RADIO KOBAT FM

TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

Sabtu, 24 Julai 2010

SYARIKAT KRONI UMNO TINGGALKAN `TAHI' UNTUK DICUCI OLEH PR SELANGOR

Kontraktor Orang Umno, Pembinaan Kuarters MBSA Terbengkalai

Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad mendedahkan kegagalan sebuah syarikat swasta dalam membina kuartes Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) selepas menerima tender runding terus daripada kerajaan Umno Barisan Nasional (BN).

Projek penswastaan pembinaan kuaters di Seksyen 20 Shah Alam adalah antara lambakan projek terbengkalai warisan pemerintahan kerajaan Umno-BN.

Laporan Ketua Audit Negara 2008 sebelum ini menyenarai projek berkenaan sebagai antara kelemahan kerajaan Selangor ketika masih diperintah Umno BN.

Sebuah syarikat swasta didakwa memperoleh projek tersebut secara rundingan terus dan menganggap syarikat berkenaan tidak layak kerana hanya mempunyai modal berbayar sepuluh ribu sahaja.

Syarikat ini juga didakwa mencagarkan dua lot tanah milik MBSA kepada bank dengan nilai RM18.85 juta, kononnya atas alasan untuk menampung kos projek.

“Lagi teruk dari itu bila dah sangkut mereka cagarkan tanah MBSA yang sepatutnya mereka tak dibenarkan cagar,” kata Khalid Samad.

Beliau kesal kerana pemilik majoriti syer syarikat itu adalah orang penting dalam Umno Selangor dan individu itu langsung tidak dikenakan tindakan walaupun kepincangan ini didedah dalam Laporan Ketua Audit Negara.

Kehampaan berikutan kegagalan pembinaan kuarters ini turut dirasai pimpinan Pas Shah Alam.

“Telah pun tidak dapat melaksanakan projek ini dengan baik dan terpaksa meminta bantuan dari pihak majlis ketika itu iaitu pada 2005,” kata Timbalan Yang Dipertua Pas PAS Shah Alam, Azli Yusof./TVSelangor

2 ulasan:

 1. Salam perjuang.

  SYABAS adalah syarikat "kroni umno celaka" di Selangor membayar gaji "boss" nya sebanyak 5.1 juta ringgit , iaitu kira-kira RM450 000.00 sebulan.

  Bekalan air di Selangor kini "diisukan" oleh pembangkang di Selangor(umno celaka)bahkan oleh kerajaan pusat yang tidak bertanggungjawab itu kerana ini adalah proksi syarikat ini adalah proksi umno celaka yang saban hari merobek poket rakyat Selangor dengan menaikkan tarif air.

  Berbeza sekali dengan cara kerajaan PR mengendalikan pengurusan perbekalan air di negeri itu.

  Ini di Selangor...bagaimana nanti agaknya bila PR memerintah pula di negeri2 yang diambil dari umno celaka.Cuba bayangkan "kerosakan" yang telah dibuat selama umno celaka mentadbir negeri tersbut.

  Kesimpulannya, negara ini rosak bukan kerana DSAI,TGHA,TGNA,lks TETAPI KERASUKAN KERARAKUSAN PEMIMPIN UMNO CELAKA.

  BalasPadam
 2. UMNO memang CELAKA...DULU,KINI dan SELAMANYA...

  BalasPadam