TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

RADIO KOBAT FM

Jumaat, 26 Oktober 2018

PEMILIHAN PARTI - MENGAPA HARUS SOKONG KAK GEE ?

SOKONGAN KEPADA YB FUZIAH SALLEH SEBAGAI CALON KETUA WANITA KEADILAN PUSAT HARUS DITINGKATKAN
 


Timbalan Menteri Di JPM yang juga Ahli Parlimen Kuantan, YB Fuziah Salleh telah menguasai 9 Cabang daripada 14 Cabang seluruh Pahang, namun beliau masih ketinggalan dari jumlah undian keseluruhan kepada pesaingnya YB Haniza Talha.

Di Negeri Pahang, YB Fuziah menang di Cabang Cameron Highland, Lipis, Jerantut, Indera Mahkota, Kuantan, Paya Besar, Maran, Bera dan Rompin. Manakala, YB Haniza Talha menang di Cabang Raub, Pekan, K.Krau, Temerloh dan Bentong.


Calon No. 2 ini perlu mendapatkan sokongan lebih besar dari beberapa negeri yang masih belum mengadakan pemilihan bagi merapatkan kedudukan dengan pesaingnya. Kedudukan beliau dengan Sdr Rafizi, seorang lagi calon Timbalan Presiden memang jauh berbeza meskipun berada di dalam Tim yang sama iaitu Tim #Reformasi20Tahun kerana kedudukan YB Fuziah hanya boleh ditentukan oleh kaum wanita di dalam Keadilan.

Sehubungan itu, saya menyeru kepada semua kaum wanita di dalam Keadilan untuk hadir beramai-ramai di Cabang masing-masing untuk menyatakan sokongan kepada 'wanita besi' ini. Ketokohan dan kewibawaan beliau memang tidak boleh dipertikaikan dan sememang layaknya beliau menjadi Ahli Parlimen tiga penggal berturut-turut di Kuantan.

YB Fuziah Salleh atau panggilan mesra dipanggil "Kak Gee" adalah seorang Wakil Rakyat yang lantang bersuara di Parlimen semenjak beliau diangkat menjadi MP Kuantan. Namanya popular sebagai pejuang alam sekitar atau bencana alam di mana pernah menggegarkan Parlimen dengan isu Kilang Lynas dan perlombongan Bauksit. Beliau juga begitu lantang menyuarakan masalah banjir sewaktu banjir besar melanda di beberapa negeri suatu ketika dahulu.

Di bawah Kerajaan Pakatan Harapan sekarang, beliau telah diberi peranan yang mungkin tidak pernah kita fikirkan iaitu sebagai Timbalan Menteri Di JPM (Hal Ehwal Agama). Tugas ini sememangnya mencabar buat seorang aktivis alam sekitar, namun beliau menganggapnya sebagai satu cabaran baru. Beliau mahu buktikan bahawa kaum Wanita mampu melakukan apa jua sekiranya diberikan peluang. Ternyata beliau mampu melaksanakan amanah yang diberikan dan di bawah kementeriannya banyak dasar baru serta pendekatan-pendekatan baru yang lebih baik berjaya di perkenalkan.

Semoga kaum wanita Keadilan dapat memberikan sokongan padu kepada YB Fuziah Salleh agar beliau berjaya mengangkat imej dan kedudukan kaum wanita ke tahap yang lebih baik lagi di negara ini.

SOKONGLAH CALON NO. 2 - YB FUZIAH SALLEH

 

3 ulasan:

 1. lambatnya nk tunggu keputusan penuh...

  mohon exchange blog

  bankami.blogspot.com

  BalasPadam
 2. https://keep.line.me/s/Lb8uYYKl0c45XfYhErKpES9VipJoa6sXmUwle-HBC7I

  Web: almawaddah.info

  Salam wa rahmah

  Kepada;

  Yang dihormati para akademik, para rektor universiti dan para mufti.

  Tan Seri/Datuk Seri/Datuk/Datin/ tuan/puan

  Tajuk: "Penukaran al-Qur'an dangan mazhab Ahli Sunnah Wal-Jamaah sebagai asas agama Islam oleh para Mufti Malaysia adalah "un-Islamic" . Rencana ini adalah bagi tujuan kajian dan renungan.
  Sila layari laman: almawaddah.info
  Tidakkah Islam itu rahmatan li -l-Alamin?
  Terima kasih.

  Daripada;
  Pencinta al-Qur'an sebagai asas agama Islam di Malaysia.
  Kuala Lumpur
  Malaysia.

  BalasPadam