RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

Selasa, 9 November 2010

ZAID MENGAKU MAHU GANTI ANWAR, APA YANG AZMIN PATUT BELAJAR AGAKNYA?

ZAID tanpa rasa segan dan malu mendakwa beliau layak menggantikan DS Anwar memimpin PKR. Baca sini. Zaid yang dihukum oleh Umno atas rasuah politik, masuk PKR kemudiannya tewas di Hulu Selangor, dapat jawatan Ketua Cabang PKR Wilayah Persekutuan secara `percuma' ini ada hati mahu menggantikan DS Anwar? Jangan muntah dulu....

Zaid kata DS Anwar tidak layak lagi memimpin PKR dan juga PR kerana beliau ada masalah tersendiri. Kekalahan PR di Batu Sapi dan Galas juga dibebankan kepada DS Anwar. Ada beliau datang ke Batu Sapi bantu calon? Ada beliau berkampung di Galas bantu PKR? Beliau tidak sebut kejayaan yang banyak dicapai di bawah pimpinan DS Anwar, kerana hatinya terlalu busuk semata-mata untuk berkuasa di dalam PKR. Bahkan bercita-cita tinggi untuk memimpin PR. Itulah Zaid Ibrahim tokoh yang baru `dua hari' kenal PKR.

Zaid tertinggal jauh dibandingkan dengan Azmin untuk jawatan Timbalan Presiden PKR. Jika beliau mendahului Azmin sepertimana awal dulu, agak-agak Zaid jadi `gila' seperti sekarang atau tidak? Aku mulanya tidak percaya anggapan orang yang menyebut Zaid itu `racun' di dalam PKR tidak ubah seperti ejen Umno yang diutus untuk menghancurkan PKR. Tetapi, bila aku fikir balik sukar untuk aku menolaknya sekarang.

Masa Zaid tiada di dalam PKR, pemilihan di dalam PKR berjalan lancar, penuh harmoni di mana menyaksikan Azmin tidak pernah menentang Timbalan Presiden PKR waktu itu walaupun beliau mendapat sokongan agak besar. Sifat hormat menghormati begitu kuat waktu itu. Bila Zaid masuk Umno, kita sambut baik. Dia awal-awal sebut tidak mahu rebut jawatan tertinggi dalam parti. Tetapi, akhirnya dengan penuh putar belit dengan syarat itu ini, akhirnya masuk bertanding. Bila terasa nak kalah, malu dengan kekalahan di tangan Azmin yang beliau kata `perlu belajar' lagi tu, beliau cari pasal salahkan pihak lain. Lalu, beliau tarik diri.

Azmin perlu belajar lagi, katanya. Belajar apa lagi Zaid? Belajar masuk penjara? ISA ? Kamu pernah masuk penjara ke Zaid? Belajar rasuah politik wang seperti yang kamu lakukan dalam Umno dulu? Itu yang kamu mahu Azmin belajar?

DS Anwar mempunyai masalah katanya. Sebagai kawan kalau kamu baik dan ikhlas, kamu sepatutnya membantu kawan kamu apatah lagi dia yang bawa kamu masuk PKR. Tapi, kamu sanggup lepaskan tengkuk kamu demi jawatan yang kamu mahu. Kamu mahu ganti tempat DS Anwar dan biarkan DS Anwar sendirian dengan musibah yang melandanya? Inikah pemimpin yang kita mahu dalam PKR atau PR. Cukuplah Zaid....kamu sepatutnya balik ke Kota Bharu atau berguru dengan Berahim Ali lagi bagus daripada jadi perosak dalam parti./wfauzdin.blogspot.com

7 ulasan:

 1. org ni gak yg korg dok puji2 dulu mase kempen hulu selangor..tak mustahil korg tersilap sokong lagi bila anwar dibuktikan bersalah meliwat si gay..

  BalasPadam
 2. wfauzdin = zaid berahim..dua-dua xbuleh pakai

  BalasPadam
 3. Masa dia betul kena la sokong, tapi kalau masa dia dh mula tunjuk gila kuasa...takkan nk sokong gak...aku setuju tulisan di atas..

  BalasPadam
 4. Aku sokong tulisan tuan. Tepat sekali. Dari dulu lagi saya dah tau yang Zaid ini trojan horse UMNO. Bagus juga kalau dia keluar PKR. Anwar jemput dia masuk rumah, lepas itu dia nak halau tuan rumah keluar. Kurang ajar punya binatang ini. Jangan lupa, dia ini peguam, pandai putar belit.

  BalasPadam
 5. Zaid ni mmg manusia sial....dan kita lihat ada satu blog tu kelab apa ke tah dok taruk minyak petrol...menggelar diri pejuang reformasi...reformasi taik minyak dia

  BalasPadam
 6. korg lagi hina dari zaid ni di mata nuar sbb at least nuar calonkan si zaid ni sbg calon pkr utk jawatan parlimen..nak harap korg? hampppeeehhh

  BalasPadam
 7. buang segera duri dalam daging ni.........

  BalasPadam