RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Isnin, 6 Disember 2021

AISYAH SERIKANDI BAKAL KEMBALI?


 

2 ulasan:

 1. Rules Of Law Kerala Part 6 : Kes 1MDB: Buktikan Najib palsu dokumen - Shafee (BM - Eng)

  Tan Seri Muhammad Shafee Abdullah mengetuai pasukan pembelaan dalam perbicaraan skandal 1MDB.

  Link dibawah blogger barua Tun Mahathir Jessy Reggey tuduh Zety berkonspirasi aniaya Bossku

  https://youtu.be/o5kIGIfDgSk

  Ketua pasukan pembelaan Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah mahu pasukan pihak pendakwaan yang diketuai Datuk Seri Gopal Sri Ram untuk membuktikan bahawa anak guamnya Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak memalsukan dokumen sepertimana penyataan pembukaan pendakwaan itu.

  Ujarnya, jika benar pendakwaan mengatakan bekas perdana menteri itu memalsukan dokumen, ia perlu dibuktikan bahawa Najib mengetahui perkara itu.

  Link bawah bossku buat laporan polis kegiatan Zety dan Jho Low menganiaya Najib sejak 2017 lagi.

  https://youtu.be/fwKXq4QnKJ4

  Bekas Perdana Menteri itu turut memohon PDRM menjalankan siasatan terperinci berkaitan beberapa pemimpin dan pegawai kanan kerajaan di zaman pemerintahan Pakatan Harapan (PH) yang didakwa beliau, sengaja menyembunyikan bukti berkaitan 1MDB

  Harap kan pagar, pagar makan padi apabila beliau dan pasukan guamannya tidak dimaklumkan mengenai hubung kait atau urus niaga antara ahli keluarga terdekat seorang bekas Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM) Zety dengan ahli perniagaan dalam buruan, Jho Low.

  Link persoalkan bossku dianiaya oleh Zety dan Jho Low.Siapa dibelakang kedua mereka ini..!

  https://youtu.be/9wxhS0NhVYE

  Malah jelasnya, lebih penting dalam kes ini sama ada anak guamnya tahu bahawa wang disalurkan ke akaunnya berasal dari syarikat 1MDB. "Jadi sama ada dokumen palsu atau tak, anda (pendakwaan) buktikannya. Malah jika anda dapat buktikannya, anda perlu buktikan Najib tahu ia dipalsukan.

  https://youtu.be/K6Tqopl_00g

  Saya tidak peduli sama ada Low Taek Jho tahu. Adakah Najib tahu? Hanya selepas itu anda boleh hukumnya," kata Shafee.

  BalasPadam
 2. Rules Of Law Kerala Part 7 : Misteri Kartel Kerala, Jho Low dengan si pencuri Zeti, Suaminya dan Keturunan nya. Apa pun Najib yang teraniaya.

  TAN Sri Dr Zeti Akhtar Aziz sentiasa kelihatan tenang dan bijak, tidak sehelai pun ringgit Malaysia nampak tandatangan nya seperti tandatangan seorang penyamun, penipu dan pencuri serta pengkhianat negara.

  Link dibawah kenyataan dalam dewan Parlimen Menteri sahkan Zety dan keluarga adalah pencuri...!!

  https://youtu.be/6eiazE7j8dw

  Sebagai wanita pertama menerajui Bank Negara semua nampak anggun kontrol acah2 ayu Melayu lansung tidak berbahasa ibunda dan selalu berbahasa Inggeris.

  Tetapi imej acah acah ayu anggun lemah lembut selalu berbicara dalam bahasa Inggeris dari bahasa Malaysia rupa rupanya ada kebejatan maha dasyat seperti ribut api kontroversi yang membina sekitar Zeti, suaminya dan anak lelaki seluruh keturunan.

  Link dibawah blogger barua Tun Mahathir Jessy Reggey pun buat statement tuduh Zety berkonspirasi Bossku teraniaya, tiba tiba barua ini U-turn ( link video tu tak pernah menipu kecuali si barua yang sanggup jual maruah dan prinsip diri sendiri.. biasa lah species ini pepatah Melayu ada berkata 'jumpa mamak jumpa ular, mana nak bunuh dolu' akhirnya bersekongkol dng kartel kerala tentu sudah kena jual..)

  https://youtu.be/o5kIGIfDgSk

  Kebisingan berhubung dakwaan keluarganya terlibat dalam skandal 1MDB semakin kuat selepas Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengesahkan bahawa RM65 juta wang berkaitan 1MDB telah diperoleh daripada syarikat Singapura yang dimiliki oleh “suami kepada bekas gabenor Bank Negara. ”.

  Dengan pengakuan Tommy Thomas sendiri, mereka belum mengetahui keseluruhan kebenaran pada masa mereka menangkap dan mendakwa Najib. Selepas Najib disabitkan kesalahan, barulah mereka mengetahui kebenaran keseluruhannya.

  Kebenaran yang didedahkan hari ini ialah terdapat fakta tertentu yang menunjukkan mereka yang menuduh Najib mungkin bersalah atas konflik kepentingan atau lebih teruk lagi.

  Tiada nama disebut tetapi semua orang tahu siapa kartel dalang disebalik kes ini. Kartel ini dalang yang sentiasa berkata "bukan salah saya dan saya tidak tahu".

  Zety dan keluarga barua nya dan Jho Low yg lesap tah ke mana sambil Jho Low tepuk tangan ketawa terbahak bahak menyaksikan kebodoh bangangan pemimpin Melayu yang suka bercakaran sesama Melayu. Tentunya pemimpin ini telah berjaya di baruakan oleh DAP@LeeKwanYew.

  Selain itu, ketua jenayah komersial Bukit Aman Komisaris Datuk Zainuddin Yaacob telah, pada Mac, mengesahkan bahawa suami Zeti Datuk Dr Tawfik Ayman, sedang disiasat kerana pengubahan wang haram akta AMLA.

  Pengumuman itu mencetuskan kesan berantai, dengan orang ramai menggesa penyiasatan penuh terhadap Zeti dan keturunan nya.

  Semoga polis buat siasatan segera dan tidak seperti ex IGP si Bedul lantikan PM ke 7 sambil menyatakan Jho Low lesap dah jadi beruang sedangkan Aljazeera boleh temuramah Jho Low sambil gentel garu telo lagi.. Sungguh memalukan negara Malaysia

  BalasPadam