RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

Khamis, 16 Disember 2010

SERANGAN BALAS ANWAR, GILIRAN MELAKA MALAM INI

Anwar, Salahuddin gempur Melaka esok

Dis 15, 10

Dua orang pemimpin kanan Pakatan Rakyat akan turun ke Melaka untuk menggempur negeri itu esok, 16 Disember, lapor Harakahdaily.

Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menyampaikan ceramah perdana di Markaz PAS Paya Dalam, Ayer Molek bermula jam 9.00 malam.

NONENaib Presiden PAS, Salahuddin Ayub pula akan hadir pada program Hi-Tea di Kampung Bukit Pulau, Dun Bukit Baru pada hari yang sama bermula jam 4.00 hingga 6.00 petang.

Ketua Penerangan PAS Kawasan Bukit Katil, Yusof Wahab berkata kedua-dua program ini amat penting kepada rakyat Melaka bagi memberikan maklumat tentang isu-isu terkini yang sedang hangat diperkatakan sekarang.

Katanya, antara isu berkenaan termasuk pendedahan WikiLeaks berhubung dakwaan diplomat Singapura yang mengaitkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dengan kematian warga Mongolia, Altantuya Shaaribuu dan juga memalit Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan 'perangkap seks'

Selain itu, isu tempatan seperti isu zakat dan tanah wakaf negeri Melaka dan sebagainya juga dijangka akan disentuh.

azlan"Ceramah Perdana Anwar anjuran PKR Negeri Melaka dilihat tepat pada masanya ketika Anwar dihadapkan pelbagai isu yang tidak kunjung padam.

"Salahuddin pula akan bertemu dan beramah mesra dengan penduduk Bukit Pulau di samping menyampaikan ucapan ringkas berkenaan isu semasa," kata Yusof yang juga merupakan penyelia DNN Bukit Baru.

Beliau menyeru rakyat negeri Melaka untuk hadir pada kedua-dua program tersebut untuk mendapatkan penjelasan lanjut berhubung isu negara dan juga yang melibatakan pemimpin Pakatan Rakyat./Malaysiakini

1 ulasan:

  1. salam bro, mana gambar2 ceramah kat n9 semalam?
    kongsi sket kat sini...tq


    i'm no king

    BalasPadam