RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

Rabu, 29 September 2010

PERKOSA - PENDEKAR TAHI MINYAK ATAU SAMSENG KAMPUNG DUSUN?

`Pendekar Tahi Minyak atau `Samseng Kampung Dusun'?
Oleh: WFAUZDIN NS

`PENDEKAR Taik Minyak' Perkosa akan mengikuti seluruh program yang dijalankan oleh Namewee, seorang pemuda yang telah berjaya menggerunkan NGO yang kununnya terlalu tinggi semangat `Melayu-Kelayuannya' itu. Bayangkan sebuah NGO yang dipimpin oleh raja katak yang kununnya hebat dipuja pula oleh mantan PM Tun Mahathir, punyai `standard' berdepan dengan seorang pemuda bernama `Namewee'? Memalukan. Baca di sini.

Memalukan lagi apabila Namewee pernah mencabar sesiapa sahaja termasuk Perkosa untuk berdebat dengannya berkaitan isu yang dikatakan mencemar kedaulatan negara serta mempunyai unsur-unsur perkauman itu, malangnya seperti biasa Perkosa bukan anak jantan. Anak jantan bukan bererti pandai menyalak di luar halaman orang. Setakat pandai menyalak, anjing betina kurap pun boleh menyalak.

Sebelum ini pun Perkosa mempamirkan sifat `betina'nya apabila enggan menyahut cabaran YB Nurul Izzah untuk berdebat tentang isu Ketuanan Melayu dalam Perlembagaan. Jika dengan YB Nurul Izzah seorang wanita muda pun Perkosa kecut perut, apatah lagi untuk berdepan dengan ayahandanya DS Anwar. Itulah sebenar wajah Perkosa yang menuduh kununnya Namewee berselindung di sebalik pihak Polis. Siapa yang menjemput Polis datang? Bukan Namewee, tetapi pihak Polis tahu untuk bertanggungjawab. Siapa pula yang `mengadu' dengan Polis apabila YB Nurul Izzah mencabar Perkosa berdebat? YB Nurul Izzah cabar berdebat, Perkosa pun lintang pukang membuat laporan Polis. Pendekar kah itu? `Pendekar Taik Minyak' atau pun `Samseng Kampung Dusun'? Kesihan Perkosa serendah itu.

Bukan kita mahu menyebut Namewee itu benar, tetapi kita mahu sebut bahawa cara Perkosa itu bukan cara `anak jantan'. Kita tidak tahu bila masa Perkosa akan menjadi `jantan sejati'. Mungkin selama-lamanya Perkosa akan terus pandai `menyalak' walaupun gigi taringnya tiada./wfauzdin.blogspot.com

2 ulasan:

 1. korang pikirlah ...
  depa ni telah di perkosa...bila dah diperkosa..maka dah bukan anak dara...tentu rasa rendah diri...mana nak berani???..
  pulak tu di perkosa pada usia lanjut....lagilah jatuh kemaluan...
  pasal dia melayu..melayu ni kan pemalu sifatnya....
  katanya mengalah bukan bererti kalah....fuhhh alsan power tuu..

  tapi mereka ni ada gaya hang tuah ker?...sangat pandai julurkan keris sana sini..?

  gaya hantu ah.....

  woitt!!!.. orang dah tak pakai keris lah....

  kalau nonton sarkes..maka perlu ada badot..baru kita boleh gelakkkk....

  alif mim nun wau...alif tendang mim..nun tendang wau....sarkess daaa...

  kah kah kah kah kah kah ...

  BalasPadam
 2. perkasa mmg bukan anak jantan!..

  kalu anak jantan, ikut cara PAS..

  bagaimana?

  jd penjilat tegar DAP!..

  kah kah kah!

  BalasPadam