RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Jumaat, 9 Februari 2024

HARAPAN MEREKA BERKECAI

 


23 ulasan:

 1. Sekarang di Palestine.... 30 tahun lagi Dari sekarang akan berlaku di Malaysia

  Seorang ibu warga Palestin terpaksa memberikan bayinya menghisap kurma gara-gara kesukaran mendapatkan bekalan susu selepas serangan berterusan oleh Zionis Israel.

  Video bayi menghisap kurma tersebut dikongsikan seorang wartawan di Palestin, Hani Aburezeq pada Instagram hari ini sekali gus mendapat perhatian daripada penduduk seluruh negara.

  BalasPadam
 2. Tak ada sekor pun rakyat Malaysia yang sokong perasuah... Jangan buat fitnah AlJub...

  Datuk Seri Anwar Ibrahim merasa 'aneh' apabila ada pihak yang menyalah serta menyindir kerajaan kerana mengambil tindakan terhadap golongan 'maha kaya' yang perasuah.

  Tak ada sekor pun rakyat pertahankan perasuah, masalah kepalo jubo ni tuduh dan fitnah dulu. Bukti belum ada, pertuduhan di mahkamah belum pun dibuat tapi AlJuburi dah pukul canang fitnah perasuah sana sini...!! Come onn lah AlJuburi dakwa dan heret dulu ke mahkamah... Jangan nak gebang babi pun boleh terbang

  https://youtu.be/ilxsVzPFxHg?si=RVot0w1XVfhaCEf8

  Kata Perdana Menteri, ramai yang mengeluh apabila tindakan pendakwaan dikenakan kepada individu tertentu yang didapati mengumpul kekayaan yang dikatakan berbilion ringgit.

  Bila mintak 7 kotak yang difitnah bersuluh tahun dulu kenapa tak berani nak tunjuk.

  Rakyat tak bodoh dan bangang, cuma AlJuburi saja yang perasaan bijak pandai. Lansung tak membantu sama sekali kesusahan rakyat..

  Bab ni walaun paling terkinja kinja kena kencing kena bodoh dng Al Juburi. Fitnah dulu tuduh dulu bukti fakta bawak ke mahkamah elek...!? Hidup walauns..

  Barua DAP@LeeKwanYew VS Barua Barua DAP@LeeKwanYew dibakul sampahkan sedang berbunuhan

  Barua vs Barua is begin now.... Kikikiki

  Banganggg....!!

  BalasPadam
 3. Nik Elin sumbernya pada Al Quran sahaja. Hadis dan sunnah Nabi kaum liberal tolak tepi...!!

  Mudah kan nak faham golongan ini..!!

  Nik Elin Zurina Nik Abdul Rashid ke atas Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan telah memberi impak besar kepada kuasa negeri di bawah sultan atau raja.

  Presiden Persatuan Peguam- Peguam Muslim Malaysia (PPMM), Muhamad Hisham Marzuki berkata, ia khususnya cabaran yang dikemukakan iaitu penafsiran punca kuasa di dalam membuat undang-undang jenayah di Malaysia.

  UMNO pula menyokong segala usaha untuk memperkasakan Mahkamah Syariah termasuk jika perlu melakukan pindaan Perlembagaan.

  Apa yang baik untuk agama dan negara, UMNO terus menyokong dan mahu melihat supaya kebaikan dapat bawa.

  Dengan keputusan ini, perbuatan yang bertentangan dengan hukum Islam seperti bapak ayam ibu ayam tokey lendir menawarkan perhidmatan maksiat, berkahlwat, sumbang mahram dan minum arak tidak lagi menjadi satu kesalahan bagi umat Islam.

  “Jika ada pihak yang mencabar kedudukan undang-undang Islam di negeri-negeri lain, undang-undang tersebut juga akan diisytiharkan tidak sah berdasarkan precedent yang telah dibuat oleh Mahkamah Persekututuan dalam kes Nik Elin

  Pilih lagi lah bapa liberal dan pluralisma negara Anwar Ibrahim... Dah tahu sejarah Anwar Ni. Gay tua ni jugak kau orang masih nak lagi sebagai PM... Padan muka yang pangkah... Kan dah mendapat...!!

  BalasPadam
  Balasan
  1. Tajuk berita Malaysiakini 14/2 : "T'ganu mahu pastikan undang-undang syariah negeri tak bercanggah Perlembagaan".

   Oi un untit dan macai! Jangan dok meroyan tak habis2. Fahamlah kesan positif drp kes nik elin. Hentikan tunggang agama la.....Itu saja modal yg kamu ada?

   Padam
 4. Jangan buat fitnah AlJub...

  Yang dituduh tak istihar harta saja , kes rasuah kat mana..!? 47 kes rasuah Wak Jahit walaun kau orang tak heran ke...!?

  Taikun kaum Cina ini spt Vincent Tan, Lim Goh Tong , Robert Tan SPANCO dah Ada istihar harta ke belum...!?

  EkoVest beli The Loft imbuhan dapat ganjaran projek Bandar Malaysia 300 juta Zaman Tun PM Kali ke 2 Suma kaum Cina ini ada istihar harta ..!?

  Link bawah ni haah beli kedai roti bodoh bangang The Loft dapat projek Bandar Malaysia...

  Macam kedai roti sial The Loft milik Tun Mamak si Boboi sialan bailout ratus ribu saja imbuhan untuk Taikun Cina EkoVest dapat Projek Bandar Malaysia tu...!? Mcm pantat perangai si barua Tun Mahathir DAP@ LeeKwaYew ni....!?

  https://pakdin.my/91524/

  Lagi link bawah beli kedai roti dapat projek Bandar Malaysia

  https://malaysiagazette.com/2019/12/17/tun-m-saksi-menandatangani-perjanjian-bandar-malaysia/

  Datuk Seri Anwar Ibrahim merasa 'aneh' apabila ada pihak yang menyalah serta menyindir kerajaan kerana mengambil tindakan terhadap golongan 'maha kaya' yang perasuah.

  47 kes rasuah Wak Jahit papanon tak Rasa aneh.. aneh sungguh..!!

  Tak ada sekor pun rakyat pertahankan perasuah, masalah kepalo jubo ni tuduh dan fitnah dulu. Bukti belum ada, pertuduhan di mahkamah belum pun dibuat tapi AlJuburi dah pukul canang fitnah perasuah sana sini...!!

  https://youtu.be/ilxsVzPFxHg?si=RVot0w1XVfhaCEf8

  Come onn lah AlJuburi dakwa dan heret dulu ke mahkamah... Jangan nak gebang sampai babi pun boleh terbang... Kes Rasuah tak ada yang ada kes tak istihar harta. Taikun Cina Vincent Tan EkoVest dan lain lain dah istihar harta ka belum .!? SPRM bila nak serbu kaum Cina ini...?

  Barua DAP@LeeKwanYew yang dibakulsampahkan VS Barua DAP@LeeKwanYew terbaru....

  Melayu lain sila tepokkk tangan dan jangan jadi batu api nasik tambah pulak...

  Bila budak gomok nak mula memburu ni..!?

  #sekarangundanundangdahboleberjubo

  BalasPadam
 5. Parodi pun walaun koyak inikan ada hati nak buat konvensyen. UMNO periksa dolu masih ada tulur ke..!?

  Sia sia buat konvvensyen Melayu kalau dberkawan dengan DAP. Buang masa, buang Karan semua tu. Parodi pun walaun boleh koyak..!? Montot sudah panas..

  Ini Malaysia bukan Indonesia yang agama Islam nya sudah koyak rabak. Di Indonesia boleh kahwin campur itu yang geng Nik Elin mahukan sebenarnya. Bukan sekarang bunga bunga ke arah liberal Islam di Malaysia sudah bermula...!!

  https://malaysiagazette.com/2024/02/14/kes-nik-elin-saya-sudah-kata-10-tahun-dahulu/

  Kes Nik Elin pun UMNO tak mampu nak cegah ada hati Nak buat konvvensyen Melayu. Kenapa walaun koyak hanya parodi...!? Panas montot atau nak tutup mulut rakyat dan mengugut rakyat..!?

  UMNO Johor akan mengadakan Konvensyen Orang Melayu pada Jun ini, dalam usaha parti untuk mendapatkan pandangan dan hala tuju suara akar umbi kaum Melayu negeri itu.

  Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Johor Datuk Onn Hafiz Ghazi berkata konvensyen itu antara gerak kerja utama yang dibincangkan dalam Mesyuarat Perhubungan UMNO Johor hari ini.

  Kes Nik Elin pun UMNO bisu, kes pengampunan pun UMNO kena tipu oleh PKR. UMNO bisu bila PKR membohongi Yang Dipertuan Agong untuk bagi pengampunan penuh Bossku tapi UMNO jadi bacul semuanya..!!

  Saya ulannnngg....!!

  Ini Malaysia bukan Indonesia yang agama Islam nya sudah koyak rabak. Di Indonesia boleh kahwin campur itu yang geng Nik Elin mahukan sebenarnya. Bukan sekarang bunga bunga ke arah liberal Islam di Malaysia sudah bermula...!!

  #perodipunwalaunmudahkoyaklah

  BalasPadam
 6. Kerja 3 hari seminggu gaji 35,000.00

  Hebattt...!!

  Papa dolu gaji punahsihat Selangor 1 hengget

  Klaim elaun jota jota hengget...

  Link bawah ni haah..

  https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=834587&extra=&ordertype=1&mobile=2

  Tatapunai terbaik dari anak papa


  Kah kah kah...

  BalasPadam
 7. Telah timbul persoalan apakah Ummu Waraqah turut menjadi rujukan Nik Elin dan menjadi imam kepada kaum lelaki...!?

  Al-Syarbasi melalui kitabnya 'Yas'alunaka fi al-Din wa al-Hayat' telah menyatakan bahawa muazzin tersebut hanya melaungkan azan, kemudian beliau akan pergi ke masjid dan menunaikan solat bersama-sama jamaah lelaki. Syeikh Ahmad al-Syarbasi juga menyatakan bahawa Ummu Waraqah mengimami solat di rumahnya yang tidak disertai oleh mana-mana lelaki ajnabi.

  Rasulullah: 'Wahai Ummu Waraqah, duduklah di rumahmu, sesungguhnya Allah akan mengurniakan syahid di rumahmu'. Semenjak hari itu, Rasulullah telah menggelarkan Ummu Waraqah sebagai 'syahidah' iaitu orang yang syahid. Ketika Rasulullah mengajak para sahabat menziarahi Ummu Waraqah, baginda berkata, 'mari kita menziarahi al-syahidah'.

  Kehebatan Ummu Waraqah juga dapat dilihat dalam beberapa perkara iaitu:
  1. Beliau merupakan wanita pertama dalam Islam yang diberi keizinan untuk dilaungkan azan dari dalam rumahnya.
  2. Beliau wanita pertama yang menjadi imam solat kepada wanita di Madinah.
  3. Beliau wanita pertama dalam Islam yang digelar 'al-syahidah'.

  Ummu Waraqah telah meminta keizinan daripada Rasulullah untuk menjadikan rumahnya sebagai musolla, dan dilaungkan azan dari musolla di rumahnya itu. Rasulullah telah memberikan keizinan, justeru terdapat muazzin yang dikhususkan untuk melaungkan azan dari musolla di rumah Ummu Waraqah pada setiap kali masuk waktu solat fardhu. Keadaan ini berterusan sehinggalah Ummu Waraqah meninggal dunia.

  Rasulullah saw mengetahui bahawa Ummu Waraqah merupakan seorang wanita yang cerdik, banyak menghafaz ayat al-Quran dan alim dalam ilmu agama. Justeru, Rasulullah menyuruh Ummu Waraqah untuk menjadi imam kepada ahli keluarganya di kalangan wanita. Bukan itu sahaja, apabila muazzin mengumandangkan azan dari musolla rumah Ummu Waraqah, wanita-wanita yang tinggal berhampiran dan mendengar seruan azan tadi, akan datang menunaikan solat jamaah yang diimami oleh Ummu Waraqah.

  Pada Nik Elin jangan nak sembarangan putar belit fakta yang ada. Nik Elin yang semakin berani mengutarakan pendapat-pendapatnya tentang Islam, tentang tidak ada paksaan dalam melaksanakan amal agama.

  “Tindakan mencabar enakmen jenayah syariah telah diragui sejak mula lagi oleh majoriti Muslim. Sebahagian muslim yang lebih mengagungkan bahasa Inggeris, suit dan tali leher Barat sedangkan dalam masa yang sama mempunyai prejudis terhadap ulama telah menyumbang kepada keraguan hari ini.

  BalasPadam
 8. Hakim otak colonial penjajah Inggeris. Colonial di England sudah sesama dengan pendatang rakyat colonial British sekarang ini sudah missing, pengangguran bertambah, homeless bersepah penagih dan pemabuk bertambah parah. Rakyat Malaysia pemikiran colonial masih dijajah..!!

  Kemunculan sesetengah hakim yang didakwanya mempunyai “kepala dan akal yang dipengaruhi pemikiran penjajah”.

  Kumpulan hakim berkenaan sebagai “bijakbingai” atau bukan bijaksana.

  Beberapa hakim terdahulu seperti bekas “lord president” (kini dikenali ketua hakim negara) Salleh Abas tidak melayan tindakan yang mahu menyingkirkan syariat Islam.

  “Kini muncul kalangan hakim yang ‘bijakbingai’ (bukan bijaksana) yang kepala dan akalnya dipengaruhi tulisan warisan penjajah, otak colonial dan otak penjajah Inggeris.

  Banganggg

  Saya ulannnngg...!!


  Walaun ...Don't waste my fucking time ... kikiki

  BalasPadam
 9. Petani, pengilang, pemborong dan rakyat sudah naik hangin pasang isu beras Madani. Beras pun tak mampu ditangani... Bangangggg..!!

  Mana Menteri Mat Sabun kenapa diam bisu bangang senyap tiada pengumuman...!?

  Isu beras dolu RM26 hengget sekarang RM30 hengget... Sapa dapat komisen atas hangin 3 hengget..!? Kroni sapa , taikun mana yang dapat untung 3 hengget atas angin...!?

  Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) dan PPK pula jual pada pengilang dengan memperoleh komisen sebanyak RM30 hingga RM40 setiap tan untuk komisen. Sekarang PPK minta pada kami (pengilang) RM90 setiap tan.

  “Pengarah Urusan PLS Marketing sebagai pengilang tiada untung kalau macam ini. PPK sepatutnya tolong petani tapi saya berani cakap PPK kini mahu ‘bunuh petani’, ini tidak sepatutnya berlaku kerana pengilang macam kami boleh lingkup. “Sekarang harga siling maksimum beras putih tempatan berapa?

  Pengarah Urusan PLS Marketing (M) Sdn Bhd, Allen Lim yang kesal dan terkejut dengan pengumuman tersebut melahirkan rasa khuatir pengeluaran beras Madani itu akan menjejaskan keseluruhan rantaian industri padi dan beras di negara.

  Ini kerana pengeluaran beras terbabit berisiko ‘mempermainkan’ pengilang, pemborong dan juga pesawah, sekali gus menjejaskan bekalan beras domestik pada masa depan kerana statusnya kategori tunggal bagi beras putih.

  “Banyak persoalan timbul apabila kerajaan mengeluarkan beras ini. Syarikat mana yang mengeluarkannya, siapa pengilangnya, sumber padi itu sendiri, penetapan harga pukal dan sebagainya. Kami memang tidak tahu perkara ini, sehingga ia diumumkan kelmarin

  Isu beras "Mahaldahni" di mana pengeluaran beras terbabit berisiko ‘mempermainkan’ pengilang, pemborong dan juga pesawah, sekali gus menjejaskan bekalan beras domestik pada masa depan kerana statusnya kategori tunggal bagi beras putih.

  Lansung tidak.membantu pengilang petani dan Rakyat sama sekali

  Banganggg...!!

  Saya ulangggg

  Banganggg...!!

  BalasPadam
 10. Harga barang akan turun jika rompakan hasil negara dihentikan - Anwar

  Ini formula baru ka..!?

  Atau formula nak kona baring asal bukak mulut ja mohong bukak mulut ja mohong...!?

  https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2024/02/1213149/harga-barang-akan-turun-jika-rompakan-hasil-negara-dihentikan-anwar

  Papanon dah bagitau hang Datuk ka, Datuk Seri ka, Tan Sri ka, Tun ka, hang baik kita salute (hormat) hang rompak kita tangkap sumbat dalam penjara.

  Persoalan nya takdak sekor pun yang halang Tan Sri ka, Datok ka, Puan Sri ka yang rompak kekayaan negara. Rakyat personalkan Wak Jahit 47 rasuah, keling paria rompak puluh juta , Nurul Izzah kerja 3 Hari seminggu gaji 35 ribu sebulan suma tu Papanon nak campak ke mana...!?

  Anwar menegaskan, sekiranya rompakan terhadap hasil negara dapat dihentikan, harga barang yang melonjak tinggi juga dapat diturunkan. Saya ulangggg.. ini formula baru ka..!? Nurul kerja 3 hari seminggu gaji 35 ribu sebulan hagak hagak harga barang boleh turun kottt..!!!!

  Jadi saya minta kawan-kawan faham mengapa ada kes saya tidak mahu tolak ansur, hang (awak) makilah berbakul-bakul pun, serangla guna apa pun tetapi saya tidak akan bertolak ansur dari perompak (hasil negara).

  Mana ada rakyat nak maki berbakul bakul membabi buta saja.. hang hingat rakyat Bodo nak maki membabi buta..!?

  Rakyat maki pasai hang tak reti nak jaga negara ini.... Bangangggg....!!

  #takmembantukesusahanrakyatbanganggg...

  BalasPadam
 11. Tiada lagi lanjutan masa untuk Mirzan setelah diberi 30 hari lagi – SPRM

  Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memberi tempoh selama 30 hari lagi kepada anak bekas perdana menteri, Dr Mahathir Mohamad, Mirzan untuk mengisytiharkan hartanya kepada agensi antirasuah itu.

  Kah kah kah Papanon barua DAP@LeeKwanYew VS Barua DAP@LeeKwanYew yang di bakulsampahkan Tun sedang berbunuhan sesama barua...

  Ketua Pesuruhjaya SPRM, Azam Baki berkata, ini selepas ahli perniagaan itu meminta tempoh untuk mematuhi perintah yang dikeluarkan kepadanya dan adiknya, Mokhzani mengikut Seksyen 36 Akta SPRM, yang memerlukan mereka mengisytiharkan harta dalam tempoh 30 hari.

  Pada orang orang Melayu sklian jangan Nak Jadi nasik tambah pada barua barua ini. Jangan jadi batu api pada barua barua DAP@LeeKwanYew ini.

  Biarkan semua barua ini berbunuhan PRU akan datang suma barua barua DAP@LeeKwanYew akan dilingkupkan sepenuhnya

  Haaah orang Melayu suma kasi tepokkk satu kali

  Haaah tepokkkkk...!!

  BalasPadam
 12. Petani, pengilang, pemborong dan rakyat sudah naik hangin pasang isu beras Madani.

  Beras pun tak mampu ditangani... Bangangggg..!!

  Mana Menteri Mat Sabun kenapa diam bisu bangang senyap tiada pengumuman...!?

  Isu beras dolu RM26 hengget sekarang RM30 hengget... Sapa dapat komisen atas hangin 3 hengget..!? Kroni sapa , taikun mana yang dapat untung 3 hengget atas angin...!?

  https://vt.tiktok.com/ZSFjUmgPD/

  Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) dan PPK pula jual pada pengilang dengan memperoleh komisen sebanyak RM30 hingga RM40 setiap tan untuk komisen. Sekarang PPK minta pada kami (pengilang) RM90 setiap tan.

  “Pengarah Urusan PLS Marketing sebagai pengilang tiada untung kalau macam ini. PPK sepatutnya tolong petani tapi saya berani cakap PPK kini mahu ‘bunuh petani’, ini tidak sepatutnya berlaku kerana pengilang macam kami boleh lingkup. “Sekarang harga siling maksimum beras putih tempatan berapa?

  Pengarah Urusan PLS Marketing (M) Sdn Bhd, Allen Lim yang kesal dan terkejut dengan pengumuman tersebut melahirkan rasa khuatir pengeluaran beras Madani itu akan menjejaskan keseluruhan rantaian industri padi dan beras di negara.

  Ini kerana pengeluaran beras terbabit berisiko ‘mempermainkan’ pengilang, pemborong dan juga pesawah, sekali gus menjejaskan bekalan beras domestik pada masa depan kerana statusnya kategori tunggal bagi beras putih.

  “Banyak persoalan timbul apabila kerajaan mengeluarkan beras ini. Syarikat mana yang mengeluarkannya, siapa pengilangnya, sumber padi itu sendiri, penetapan harga pukal dan sebagainya. Kami memang tidak tahu perkara ini, sehingga ia diumumkan kelmarin

  Isu beras "Mahaldahni" di mana pengeluaran beras terbabit berisiko ‘mempermainkan’ pengilang, pemborong dan juga pesawah, sekali gus menjejaskan bekalan beras domestik pada masa depan kerana statusnya kategori tunggal bagi beras putih.

  Lansung tidak.membantu pengilang petani dan Rakyat sama sekali

  Banganggg...!!

  Saya ulangggg

  Banganggg...!!

  BalasPadam
 13. Parodi pun walaun bole koyak inikan UMNo ada hati nak buat konvensyen.. puiii..!!

  Bila orang Islam buat perodi maaakk aaiii walaun kemain bising. Walaun punya punai kombang togak kepalo butuh masing masing semua siap buat report Pulis kasi hantam sampai lunyai..

  Bila Nik Elin kata tak Ada hukuman dalam Al Quran semua bangang, sunyi sepi, senyap mulut kemut kemut lansung sunyi senyap bangang tak bising heeng sana heengg sini...!!

  Ahli UMNO tunduk bawah japp Lu periksa dolu masih ada tulur ker..!? UMNo bisu bangang kepalo punai orang UMNo lisut tak kembang lansung..!!

  Sia sia UMNo buat konvvensyen Melayu kalau dberkawan dengan DAP. Buang masa, buang Karan semua tu. Parodi pun walaun boleh koyak..!? Montot sudah panas..

  Ini Malaysia bukan Indonesia yang agama Islam nya sudah koyak rabak. Di Indonesia boleh kahwin campur itu yang geng Nik Elin mahukan sebenarnya. Bukan sekarang bunga bunga ke arah liberal Islam di Malaysia sudah bermula...!!

  Nampak tak game puak walaun musuh Islam dalam selimut.. bila perodi marah bila syariah hina oleh puak ini ko orang diam.

  Next PRU ini Papanon kasi lingkup Abi's abisan

  Kanina punai anak papa.

  #bodohbingaiotakanakpapahapeepuntakboleh

  BalasPadam
 14. Harga beras naik tunjuk thumb up..!! Ini Kira Bodo ka bangang...!? Pandai nyer mme tak hado la.. Kah kah

  Semalam umum beras Madani dah komfirm, skg Menteri Kata tak komfirm lagii ... ke tunggu pengumuman ... Aduuiii iiii pulak dah...!!

  Ni lah bahana bila salah pangkah.... Aneh perangai walaun tak serik serik lokos kena kencing... Kah kah kah...!!

  P.Ramlee dah pesan silap pangkah dapat taik... Kan dah mendapat tuu ... taik Papanon kah kah.!!

  Taik bukan sekarang taik, taik datang dari ceruk. Ceruk bukan sebarang ceruk, ceruk berasal dari Matang.... Matang bukan sebarang orang Matang, Matang mme pemilik kaki gebang bangang...!! Saya ulangggg...!! Kah kah kah..

  Ko orang imagine lah sendri... buat live di media social punya lah gah tunjuk real peristiwa julang packet berlogo Beras Madani semalam dengan pengumuman harga beras tempatan dari RM26 hengget "naik harga" ke RM 30 hengget. Yang aneh klip video depa boleh tunjuk "thumb up" weeii...!! tak ker otak banganggg name nyer tuhh Harga Naik tunjuk thumb ups......!? Kikikiki..!!

  Saya ulangggg...!!

  Harga Naik ko tunjuk thumb up...!!?? No brain at all and I cannot brain anymore kah kah kah...!!!

  Watch it now! Link ni haah

  https://vt.tiktok.com/ZSF6drMt9/

  Link ni haah

  You re the dumb dumber dumbest and the worse and worsen finance and Prime Minister in Malaysia...Period

  https://vt.tiktok.com/ZSF6ebsk2/

  Cakap bergegar gegar, jubo melopong penuh dengan taik...!!

  Padan dah tu suma jadi bangangggg...!! Tak membantu sama sekali kesusahan rakyattt..!!
  Next PRU Kasi settel ini suma si banganggg..!!
  Pengundi lencun lokos dng air kencing papa.. Walaun suma, sudah sudah lah kena bangangggg sampai lubang taik.!!

  Bila PMx melingkup jadi PM lepas ni dia akan tahu nasib dia anak beranak mme jadi gulai pishang lah jawabnya... Tunggu yer aksi rakyat lepas kau melingkup jadi PM...!! Rafizi pun sama nasib kau tunggu Nasib kau nanti...!!

  Saya ulannnngg...!!

  No brain no kencing.. kah kah kah...

  #NoBrainTunjukThumbUpKahKahKah

  BalasPadam
 15. Bila Tun Nak kuar IJN

  IJN dah Jadi kubu Tun

  Lepas Tun kuar IJN

  Hantar Tun berihat di Pulau Batu Putih. Boboi peneman Tun di Pulau Batu Putih.

  Boboi dan Marina boleh apply kerakyatan di Pulau Batu Putih

  Boboi layak dilantik wakil Rakyat Pulau Batu Putih dan sebagai duta Singapura dibawah kerajaan Anak LeeKwanYew di Pulau Batu Putih

  Kalau negara lain orang asing rampas Pulau mereka istihar perang

  Tun bagi percuma sambil gentle telo labuh nya pada anak Lee Kwan Yew dolu sebanyak mudah Nak faham Jadi barua DAP@LeeKwanYew semasa Jadi PM Kali ke 2.. Puiiii


  Kah kah kah

  BalasPadam
 16. Anwar Bin Ibrahim Perdana Menteri Menteri Kewangan paling teruk dalam sejarah modern Malaysia.

  Singapura, Thailand, Vietnam, Indonesia dan Filipina – menghadapi faktor luaran yang sama yang dipersalahkan oleh Malaysia. Namun, mata wang mereka tidak jatuh seperti Ringgit.

  Hakikat bahawa Ringgit mencecah rekod terendah berbanding dolar Singapura membuktikan bahawa kelemahan mata wang tempatan tidak boleh dipersalahkan pada kadar faedah yang tinggi di A.S. atau pada kadar pinjaman rendah di China.

  Ia disebabkan oleh permintaan rendah untuk mata wang di pasaran antarabangsa. Pada 2023, Tanah Besar China, Amerika Syarikat dan Malaysia merupakan rakan dagangan utama Singapura. Ekonomi China akan menjejaskan Singapura dengan cara yang sama ia memberi kesan kepada Malaysia.

  Menyalahkan ekonomi China yang merosot adalah jalan keluar paling mudah. Walau bagaimanapun, itu tidak akan menghalang pelabur asing daripada mengelakkan negara seperti wabak.

  Bermakna Ringgit Malaysia mencecah paras terendah 26 tahun hari ini sebahagian besarnya kerana AS$7.5 trilion pasaran pertukaran asing harian semakin hilang keyakinan terhadap kerajaan Malaysia - FOREX

  BalasPadam
 17. Projek PRU akan datang mulai dikenalpasti dari sekarang " No More Barua DAP@ LeeKwanYew"

  Projek ini mesti dimulai dari sekarang... Kempen Projek Lingkupkan legacy PMx perlu dicanang pada rakyat hingga PRU diadakan ... Mulakan sekarang..!!

  Projek melingkupkan sesiapa saja dianggap barua barua yang favour dan mesra pada DAP@ LeeKwanYew samada parti kerajaan atau parti pembangkang harus dimulakan sekarang..

  Pengundi " No more barua DAP@LeeaKwanYew "

  Hanya ada sekor lagi barua DAP@LeeKwanYew yang perlu dilingkupkan menjelang PRU akan datang .. PRU dolu majori setakat 1 ribu aje..!!

  Saya ulangggg "sekor jer lagi, sekor jer lagi Barua. DAP@LeeKwanYew yg perlu dilingkupkan terus next PRU iaitu Anwar Bin Ibrahim..!!

  Masa PMx nak melingkup jadi PM lepas ni insyallah dia akan tahu nasib dia anak beranak spt Nurul mme jadi gulai pishang lah jawabnya...

  Projek yang dah berjaya DIHINA semau mahunya dan terlaksana semasa PRU dolu ini ada lah beberapa ekor contoh yang dah lingkup terus spt

  1. Mujahid sokong LGBT dosa peribadi dan lelong harta TH - kekanda melingkup di Parit Buntar
  2. Khalid Samat - sokong LGBT gelar Kalit Gereja
  3. Wan Azizah - sokong LGBT Melingkup di BTR
  4. Nurul Izzah - sokong LGBT lingkup di Matang
  5. Pudin Muka Bulan - Jadi Menteri walau melingkup di PRU dolu.
  6. Tun Mahathir - melingkup Wang deposit bagi Pulau Batu Putih pada Anak LeeKwanYew
  7. Boboi - melingkup sampai bila bila selagi Ada Bulan dan matahari..

  Tengoklah nasib si boboi anak barua DAP@ LeeKwanYew yang sudah dibakul sampahkan. Boboi kalah dan hilang deposit.

  Lihat barua yang dibakul sampahkan iaitu Tun barua DAP@LeeKwanYew hilang deposit. Nurul di Matang sudah merasa kekalahan memalukan. Tunggu si barua DAP@LeeKwanYew melingkup dari kerusi PMx, maka semua Nasib legacy PMx akan seperti Boboi hilang deposit dimana mana pilihanraya diadakan..!!!

  Tunggu yer aksi rakyat lepas AlJub melingkup jadi PM...!! Insyallah Nurul Izzah, Wan Azizah juga hilang deposit. Rafizi pun sama nasib kau tunggu nasib kau hilang deposit nanti...!!

  Lepas AlJub melingkup dari PMx insyallah kalau Nurul dan Wan Azizah berbanding dimana mana DUN atau Parliment maka rakyat akan pastikan kesemua legacy barua barua DAP@LeeKwanYew hilang wang deposit seperti melingkupnya dan hilang wang deposit Boboi dan Tun Mahathir Mohamed...!!!

  Saya ulannnngg...!!

  Mana mana pemimpin yang dikenal pasti ada potensi terkinja kinja Jadi Barua DAP@LeeKwanYew lepas ini orang Melayu Islam akan bangkit dan lingkupkan sepenuhnya...

  Jangan 22 tahun 22 Bulan Baru dikenal pasti barua DAP@LeeKwanYew makna kata itu sudah terlambat...!!

  BalasPadam
 18. MOLAI DARI ARI INI TAK SEBUT LAGI PAPANON DAH ... AMIN

  TOBAT LAHUM MM... AMIN

  MOLAI DARI ARI INI TAK NAK SEBUT ANAK ANOK PAPANON LAGI.... AMIN

  TOBAT LAHUMMM .. AMIN

  MOLAI DARI ARI INI KITA SEBUT...

  PAPANGANG.... AMINNNN


  KALAS

  BalasPadam
 19. Ringgit Malaysia lebih rendah dengan nilai matawang Kina Papua New Guinea

  Ringgit paras paling rendah, Terlemah Sejak 1998 & Terburuk di Asia Tahun Ini. Mata Wang Kina Papua New Guinea hampir menyamai nilai ringgit Malaysia

  Ringgit turun sebanyak 0,5% menjadi 4,7703 per dolar, terlemah sejak tahun 1998. Ringgit merupakan mata uang dengan kinerja terburuk di Asia tahun ini setelah yen.

  Malaysia juga mencatat penurunan ekspor selama tujuh bulan berturut-turut hingga bulan September, sebagian disebabkan oleh perlambatan yang terjadi di China, mitra dagang terbesarnya.

  Tidak membantu sama sekali kesusahan Rakyat.

  Mata Wang Kina Papua New Guinea hampir menyamai nilai ringgit Malaysia... Sangat memalukan

  Banganggg..!!

  BalasPadam
 20. Harap jangan hina Papua ye?

  1 USD = Ringgit Malaysia 4.77
  1 USD = Papua Kina 3.75

  Jangan kata nilai Kina Papua hampir menyamai Ringgit Malaysia. Itu satu penghinaan kepada Papua New Guinea.

  1 PGK = Ringgit Malaysia 1.27
  1 MYR = Kina Papua 0.78

  Kina Papua lagi tinggi dari Ringgit.

  BalasPadam
 21. Matawang Kina Papua New Guinea lebih tinggi berbanding nilai Ringgit Malaysia..

  Ringgit Malaysia (RM) berpotensi jatuh di bawah krisis kewangan Asia 1998 yang rendah iaitu RM4.885 berbanding dolar AS, memasuki wilayah yang belum dipetakan, amaran seorang pakar ekonomi.

  Pensyarah Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) di Fakulti Ekonomi dan Kewangan, Profesor Madya Dr Nuradli Ridzwan Shah Mohd Dali berkata, sekiranya ringgit melepasi paras kemuncak RM4.885 dari 1998, ia akan memasuki wilayah yang belum dipetakan.

  “Terdapat dua kemungkinan untuk ringgit: ia boleh terus meningkat atau menyusut selepas mencapai nilai kemuncaknya.

  “Jika ringgit melepasi RM4.885 (nilai semasa krisis kewangan Asia 1998), ia akan memasuki wilayah yang belum dipetakan, yang menandakan kawasan yang belum pernah berlaku sebelum ini.

  “Keadaan ini membimbangkan dan berisiko kerana tidak ada preseden sejarah. Malah matawang Papua New Guinea lebih Baik berbanding ringgit" kata Profesor Madya Dr Nuradli Ridzwan Shah Mohd Dali Pensyarah Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) di Fakulti Ekonomi dan Kewangan.

  “Apabila ini berlaku, adalah munasabah nilai ringgit akan kekal rendah berbanding dolar AS

  BalasPadam