TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KOBAT FM


web widgets

Khamis, 3 Disember 2015

LAWAK TOK USIN UG CEROI LAGI BERKAITAN PRIVATE BILL

Hari ni last parlimen. Tok tnya guru tok, dah bawa masuk belum private member bill hudud tu?

Guru tok jawab, " Baru minggu lepas bini kedua ambe setelkang.".

Tok terpegun. Apa kaitan bini dia pulak? " Tuan guru, setel mende tu?". Tanya tok.

" Bil api. .air...talipong..internet...semua dah setel.." Jawab guru tok. Ermmm...nak kata bangang takut masuk neraka pulak. Diam je ler.
 
* FB Tok Usin UG Ceroi

Rabu, 2 Disember 2015

DI ANTARA KELEMAHAN KONGRES NASIONAL KEADILAN BARU-BARU INI

Amat meriah sepanjang Kongres Nasional Parti Keadilan Rakyat yang bermula jumaat hingga Ahad, petang semalam.

Secara keseluruhannya baik, lancar dan memuaskan. Tentunya ada sedikit sebanyak teguran yg ingin dikongsikan;

1. Penyediaan sajian terutamanya sarapan pagi pada hari permulaan Kongres yg kelihatan kurang teratur, kurang cekap dan seperti tidak bersedia menerima kehadiran peserta kongres yg hadir.

2. Pengerusi Tetap gagal patuhi masa. Melanggar waktu rehat, makan tengahari dan minum petang.

3. Arahan pemakaian yg tidak konsisten. Khabarnya hanya ada tiga jenis pakaian yg dibenarkan, iaitu Suit lengkap berwarna gelap, Baju batik atau Baju Melayu (Pakaian Kebangsaan) dan baju kurung (wanita). Tapi ramai yg tidak mematuhi arahan ini dan paling malang adalah pimpinan di atas pentas juga gagal disiplinkan diri dengan tatacara pemakaian.

4. Nama wakil pembahas ada yg ditukar di saat2 akhir tanpa alasan yg munasabah dan ini mnyebabkan pembahas yg diganti tidak dapat membuat persediaan untuk berbahas.

5. Menggunakan muzik latar dengan agak kuat dan berterusan untuk menghentikan ucapan dianggap keterlaluan dan kelihatan tidak beradab dengan pembahas.

6. Dewan di tingkat tujuh, menyebabkan masa banyak terbuang apabila perwakilan yg hadir terpaksa beratur dan berkerumun di pintu lif untuk naik atau turun. Sebaiknya Kongres diadakan di grand floor sahaja.

Diharapkan di masa akan datang, segala kelemahan ini walaupun kecil akan dapat diatasi.

Tahniah KEADILAN !!
 
Sumber:  Page Keadilan Pahang Fc

Isnin, 30 November 2015

TOK USIN ULAS KONGRES KEADILAN, TAK ISLAMIK ??

KONGRES PKR TIDAK ISLAMIK LANGSUNG!!

Kongres PKR telah pun berakhir. Tok tonton melalui live kat youtube. Selama 3 hari kongres PKR, banyak kekurangan dan kelemahan parti yg diasaskan oleh Anwar tu. Di antara kelemahannya yg tok dpt lihat adalah;

1. Presiden PKR dlm ucapannya tak berani nak ucap perkataan "Barua, Broker, anjing dan babi". Guru tok berucap kompom ada sebut perkataan tu sbb itu rukun dlm ucapan presiden.


2. Sewaktu Timbalan Presiden PKR berucap, tiada pun tok tengok mana2 perwakilan PKR keluar dewan dan boikot Azmin wlaupun ramai yg tak sependapat dgn Azmin berkaitan isu berbaik dgn parti tok. Dalam muktamar parti tok bila perwakilan tak sependapat dengan Mat Sabu dulu, ramai yg boikot tinggalkan dewan sebab itu adalah sunnah.

3. Sewaktu perwakilan berbahas, langsung tak nampak Islamik kerana tiada seorang pun yg mengambil kesempatan berbahas dengan cara 'doa' kajang move dan kutuk Dap. dalam muktamar parti tok, ucapan dalam doa ini adalah cara2 berjihad contohnya doa seperti, " Ya Allah, mereka telah adakan kajang move Ya Allah...tanpa beritahu kami Ya Allah....Mereka juga berbaik dengan Dap yg menentang Hudud Ya Allah....".

4. Dalam kongres mereka, tok tak dengar pun suara2 'mengeboo.." sewaktu mana2 pemimpin mereka berucap. Tidak seperti muktamar parti tok, kami akan 'boo' mana2 pmimpin yg kami dah labelkan sebagai "Munafik Haraki atau Anwarisme". "Mengeboo" itu merupakan satu laungan jihad.

5. Akhir sekali, tiada pun tok tengok mereka usung tin milo jihad.

Jelas, PKR gagal menjadi sebuah parti Islam seperti parti tok.
 
# FB Tok Usin UG Ceroi
Terdapat ralat dalam alat ini