuban, kejahilan dan tunjukkan kita ke jalan yang lurus.

  Bab LGBT helok di sekalikan dng ayat Al Quran kat atas tuhh...!! Lahabau..!!

  kah kah kah..!!

  BalasPadam
 6. SPRM baru-baru ini mendedahkan sekurang-kurangnya RM65 juta dana berkaitan 1MDB yang diambil balik dari Singapura disimpan oleh syarikat milik Tawfiq Ayman, suami bekas Gabenor Bank Negara Malaysia.

  Seorang Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) menggesa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengambil tindakan segera susulan pendedahan sekurang-kurangnya RM65 juta dana berkaitan 1MDB yang diambil balik dari Singapura disimpan dalam syarikat milik suami bekas Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM), Tawfiq Ayman.

  Gesaan itu dibuat Abdul Azeez Abdul Rahim (BN-Baling) bagi membolehkan rakyat mengetahui perkara sebenar.

  “Susulan laporan media baru-baru ini pada 19 Nov yang mengatakan dana 1MDB ada kaitan dengan bekas Gabenor Bank Negara, Zeti Akhtar Aziz, di mana nama suaminya disebut dan jumlah wang sebanyak USD15.4 juta bersamaan kira-kira RM65 juta terlibat.

  Rakyat kalau nak keluar atau masuk duit dalam bank 20 ribu sahaja kena declare pada Bank Negara... Zety tak kan tak tahu peraturan ini..!!!

  Tangkap Zety dan suami rakyat tahu angkara kerja siapa di belakang barua laki bini ini..!!

  BalasPadam