TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KLIK "PLAY" DENGAR RADIO KOBAT FM

Selasa, 26 Mac 2013

DAIM ZIARAH UMNO YANG SEDANG NAZAK

DAIM, bekas Menteri Kewangan zaman mamak Kutty pun merepek sepertimana bos dia dulu mamak kutty meroyan dan merungut siang malam apabila melihat nyawa Umno kini semput-semput dan nazak menuju ke liang lahad.  Al maklumlah, mereka tahu benar apa yang berlaku kepada mereka dua ekor ini sekiranya PR berjaya ke Putrajaya.  Terbayang jaring besi di Sungai Buluh, Tok jib pula terbayangkan tali gantung dengan wajah Altantuya.  Itu kisahnya.

Apa kata Daim apabila Umno kini terlalu fobia dengan Anwar? "Daim berkata orang tidak harus membazirkan masa dengan Anwar kerana beliau telah melepasi "tarikh luput" dan zaman ketua pembangkang itu telah datang dan berlalu. Saya juga fikir yang anda tidak harus memberikan terlalu banyak ruang berita untuk beliau. Itu yang beliau suka. Beliau tidak suka bila tidak dihiraukan, jadi bagi saya jangan hiraukannya." (Petikan Malaysiakini).

Siapa yang bazirkan masa tu, wahai Daim?  Bukankah puak-puak Umno yang fobia dengan Anwar?  Siang malam pemimpin mereka meratib nama Anwar di dalam media pencacai mereka.  Peliknya bila dicabar berdebat, kesemua hilang telor.  Tidak cukup dengan itu, mereka upah pula beruk-beruk kampong yang lapar untuk mengganggu program Anwar.  Tidak dapat Anwar, dapat bas yang dinaiki oleh Anwar pun jadilah asalkan berbaloi dengan upah RM20.  Itulah perangai mereka yang Daim mungkin tidak tahu selama ini.  Maklumlah, Daim sudah banyak tinggal di luar negara menikmati hasil rompakan sewaktu beliau menjaga hazanah negara dulu.

Kini beliau pulang sebentar ke negara ini.  Mungkin untuk menziarahi Umno yang sedang nazak sekarang.  Mungkin itu juga pesanan atau amanat Daim kepada Umno sebelum Umno disemadikan di muzium.
2 ulasan:

  1. Katakan pada Daim, You better shut up!

    BalasPadam
  2. http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com/2013/03/orang-berilmu-macam-sidek-baba-pun.html


    ORANG BERILMU MACAM SIDEK BABA PUN TINGGALKAN ANWAR, KORANG BILA LAGI ?

    BalasPadam