RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Selasa, 29 Oktober 2019

PERALIHAN KUASA TUN M KEPADA ANWAR, TUN M BERI REAKSI POSITIF


Dr Mahathir berkata, beliau bersetuju berbuat demikian (bincang isu peralihan kuasa PM) kerana dalam Majlis Presiden PH itulah cadangan untuk melantik para pemimpin PH dibuat dahulu, iaitu kedudukan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan cadangan beliau jadi pengerusi, dan bakal perdana menteri, katanya pada sidang media bersama wartawan Malaysia di Baku, Azerbaijan sebelum berangkat ke Turkmenistan untuk lawatan rasmi dua hari.

Sebelum ini, Presiden Bersatu, Tan Seri Muhyiddin Yasin juga turut mengakui bahawa sememangnya ada persefahaman dan perjanjian dibuat di dalam PH iaitu selepas Tun M, Anwar adalah PM. Beliau berkata, Bersatu tetap berpegang dengan janji itu. Beliau juga turut mencadangkan agar isu ini dapat dibincangkan lagi di dalam Majlis Presiden agar menjadi lebih jelas.

Nampaknya, dua tokoh utama Bersatu ini berlapang dada dan bersedia mematuhi ketetapan dan persefahaman di dalam PH. Begitu juga Anwar, beliau sentiasa menyerahkan kembali tentang kedudukan dirinya kepada Majlis Presiden PH selain dari bertawakkal kepada Allah.

Beberapa ekor nyamuk yang bising di dalam Bersatu dan Keadilan, itu mudah kita faham kerana mereka ada kepentingan diri masing-masing. Mereka harap Tun M akan mengkhianati PH dan terus berkuasa sehingga PRU15 di mana dalam tempuh tersebut paling tidak kes-kes mereka tidak disebut dalam mahkamah. Mereka mahu gunakan Tun M untuk pikul dosa mereka. Saya yakin Tun M tidak sebodoh itu.

Tidak pelik kalau SU politik Tun M sendiri meracau agar Tun M terus jadi PM. Hati mana tidak berdebar bila kes felda melibatkan Isa Samad kini berada di mahkamah dan namanya sering disebut? Siapa tidak risau jika kes semburit dibuka? Maka, tidak pelik jika orang yang berkenaan sekarang setiap malam mengalami mimpi buruk tentang peralihan kuasa.

Ada yang sanggup bertemu Pas minta sokongan dari pemimpin-pemimpin Pas agar menyokong Tun M menjadi PM sehingga habis penggal. Mereka lupa sebelum ini pak-pak lebai itu begitu kuat menghina bos mereka, Tun M. Mereka tebalkan muka asalkanTun M terus jadi PM dan mereka selamat.

Kita pula harus istiqomah dan pastikan tiada sesiapa boleh cemarkan persefahaman dan perjanjian yang telah kita muafakati. Sesiapa yang cuba rosakkannya tidak kira dari parti mana sekalipun, kita wajib tentang habis-habisan.

1 ulasan:

  1. ASS..WR.WB.SAYA pak resky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN EYANG SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
    NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208)
    BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
    DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL

    BalasPadam