RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Khamis, 15 April 2010

AWAL MULA PERTAMA MULA MUHYIDDIN SUDAH BERBOHONG KEPADA RAKYAT HULU SELANGOR


Harakahdaily


HULU SELANGOR, 15 April: Belum lagi penamaan calon bermula, timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyidin Yasin telah berbohong kepada penduduk Hulu Selangor.


Ini kerana, beliau dengan tegas sebelum ini berkata, akan menamakan anak tempatan sebagai calon BN di Hulu Selangor.

Muhyidin membuat janji ini Isnin lalu ketika bercakap kepada penduduk Sungai Buaya, Hulu Selangor dan disiarkan kemudiannya oleh media Umno sendiri.

Tetapi, hari ini beliau mengumumkan seorang penduduk Rawang dari bahagian Selayang, Selangor iaitu P Kamalanathan sebagai calon BN di Hulu Selangor.

“Hari itu (Isnin lalu) timbalan perdana menteri mengatakan anak tempatan... tapi hari ini orang luar dibawa masuk. Apakah ini bukan cakap bohong?

“Kalau mengatakan bahawa hendakkan anak tempatan, dan jika tidak mahu Datuk G. Palanivel juga, lebih baik pilih V. Mugilan atau Balasundram (naib ketua MIC Hulu Selangor,” kata Ketua Penerangan MIC Hulu Selangor Raily Muniandy ketika dihubungi laman web The Malaysian Insider.

Menurut beliau, MIC mempunyai ramai calon anak tempatan, yang berpelajaran. Tetapi mereka kesal kerana BN telah membawa calon dari luar iaitu dari Bahagian Selayang.

Kamalanathan, menurut beliau adalah calon yang pernah kalah dalam saingan merebut Ketua Pemuda MIC bahagian Selayang.

Sebelum ini, MIC Hulu Selangor menolak cadangan agar V. Mugilan, Timbalan Ketua Pemuda MIC Pusat diletakkan sebagai calon.

Muhyidin mengumumkan Kamalanathan (gambar atas), seorang ahli perhubungan awam sebagai calon BN di Bilik Gerakan BN Bukit Sentosa, Bukit Beruntung petang tadi.

“Kita memilih beliau kerana pengundi mahukan orang baru sebagai wakil rakyat.

“Beliau seorang yang kuat bekerja, lurus dah seorang yang pegang janji,” kata Muhyiddin ketika mengumumkan Kamalanathan sebagai calon BN.

Sebelum ini, Pakatan Rakyat mengumumkan calonnya dari PKR, Datuk Zaid Ibrahim akan diletakkan bertanding untuk pilihan raya kecil ini.

3 ulasan:

 1. Betul ke TPM kita bercakap bohong?
  Jika benar, alangkah malunya seluruh rakyat Malaysia ....apa komen Nobisha n DKJ

  BalasPadam
 2. susah nak kat...Allah saja lah yang menetahuinya..ingat ALLAH maha Merlihat..

  BalasPadam
 3. Sebagai pemerhati dan warga negara Malaysia kita harus perjuang atas tiket kebenaran.Siapa bohong siapa hanya para politician saja yang tahu.Raayat biasanya terpaksa akur dgn keputusan walaupun kejujuran is questionable!Orang Melayu kini banyak megaibkan bangsa sendiri hingga terlupa kita hanyalah sementara dan nyawa pun ALLAH SWT pinjamkan utuk sementara~kalau tak mahu sedar maka redha lah di alam barzakh nanti.Ikhlas dari pencinta kedamaian.

  BalasPadam