RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

Sabtu, 19 Februari 2011

MALANG SUNGGUH DAPAT MENTERI SEJAHIL INI

Oleh: WFAUZDIN NS

TERKEJUT beruk saya bila membaca kenyataan Menteri Perdagangan Dalam Negeri Dan Kepenggunaan, DS Ismail Sabri yang mencabar PR menurunkan harga barang keperluan di negeri-negeri yang diperintah oleh PR. Saya terkejut kerana tidak menyangka manusia sejahil ini pemikirannya boleh diangkat menjadi Menteri dalam kabinet Najib.

Saya merasakan mungkin saya seorang sahaja yang terkejut, tetapi nampaknya kenyataan Menteri yang tidak tahu melaksanakan tugas itu turut mendatangkan kehairanan kepada Gabungan Persatuan Pengguna-Pengguna Malaysia (FOMCA). Apabila sudah ramai yang merasa hairan dan terkejut, maka sahih lah Menteri itu tidak tahu buat kerja atau sudah kehabisan modal untuk mengatasi masalah kenaikan harga barang sekarang.

`Tidak masuk akal'. Itulah yang dikatakan oleh Setiausaha Agung Gabungan Persatuan-Persatuan Pengguna Malaysia (FOMCA), Muhammad Sha'ani Abdullah terhadap cabaran Menteri berkenaan. Sha'ani berkata jika benar kerajaan pusat ingin melepaskan tanggungjawab tersebut kepada Pakatan Rakyat, kerajaan pusat seharusnya menyerahkan kutipan hasil cukai kepada Pakatan Rakyat.

"Kerajaan sendiri tidak faham bagaimana mahu membantu pengguna dalam menghadapi kenaikan harga barang dan kenyataan menteri-menteri sebenarnya memperdayakan pengguna", ujar Sha'ani.

Cabaran bodoh dari Menteri berkenaan juga turut mendapat reaksi dari pemimpin muda DAP, Tey Kok Kiew. Mana mungkin PR boleh menurunkan harga barang di negeri-negeri bawah pemerintahannya kerana harga majoriti barang keperluan berada di bawah Kerajaan Pusat. Samalah juga dengan harga tol lebuhraya yang berada di bawah negeri-negeri PR, harga petrol dan gas. Cabaran sedemikian rupa hanya boleh di utarakan sekiranya PR mengambil alih Putrajaya. Justeru itu, Menteri berkenaan jangan cuba untuk memperbodohkan rakyat./wfauzdin.blogspot.com

3 ulasan:

 1. Menteri bodoh lagi bengap ni, sebenarnya bukan tak tahu tapi disebabkan ucapan nya disiarkan stesen tv pencacai maka tujuan nye supaya rakyat yang berpemikiran singkat akan kata betul jugak, sini kita tahu betapa menteri bangsat ni memperbodoh bodoh dan memperlekeh lekehkan rakyat,cakap ikut sedap mulut dia yang mana kita tahu penuh ngan hipokrit.

  BalasPadam
 2. Oleh kerana terlalu ingin membodohkan rakyat dengan tujuan nak meraih sokongan maka tak hairanlah menteri ini bercakap seoah-olah dah hilang akal.
  INILAH MENTERI YANG DATANGNYA DARI PARLIMEN BERA PAHANG.BEBRAHAGIALAH PENGUNDI-PENGUNDI PARLIMEN BERA YANG TELAH MENGUNDI MENTERI INI.MUNGKIN PENGUNDI DI BERA TIDAK MERASAI KENAIKAN HARGA BARANG KEPERLUAN HARIAN DEK KERANA SERONOKNYA MENYOKONG UMNO.
  Kini DUN KERDAU akan mengundi serentak dengan DUN Merlimau.Selama mengundi wahai pengundi DUN KERDAU.Aku tahu, UMNO akan terus menang di KERDAU, kerana di KERDAU harga barang semuanya rendah berbanding di tempat lain di Malaysia, kalau tsk percaya datanglah ke KERDAU.
  Makluman untuk semua.
  MALAM ESOK(AHAD) CRAMAH UMUM DSAI DI KERDAU...mari kita sama-sama datang beramai-ramai dan mari kita doakan semoga umno ghuyub dari muka bumi ini.TAKBIRRRRRR!!!!

  BalasPadam
 3. Ismail Sabri Yaacon=Noh Omar=Tahap pemikiran kelas ke-3

  BalasPadam