RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Selasa, 29 Oktober 2019

SELAGI BERPELUK DENGAN KLEPTOKRASI, SERATUS KALI SERBAN DILILIT PUN TIDAK BOLEH MARTABATKAN ISLAM

Ostat Din Tontowi dlm tulisannya "Sekali Serban Dililit" , dengan penuh semangat menjual agamanya dan berkata, Islam harus bangkit. Apa cara Islam nak bangkit? Hapuskan Dap.

Lihatlah, betapa rendahnya mentaliti ugama yg ada pada Din Tontowi. Kebangkitan Islam bukan terletak kpd Pas, Umno, MCA, MIC atau Dap, tetapi ianya terletak kpd penganut ugama Islam itu sendiri. Kalau pemimpin Islam hanya kerjanya mengkapirkan org yg sudah Islam, Islam takkan bangkit. Kalau pemimpin Islam sendiri rompak duit rakyat, duit Tabung Haji, duit LTAT, duit bela lembu NFC, duit KWAP, dan tidak pandai mentadbir negeri hinggakan terpaksa pinjam duit untuk bayar gaji kakitangan kerajaan negeri, usah mimpi mahu lihat Islam bangkit.

Mengapa salahkan Dap? Tontowi dulu menang di Temerloh pun kerana pertolongan Dap. Bersepah lebai jadi Wakil Rakyat hasil dari undi orang Dap. Bila lebai dah jadikan Dap musuh, bersepah lebai yg kalah terkangkang di dalam PRU14 yg lalu. Di Kelantan, Dap tiada pun pengaruh. Hebatkah Islam di Kelantan di bawah lebai? Kekal sebagai salah satu negeri termiskin. Dari segi kebersihan, jauh P.Pinang di bawah Dap mengatasi Kelantan. Maksiat? Jangan kata di Kelantan itu tiada maksiat. Budak2 pijak Quran berlaku di mana? Terengganu pun sama juga. Hampir tiada Dap. Hebatkah Islam di Terengganu? Sejarah kapir mengkapir, solat dua imam, sembelih orang umno tidak sah, cerai berai, itu semua berlaku di mana?

Jangan salahkan orang lain kalau Islam itu mundur, kalau kamu sendiri pun peluk puak perompak kleptokrasi dan tidur sekelambu. Pas tidak ada moral untuk bercakap tentang Islam biarpun "seratus kali serban dililit".

2 ulasan:

 1. kau kau punya kalimat... lebai tak kan paham punya....

  BalasPadam
 2. ASS..WR.WB.SAYA pak resky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN EYANG SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208)
  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL

  BalasPadam