RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Ahad, 1 Disember 2019

SIAPA WAKIL RAKYAT YANG TIDAK MENYOKONG BAJET UNTUK MEMBANTU GOLONGAN OKU, ORANG TUA DAN KANAK-KANAK DI PARLIMEN ?

Mendukacitakan, sewaktu kerajaan membentangkan usul penambahan bajet bagi golongan OKU, Orang tua dan kanak-kanak di Parlimen semalam, beberapa Wakil Rakyat yang tidak berhati perut dan lebih kepada dendam kesumat jahat politik mereka, sanggup mereka menolak dan tidak menyokong bajet yang dikemukakan.

Peliknya, sewaktu kerajaan bawa usul untuk memberi peruntukan kepada pejabat semua Ahli Parlimen, laju sahaja mereka menyokong kerana itu menguntungkan mereka. Apakah bajet untuk OKU, orang tua dan kanak-kanak ini tidak menguntungkan mereka maka mereka bertindak menolaknya?

Siapakah mereka ini? Saya senaraikan nama Wakil Rakyat/Ahli Parlimen yang menolak bajet tersebut agar para pengundi di kawasan mereka kenal hati budi mereka ini. Mereka adalah:

1. YB Siti Zailah (Pas - Rantau Panjang)
2. YB Hj Wan Hassan (Pas - Dungun )
3. YB Ahmad Terizi (Pas - Sik)
4. YB Mahazir Khalid (Umn0 - Padang Terap)
5. YB Anuar Musa (Umno - Ketereh)
6. YB Reezal Merican (Umno - Kepala Batas)
7. YB Ahmad Jazlan (Umno - Machang)
8. YB Hj Ahmad Hamzah (Umno - Jasin)
9. YB Halimah Sadique (Umno - Kota Tinggi)
10. YB Mohd Nizar Zakaria (Umno - Parit)
11. YB Hj Mohd Salim (Umno - Jempol)
12. YB Mastura (Umno - K.Kangsar)
13. YB Ismail Sabri (Umno - Bera)
14. YB Wee Ka Siong (MCA - Ayer Hitam)
15. YB Saravanan (MIC - Tapah)
16. YB Noh Omar (Umno - T.g Karang)
17. YB Noraini Ahmad (Umno - Parit Sulong)
18. YB Dr Shamsul Anuar (Umno - Lenggong)
19. YB Hj Ismail Said (Umno - K.Krau)
20. YB Ahmad Maslan (Umno - Pontian)
21. YB Hj Abd Rahman Mohamad (Umno-Lipis)
22. YB Abd Azeez Rahim (Umno - Baling)
23. YB Hasbullah Osman (Umno - Gerik)
24. YB Ahmad Nazlan Idris (Umno - Jerantut)
25. YB Jalaludin Alias (Umno - Jelebu)
26. YB Adham Baba (Umno - Tenggara)
27. YB Shahar Abdullah (Umno - Paya Besar)
28. YB Ramli Mohd Noor (Umno - Cameron Highland)

Inilah senarai Wakil Rakyat yang sanggup menolak bajet untuk bantuan kebajikan bagi golongan OKU, orang tua dan kanak-kanak. Adakah di kawasan mereka tidak diperlukan bantuan dari kerajaan ini? Mengapa dendam politik boleh mengatasi peri kemanusiaan? Mengapa bajet untuk pejabat mereka, tahu pula mereka menyokongnya?

Alhamdulillah, di Parlimen semalam MP dari PH sudah cukup untuk menyokong bajet ini dan beberapa MP dari Pembangkang yang berhati perut turut menyokongya.

6 ulasan:

 1. Nampak mcm hero tapi bangang

  Marahnya Hannah dan Pakatan Harapan terhadap Ahli Parlimen pembangkang yang tidak mengundi ini sampaikan nama mereka dihebahkan di media sosial oleh cybertroopers pro-Pakatan Harapan.

  KESIAN MAHACAI UTURN ATOK HAPRAK
  DAH KANTOI DIFITNAHNYA PEMBANGKANG
  GAJAH DEPAN MATO BUAT TAK NAMPAK
  MAHACAI SILA TEPUK KUAT2 BODO BANGANG

  KIKIKIKI...

  kata pujangga moden..!!

  KALAU DULU DAH TAU BANGANG WAT APA SEKARANG NAK NGAKU BODOHHH..!!??

  TAK GITU MAHACAI SEKELIAN..!!!??

  Apa yang penting sekarang mungkin Hannah boleh bertanya sendiri kepada satu persatu Ahli Parlimen Pakatan Harapan yang tidak hadir semasa undi tersebut dibuat.

  Bak kata Ahli Parlimen BN-Tanjung Karang, Tan Sri Noh Omar, kenyataan Hannah umpama meludah ke langit terkena ke muka sendiri.

  “PH ada 139 Ahli Parlimen di Dewan Rakyat. Hanya 32 Ahli Parlimen PH yang hadir menyokong bajet Kementerian Wanita dibawah Timbalan Perdana Menteri.

  “Baki Ahli Parlimen PH yang lain setuju atau tidak? Kalau setuju kenapa tak hadir mengundi? Ini yang orang kata meludah ke langit terpalit ke muka sendiri,” kata Noh.

  Mungkin sebelum Hannah marah-marah kepada 28 wakil rakyat pembangkang itu, boleh kiranya Hannah terangkan kepada rakyat yang mahu mengetahui mana perginya 107 Ahli Parlimen Pakatan Harapan tersebut?

  Ahli Parlimen Pakatan Harapan yang tidak hadir ialah 37 orang daripadanya Ahli Parlimen PKR, 30 Ahli Parlimen DAP, 24 Ahli Parlimen Bersatu, Sembilan Ahli Parlimen Amanah dan tujuh Ahli Parlimen Warisan. Di mana mereka ketika Rang Undang-Undang (RUU) Perbekalan 2020 KPWKM dibentangkan?


  FORMULAHILANGSTRESS = BMF + POPCORN TAMBAH + TEPUK TANGAN

  BalasPadam
  Balasan
  1. Laaa, hidup lagi badut ni, ko makan apr Sejak BN kalah... Hari tu dpr jugak dedak. Skang takkan makan pasir plak. Aku nasihat utk Cari kerja tak nak Dengar... Tgk siang dah merempat...

   Padam
  2. ASS..WR.WB.SAYA pak resky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN EYANG SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
   NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208)
   BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
   DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL

   Padam
 2. Ni Kira mcm Perang uhud la kot. 700 lawan 3000. Yg baik tak ramai. Yg setan ramai. Tapi Pasal belah setan ni hati busuk, dendam. Jadi Allah tak tolong. Yg Belah baik ni plak. Walaupun Bukan Islam ramai. Tapi Pasal niat tu iklas, jadi Allah tolong. Tu Contoh je ye. Walaun jgn murtad kan Aku plak. TaK Pasal ke jirat cine je aku kang. Tempat aku Dah la walaun ramai, Tambah dgb Macai plak. Lagi ramai. Ko cakap la Yg mrmbangkang tu ramai ke, nak ajar kerajaan ke, Tapi org Tau ape dlm Hati perut Korang. Allah tau. So sebab tu Allah gagalkan... Tu je. Takkan la Yg mengaku pejuang islam tak nampak.memang tak nampak pun. Tu la, sape Suruh Jadi hamba MCA, hati tu tuhan Dah tutup.

  BalasPadam
 3. HEYY MACAI SEMBURIT SKLIAN BOKAN 2 MINGGU TAPI 24 JAM
  SAYA ULANGGGG TOPAT PUKUL 11 SAH JADI KJAAN
  ESOK HARI HARGA MINYOK TURUNNN MENCIPANNN.!!!
  MAHACAI BODO BANGANG JUGAK TERKINJA KEBANGANGAN


  KIKIKIKIKI...OHHH BANG NON@BROTHER ANWAR BIN IBRAHIM

  KALAU DULU DAH TAU BANGANG WAT APA SEKARANG NAK NGAKU BODOHHH..!!


  FORMULAHILANGSTRESS = BMF + POPCORN TAMBAH + TEPUK TANGAN

  BalasPadam
  Balasan
  1. Hei Pariah!!!

   Kau tak reti tulis Bahasa Melayu dengan elok ke????

   Apa kau cakap????

   Dahlah bodoh, biul pilak tu, macam Pariah!!!

   Padam