TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KLIK "PLAY" DENGAR RADIO KOBAT FM

Isnin, 14 Februari 2011

PERLANTIKAN CANSELOR UNISEL - SATU LAGI BUKTI KETELUSAN KERAJAAN PR SELANGOR

Oleh: WFAUZDIN NS

PERSOALAN siapakah yang bakal menggantikan Bik Mama sebagai Canselor Baru UNISEL sebuah universiti milik kerajaan negeri kini telah terjawab. Bukan DS Wan Azizah, bukan Dr Syed Hussin Ali dan bukan juga tokoh dari PAS mahupun DAP. Tokoh yang diberi tanggungjawab berat ini adalah Raja Tan Sri Arshad Raja Tun Uda yang telah dilantik berkuatkuasa 21 Feb ini (Rujuk laporan Malaysiakini hari ini).

Sekali lagi terbukti betapa Kerajaan PR Selangor telus di dalam membuat perlantikan dan ini menunjukkan bahawa Kerajaan Negeri tidak mahu berpolitik di dalam isu pendidikan. Kerajaan Negeri akur dengan kehendak pelajar yang tidak mahu orang politik dibawa masuk ke dalam UNISEL. Raja Tan sri Arshad sebelum ini adalah Pro-Canselor Universiti Industri Selangor.

Sehingga artikel ini ditulis, perlantikan beliau belum diumumkan secara rasmi oleh Kerajaan Negeri dan dikatakan pengumuman akan dilakukan oleh Exco Pendidikan Negeri Dr Halimah Ali di bangunan Setiausaha Kerajaan (SUK) negeri di Shah Alam pada jam 3.30 petang ini. /wfauzdin.blogspot.com


1 ulasan: