RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Jumaat, 24 Mac 2023

LEBAI WAKTU PEMBANGKANG


 

3 ulasan:

 1. Siti Halija dan Tabung Haji. Nasi tambah kuah kari

  Antara punca rakyat Malaysia terpaksa membayar kos yang tinggi untuk mengerjakan haji adalah kerja kerja tukang nasik tambah..!!

  Malaysia yang beragama Islam sambut Ramadhan dalam suasana pilu apabila berita mengenai kos mengerjakan haji naik dengan sangat tinggi.

  Kos haji:

  Tahun 2009 hingga 2021. (PM Najib)
  B40= RM9,980
  M40= RM9,980
  T20 = RM9,980

  Tahun 2022.

  B40= RM10,980
  M40= RM12,980
  T20 = RM12,980

  Tahun 2023

  B40= RM10,980
  M40= RM15,980
  T20 = RM30,850

  Tabung Haji untung besar sepanjang tempoh Datuk Seri Najib Tun Razak jadi PM. Hibah Tabung Haji tinggi secara konsisten dan kos haji tidak pernah dinaikkan ketika itu tetapi kini semua sudah berubah.

  Masihkah kita ingat ketika Tabung Haji mengesahkan telah membeli tanah bagi tujuan pelaburan hartanah di pusat kewangan Tun Razak Exchange (TRX) milik 1Malaysia Development Board (1MDB), Siti Nurhaliza memuat naik di twitter

  “Sangat memalukan dengan apa yg terjadi dgn kes Tabung Haji.. Ya Allah Lindungi kami,” – Siti Nurhaliza (@CTNurhaliza11) May 9, 2015

  Memetik sumber, Projek Core Residences dimilik dan dibina oleh syarikat WCT bernilai RM1.4 bilion sudah 80% dijual. Dijangka jual 100% sepenuhya pada akhir tahun ini.

  Secara peribadi, kita sebagai umat Islam sangat sedih dengan apa yang terjadi pada Tabung Haji. Peluang TH untuk menjana untung berjuta-juta ringgit terlepas begitu sahaja atas desakan mereka yang tidak bertanggungjawab seperti Siti Nurhaliza dan lain-lain lagi.

  Desakan mereka yang tidak bertanggungjawab seperti Siti Nurhaliza dan lain-lain lagi. Mereka antara punca rakyat Malaysia terpaksa membayar kos yang tinggi untuk mengerjakan haji. Tak tau ekonomi baik fokus nyanyi jangan jadi nasi tambah

  BalasPadam
  Balasan
  1. Siti terlalu kagum dgn atok dan percaya sampah yg keluar dari mulut atok.
   Sejak pasca pru14 dan 15 belum lagi dengar siti mengulas ttg kencing hancing manifesto atok dan konco2nya.

   Inilah bila para hingusan sibuk nak berpolitik.
   Kagum dan taksub tak bertempat.

   Padam
 2. (Video) Kalau Jokowi mahu lingkupkan Singapura kenapa kita terhegeh hegeh mahu jadi barua LeeKwanYew@DAP..!? Malaysia bila lagi nak lingkupkan LeeKwanYew@DAP..!?

  Dari dulu lagi aku dah kempen lupakan Singapura dekat dan rapatkan hubungan sesama serumpun dengan negara Indonesia.. Negara serumpun Dan sama peganang kalimah dan akidah..!!

  https://youtu.be/rGwUQj8ZSWM

  Sepertiga orang kaya di Singapura adalah Dari Indonesia. Dan tak kurang hebat nya Kartel kertel Mafia Mata Sepet Malaysia yang dinaungi oleh pemimpin pemimpin Malaysia dangan membela kroni kroni mata Sepet. Wang asing paling banyak di Singapura ialah Indonesia Dan wang Kartel mafia Mata Sepet Dan barua barua LeeKwanYew@DAP Dari Malaysia adalah No 6 di Singapura..!!

  Saya Ulanggg..!!! No 6 terrrbanyak wang orang Malaysia di Singapura..!!

  https://youtu.be/qARRqKkzSZw

  Walaupun Perdana Menteri silih berganti tapi Kartel Dan mafia Mata Sepet yang berkilat pada Singapura Masih menguasai Dan mencatur politik setiap Perdana Menteri Malaysia.

  https://youtu.be/k3v4imdmCWk

  Tidak tekecuali di Indonesia keadaan lebih parah bila mafia mafia migas dann mafia menguasai sumber Daya alam jugak berkilat ke Singapura.

  https://youtu.be/iAPx8NDiKyM

  Import mentah harga murah ke Singapura dan jual semula ke Indonesia dengan berkali lipat harga nya. Video bawah ni haah

  https://youtu.be/MU0W5e4C3Rw

  Politik Hipokrasi adalah Kekuatan Nepotisme di Singapura.

  Link kat bawah ni haahh sial..! Ada charta dan gambar hubung kait sesama keluarga Lee Kwan Yew.

  https://jesscscott.wordpress.com/2015/08/31/siblings/

  Orang bodoh saja menyatakan Singapura amalkan meritokrasi... Pada bangsa Melayu dan India warga Singapura fikir fikirkan lah. Politik persepsi yg menghayalkan barua dan walaun di negara ini selama ini.

  PRN June 2023 ini adalah masa terbaik melingkupkan saki baki barua barua DAP@ LeeKwanYew secara total.

  Lahirkan generasi Melayu baru, bina rangkaian Kartel mafia Melayu dengan visi dan misi yang baru Dan menguasai semua rangkaian ekonomi negara...

  Lahirkan generasi Melayu baru, bina rangkaian Kartel mafia Melayu dengan visi dan misi yang baru Dan menguasai semua rangkaian ekonomi negara... Kalau pandai trading kita bina rangkaian traders Kartel mafia Melayu' yang menjanjikan pulangan sangat lumayan

  https://youtu.be/o8DAUj49L9M

  Nah saksikan link kat bawan ini jadi saksi betapa kronik hipokritnya politik Lee Kwan Yew abang besar DAP itu..!!

  https://jesscscott.wordpress.com/tag/family-tree/
  Lupakan Singapura tinggalkan Singapura... duri dalam daging bila berbaik dengan Singapura.

  Dari dulu lagi aku dah kempen lupakan Singapura dekat dan rapatkan hubungan sesama serumpun dengan negara Indonesia.. Negara serumpun Dan sama peganang kalimah dan akidah..!!

  Saya ulanggggg..

  https://youtu.be/qARRqKkzSZw

  video bawah ni (saksikan video atas tu..!!)

  BalasPadam