RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Rabu, 27 April 2011

TIMBALAN PRESIDEN PAS - JIKA TUAN IBRAHIM ENGGAN BERTANDING, MAT SABU BOLEH MENANG

Oleh: WFAUZDIN NS

AKU ada terbaca di dalam artikel oleh MSO, kununnya ada bayangan bahawa Tuan Guru Nik Aziz mahu agar Tuan Ibrahim Tuan Man bertanding jawatan Timbalan Presiden PAS. Betulkah ada bayangan dari Tuan Guru Nik Aziz?

Seandainya betul, aku pun suka jika Tuan Ibrahim Tuan Man dipilih menjadi Timbalan Presiden PAS kerana beliau mempunyai kesemua kelayakan untuk memegang jawatan itu. Bahkan, jika berlaku pertandingan tiga penjuru di dalam Muktamar PAS nanti di antara Us Nasha, Tuan Ibrahim dan Mat Sabu, aku yakin Tuan Ibrahim boleh menang dengan selesa.

Masalahnya, Tuan Ibrahim memberitahu beliau menolak untuk bertanding jawatan nombor 2 di dalam parti tersebut. Sekiranya keputusan beliau itu terus kekal sehingga tarikh akhir penamaan calon, maka tidak syak lagi yang diyakini boleh memenangi jawatan Timbalan Presiden PAS pada jangkaan aku adalah Mat Sabu. Benar, Mat Sabu bukan ustaz jauh sama sekali mahu digelar Ulamak. Tetapi Mat Sabu adalah pejuang Islam yang gigih dan telah diuji dengan berbagai ujian. Itulah kelayakan yang ada pada Mat Sabu yang membolehkannya bertanding di situ.

Paling menarik, Mat Sabu tidak asing dengan pemimpin dan penyokong-penyokong dari rakan lain di dalam PR. Ini penting untuk PAS lebih rapat dan mesra dengan rakan sekutu dari PKR dan DAP. /wfauzdin.blogspot.com

4 ulasan:

 1. Saya nak tanya apa kelebihan UtzNaza.Berapa kali beliau pernah di uji dalam Penjara sepereti mana pejuang yang terdahulu melaui berbagai dugaan dan ujian.Klau kita kaji dan lihat sejarah Perjuang Islam yang berjaya memimpin gerakan Islam hingga di geruni Musuh adalah bersal dari keluarga yang Zuhud miskin tetapi kaya dengan keimanan dan istikhomah yang tinggi.Bezakan asal usul kedua pemimpin tersebut dan pegorbagna mereka terhadap perjuangan anda akan dapat jawapan siapa yang layak memegamng jawatan tim>presiden

  BalasPadam
 2. Tapi kalu Serban besar bakul,Kitab bertimbun timbun takut turun jalan Raya takut di tangkap taku masuk penjara menanti hari nak mati atas katil tak payah lah dok bertanding nak jadi pemimpin takut nanti pengikut jadi macam pondan,Macam Pemuda PAS sekarang ni lah.Ketua nya Ustaz Ilmu tinggi. Nak pimpin Pemuda Pas kejar Umno macam PAS di zama 90 han pun takut.

  BalasPadam
 3. Kita perlukan panglima perang di barisan depan yang mampu meng-GERUN-kan musuh pakatan rakyat. Jatuhkan UMNO-MIC-MCA itulah keutamaan kita. PRU 13 semakin dekat sedangkan kita masih bertelagah tentang harta "rampasan perang". Mat Sabu mampu menjadi pembantu Presiden yang kuat dan setia dan kita masih ada Majlis Syura yang dapat membantu Majlis Kerja PAS Pusat.. PANGLIMA PERANG YANG GEDEBE..

  BalasPadam
 4. mat sabu kaki khalwat jadi org no 2 parti "isle" semalaysia?

  Sssheesshuaaai!!!!

  BalasPadam