RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Khamis, 31 Oktober 2019

MASALAH EKONOMI JANGAN BEBANKAN KEPADA TUN M SEBAGAI ALASAN MELENGAHKAN PERALIHAN KUASASaya telah membaca kenyataan Menteri Ekonomi, YB Dato' Seri Azmin Ali di dalam Malaysia Gazzet yang mengulas tentang isu peralihan kuasa di antara Tun M dengan YB Dato' Seri Anwar Ibrahim.

Pertamanya, tahniah kepada Azmin yang telah bercakap bagi pihak Tun M dan sepatutnya beliau dilantik SU Politik Tun M kerana beliau sering menjawab bagi pihak Tun M.

Pendapat Azmin adalah Tun M mesti terus menjadi PM sehingga selesai masalah ekonomi negara yang meruncing sekarang dan Tun M berkewajipan membetulkannya sebelum menyerahkan jawatan kepada Anwar seperti perjanjian di dalam PH. Saya mula keliru, semenjak bila Tun M sebagai PM adalah juga merangkap Menteri Ekonomi? Habis tu, apa jawatan Azmin? Adakah beliau hanya pegawai pengiring YDP Agong atau SU Politik Tun M?

Jika Azmin masih lagi Menteri Ekonomi, sepatutnya beliau malu dan bersalah apabila mengakui bahawa ekonomi negara sekarang begitu teruk sehinggakan Tun M terpaksa buat kerja untuk beliau. Lojiknya, jika beliau selaku Menteri Ekonomi merasakan beliau gagal pulihkan ekonomi negara, beliau wajar memikirkan untuk meletakkan jawatan bukannya semudah itu untuk meletakkan beban tersebut di bahu Tun M.

Tidak masuk akal, akibat kegagalan Menteri Ekonomi melaksanakan tugas dan tanggungjawabnya maka terpaksa pula Tun M melanjutkan tugasnya sebagai PM hingga ekonomi pulih. Itu sikap tidak bertanggungjawab dan seolah-olah untuk mempersendakan Tun M.

Isu peralihan kuasa di antara Tun M dengan Anwar tiada kaitan dengan masalah ekonomi. Sesiapa yang mengambil alih tugas PM adalah bertanggungjawab menentukan keadaan negara baik dan tugas ini bukan terletak di bahu PM semata-mata tetapi juga kepada seluruh anggota Kabinet. Mana-mana menteri yang gagal melaksanakan tugasnya tidak boleh memaksa PM untuk memikul beban, sebaliknya menteri berkenaan undur diri.

Jelas di sini Azmin cuba untuk menuding jari kepada PM di atas kegagalannya. Jangan kerana kamu bermasalah, maka peralihan kuasa turut bermasalah.

Kita tetap berpegang kepada apa yang Tun M sebut baru-baru ini iaitu jangkamasa dua tahun adalah jangkamasa peralihan kuasa beliau dengan Anwar. Tidak perlu ada jurucakap lain yang berkepentingan untuk mencipta alasan bagi menggagalkan transisi ini.

1 ulasan:

  1. ASS..WR.WB.SAYA pak resky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN EYANG SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
    NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208)
    BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
    DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL

    BalasPadam