TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KLIK "PLAY" DENGAR RADIO KOBAT FM

Isnin, 5 Oktober 2020

PAS TERUS MENERIMA MUSIBAH SATU PERSATU

Nasib Pas lah, silap pilih kawan. Di Sabah, nak bertanding pun disekat. Minta kerusi Menteri di Sabah, dihalang oleh parti gabungan GRS iaitu Star dan PBS.

Namun yg selalu jadi musuh Pas adalah Dap. Hari2 wirid Dap. Tak boleh laksana hudud, salahkan Dap. Tak boleh bahas RUU 355, kaitkan Dap. Bahkan, alasan Pas untuk bersubahat dgn Muhyidin dan Jemin semburit untuk merampas mandat rakyat dgn menubuhkan kjaan PN pun mereka guna alasan Dap berada dalam PH.


Pas ni takde otak ke untuk berfikir atau hati telah digelapkan dengan kuasa dan jawatan?
Sewaktu Pas berkawan dengan Dap dlm PR dulu, pernahkah Pas dilayan seperti STAR dan PBS layan Pas di Sabah?

Di bawah kjaan Dap P.Pinang dulu, wakil rakyat Pas dapat jawatan yg diberi oleh kjaan P.Pinang. Bahkan, Mat Sabu ketika itu timbalan presiden Pas diberi jawatan penting di dalam menjaga air di P.Pinang. Dap tidak meminggirkan Pas di P.Pinang. PR ketika itu beri kerusi kpd Pas bertanding walaupun di P.Pinang kawasan kuat Dap.

Tetapi Pas tidak pernah fikir baik. Sanggup burukkan Dap seolah2 Dap lah punca negara ini bobrok dan penuh skandal rasuah besar. Seolah2 yg sekat Pas untuk bergerak kononnya nak bawa Islam itu penghalangnya Dap. Begitu sekali Pas melihat Dap. Sedikit pun Dap tiasa jasa kepada Pas.

Nah, Allah pamerkan depan mata. Pas di buli semahunya di Sabah. Pas hanya tunjuk hebat dalam muktamar parti mereka sahaja. Di situ mereka bercakap bagaikan nak pecah dewan muktamar. Takbir mereka bergema seperti nak runtuh dewan. Pemimpin pula bercakap seolah2 berani mati berjihad, tunjuk hebat depan muktamirin.

Hakikatnya, lihat sendiri Pas di luar. Sebelah kaki dalam perahu PN, sebelah kaki lagi dalam perahu MN. Bila PN tuju ke utara, MN tuju ke selatan, Pas akan terkoyak kangkang. Lepas sakit celah kangkang, marah kat Dap.

4 ulasan: