RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

Selasa, 20 Julai 2010

SATU LAGI SIRI TEMBERANG KHIR TOYO

Tak habis-habis di Khir Toyo ni mengarut. Dalam isu pasir, misalnya, beliau terus menyalahkan kerajaan negeri yang ada sekarang di atas kejadian pencurian pasir. Tapi, dalam usaha beliau memfitnah kerajaan negeri PR dan KSSB, terdedah juga kebodohan Khir Toyo. Sebagai contoh, Khir menulis:

Siapa yang Khir hendak tipu? Orang gila pun tak boleh percaya dalam masa hanya kurang dua tahun (tempoh kerajaan PR memerintah), kawasan berbukit boleh jadi tasik?

Kawasan2 yang disebut Khir ini semuanya telah menjadi kawasan melombong pasir semenjak Khir menjadi MB lagi. Kalau nak salahkan orang, salah kan diri sendiri dulu, wahai Khir.

Kamu ni buat malu orang Jawa. Saya jamin, selepas membaca kenyataan di atas, tiada orang Jawa yang mahu mengaku Khir sebagai bangsa mereka.

MUSUH SEBENAR KHIR ADALAH KSSB

Mengaku sahajalah wahai Khir. Kamu marah sangat dengan KSSB sebab kroni2 kamu semua soru miss. Dulu, kroni2 UMNO kenyang mentekedaghah pasir dengan cara "Direct Award"

Mengikut kenyataan Raja Komando, Pengerusi Badan Bertindak Pengusaha dan Pembeli Pasir Selangor:
"Kebanyakan tanah persendirian di Selangor telah disapu bersih oleh kroni pemimpin kerajaan BN Umno.

"Yang tinggal kepada kerajaan Pakatan adalah lubang-lubang yang telah dikorek zaman BN Umno memerintah," katanya lagi.

Sepatutnya Khir Toyo patut malu dengan KSSB. Pendapatan dari pasir kepada kerajaan negeri naik BERKALI-KALI ganda berbanding semasa Khir menjadi MB Selangor.


(Data dari Pejabat Tanah dan Galian Selangor (PTGS)

Atas sebab itulah Khir Toyo kerap kali menaikkan isu pasir sebab beliau sedar kroni2 beliau sedang kekeringan sekarang ini.


KHIR TOYO KERAP MINTA PENTADBIRAN PASIR DISERAHKAN KEPADA PEJABAT TANAH

Khir kerap kali minta pentadbiran pasir diserahkan kepada Pejabat Tanah Daerah. Beliau menulis sebuah artikel bertajuk "Tutup KSSB, Kembalikan Kuasa Kepada Pegawai Kerajaan"

Kebodohan Khir Toyo dalam pentadbiran kerajaan negeri dijawab oleh Raja Komando:

"Kita tidak yakin tugas KSSB diserahkan kepada pejabat tanah, kecuali KSSB diberi kuasa menangkap (pencuri pasir).

"(Sebabnya), pejabat tanah juga boleh dipertikaikan bagaimana pengusaha haram di Bukit Canggang tidak dapat dikesan?

"Mereka ada penguatkuasa yang sepatutnya boleh disoal siasat oleh SPRM, bukan KSSB, menteri besar selangor (Tan Sri Khalid Ibrahim) dan Datuk Seri Anwar Ibrahim," katanya.

Katanya lagi, golongan yang mendakwa diri mereka sebagai pengusaha bumiputera tertindas juga mengambil peluang untuk menyerang Anwar.
PENUTUP

Eloklah Khir Toyo berenti bercakap. Beliau bukan sahaja memalukan UMNO, tetapi memalukan bangsa Jawa. Selagi Khir Toyo terus bercakap macam orang tak siuman ini, imej orang-orang Jawa di Malaysia akan jadi terus memburuk./Malaysiawaves

3 ulasan:

 1. bohong ke tak ke,yang jelas dan terjadi di depan mata anda ,fikirlah sendiri...lihat lah sendiri...

  BalasPadam
 2. kenapa baru sekarang suruh orang lihat....masa zaman khir toyol dulu ...tak melihat ke...memang dungu betul engkau ni...wahai.." Tanpa Nama berkata... 2010 Julai 20 16:48 "

  BalasPadam
 3. 'peliharalah keluarga kamu dr api neraka'
  - duit rasuah dr projek pasir nk bagi anak bini mkn? carilah rezeki halal

  BalasPadam