TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KOBAT FM


web widgets

ADAKAH WAJAR DITERUSKAN RUNDINGAN DENGAN PAS ?

Rabu, 16 Julai 2014

SIAPALAH PEMILIK BETINA TIADA AKHLAK INI?

TIBA-tiba saja video kisah betina tiada akhlak ini popular di media sosial.  Bukankah mencari penyakit namanya di bulan puasa ini?

Jika dilihat dari video berkenaan, jelas uncle cina itu mengaku terlanggar kereta betina ini secara tidak sengaja.  Tetapi betina ini umpama orang gila, mengamuk tidak tentu hala sehinggakan mengetuk kereta uncle ini dengan steering lock.  Seandainya wanita ini sedia mendengar penjelasan uncle ini dengan baik, sudah pasti boleh berbincang dan aku yakin uncle ini bukanlah sengkek sangat tidak boleh ganti kerosakan yang dialami oleh kereta pinjam betina ini.

Andainya pun uncle ini tidak mahu membayar kos kerosakan tersebut, betina ini sepatutnya membuat laporan polis.  Lagi pun kereta uncle ini pun sedikit sebanyak mengalami kerosakan juga walaupun mungkin tidak seteruk kereta pinjam betina ini.  Bulan puasa memanglah menguji kesabaran, mungkin betina ini terlalu penat ataupun lapar tetapi janganlah tunjuk perangai bodoh yang memalukan umat Islam terutamanya kaum hawa.  Apa pandangan bangsa dan ugama lain terhadap umat Islam yang berpuasa?  Di mana akhlak umat Islam yang begini?

Andainya aku di tempat uncle tersebut, aku tidak boleh bayangkan apa yang akan berlaku pada betina tidak bermoral ini.  Andainya dia sudah berkahwin, amat malang sekali suaminya dapat bini seperti ini.  Andainya dia belum berkahwin, amat malang juga sesiapa yang ada cita-cita ingin mengahwininya kecuali jika berniat untuk mendidik betina ini agar menjadi wanita yang solehah, sekurang-kurangnya menjadi Melayu sebenar pun tidak mengapa.

18 ulasan:

  1. Saya setuju sangat dengan pendapat abang.....

    BalasPadam
  2. Haiwan betina.....tak perlu lah bertudung kalau perangai macam yahudi....!

    BalasPadam
  3. betina ni puteri umno kot...

    BalasPadam
  4. UMNO punya....

    BalasPadam
  5. bantai balik kereta ni, kalau jumpa dekat mana mana....

    BalasPadam
  6. itu bukan masalah dia UMNO ke PAS tapi dia dah jenis manusia panas baran yg melampau-lampau ...

    BalasPadam
  7. sesuai la dia pakai keter cap singa tu....kah kah kah

    BalasPadam
  8. Saya maseh ingat lagi semasa saya berkhidmat dengan ATM Bahagian Transport. Saya diajar bagimana cara2 kalau kita mendapat kemalangan Jalan Raya. Sepatut nya dalam kerusus pemandu ini patut di ajar kapada pemandu baru. Apa yang saya ingat
    1. Jangan tuduh menudoh
    2 Berihat tenang kan fikiran
    3. Ambil nama dan alamat antara satu sama lain
    4 Ambil alamat Insuran antara satu sama lain
    5 Jaga harta benda
    6 Buat Laporan Police

    BalasPadam
  9. de Vibratore el Corpora Cavernosa el Hardo says: tapi si Kiki ni tinggi, dia org UMNO, kreta dia mahal, ade bisnes sendiri; takkan tak de jantan nak kat dia kot? boley bikin stim jugak wooo....

    BalasPadam
  10. Sah. Kiku adalah ahli PKR. Lawyer PKR sedang bersiap sedia utk defend dia jika didakwa oleh pendakwa UMNO/BN. Sama2 lah kita doa Kiki selamat dari fitnah tuduhan cinabeng MCA itu

    BalasPadam
    Balasan
    1. kiki ni puteri umno la bodo

      Padam
  11. Bro2 & sis2, jangan la nak kutok2 & mengumpat orang lebey2 plak dlm bulan puasa nie. Macam le korang baik sangat, sendiri punya tembelang pun belum tau. tah2 lagi tterok dari si Kiki. Percuma si Kiki tu dapat pahala tiap orang yang kutok dan umpat dia, lepas tu pulak habis dosa2 dia korang dapat. Win2 situation la katakan. Berapa untung nya si Kiki, dalam bulan puasa pulak tu, semua amal dan pahala di lipat gandakan. Masuk syrga kau nanti Kiki. And to u all, janganlah sembang kencang dan cakap gebang lebey2 sangat. Nak sembang tu pikir2 dan agak2 la... salam

    BalasPadam
    Balasan
    1. masa dia maki hamun apek tu,dia dapat pahala ke?
      jangan nak guna hujah agama la bila nak bela si kiki celaka ni

      Padam
    2. Inilah bukti kenapa Allah dan Rasulullah melarang kaum hawa memimpin...
      Lebih banyak guna nafsu dr akal...
      Setan dh kena ikat pun, pe'el mengalahkan syaitan...

      Padam
  12. Sayang kat apek ye, Tah2 ko lagi cilaka tak
    Muehehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan sayang apek
      kau tentu suka kalau Kiki ni maki hamun mak bapak kau

      Padam
  13. This Is What You Really Want !!
    Something That Beyond Your Imagination !! >>> CLICK HERE !!

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini