TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KLIK "PLAY" DENGAR RADIO KOBAT FM

Sabtu, 7 Jun 2014

USAH BICARA SOAL HUDUD DENGAN UMNO, BAB MAKAN PUN UMNO GAGAL !!

KEMENTERIAN Kesihatan Malaysia (KKM) pada 24 Mei lepas mengeluarkan kenyataan bahawa ia telah mengesan DNA babi dalam coklat susu dan kacang Hazel serta coklat susu dan badam bagi kelompok produk itu bertarikh luput 13 Nov 2014 dan kelompok bertarikh luput 15 Jan 2015.
 
Pada Isnin lepas JAKIM mengesahkan dua sampel produk coklat berkenaan yang diambil terus dari kilang syarikat itu disahkan tidak mengandungi DNA babi selepas melakukan ujian sampel di makmal Jabatan Kimia.

Mana satu yang betul?  Kedua-duanya dari pihak yang bukan berstatus 'low class".  Kementerian Kesihatan di bawah Menteri Kesihatan.  JAKIM juga di bawah Menteri Di Jabatan Perdana Menteri.  Kedua-dua Menteri ini pula adalah di bawah Najib.  Najib pula Presiden Umno yang juga Pengerusi Bn dan paling utama Najib adalah PM negara ini yang menang dengan sokongan 47% rakyat Malaysia.  Ertikata lain, rakyat Malaysia 'redha' dengan kerajaan Najib.  Maka, redha kah kita dengan apa yang berlaku sekarang?

Jika mahu menghukum secara individu, memang mudah saja.  Di dalam kaedah Islam, apa jua makanan yang meragukan atau was-was elok ditinggalkan.  Tetapi adakah dengan itu kita boleh biarkan pemerintah terus bersandiwara di dalam perkara besar begini?  Jika dibiarkan tidak mustahil mana-mana pihak akan berani mempersendakan makanan orang-orang Islam.

Siapa Menteri yang patut letak jawatan kerana ternyata gagal meyakinkan rakyat di dalam isu ini?  Menteri Kesihatan kah atau Menteri Di Jabatan Perdana Menteri iaitu Jamil Khir?  Menteri Kesihatan mahu lepaskan diri dengan cara mencari 'kambing hitam'.  Jamil Khir pula cuba meyakinkan rakyat JAKIM ini boleh dipercayai sebagaimana beliau cuba yakinkan rakyat sewaktu beliau menggunakan duit zakat untuk menghalang kes Qazaf.  

Jika kita masih tidak peka lagi dengan perkara yang berkaitan dengan hukum, tidak pelik jika Umno/Bn akan terus berkuasa di negara ini.  Usah bicara soal Hudud dengan Umno kerana di dalam soal makanan halal pun Umno gagal tangani dengan baik.  Jangan main gila untuk berbaik dengan Umno setelah banyak kali Allah tunjukkan Umno ini tidak boleh diharapkan untuk membela Islam di negara kita.  Jika ada yang masih yakin dengan Umno, maka terimalah apa yang berlaku sekarang. 

4 ulasan:

 1. Kalau teori ini dipakai telah gagal Kerajaan Selangor, bab minum pun gagal. Gagal juga kerajaan kelantan, rogol, rogol, rogol !

  BalasPadam
  Balasan
  1. Mcm marah jer? Mcm sakit ati jer? :)
   Bila la BN nak rampas Selangor & Kelantan kan?
   Supaya x der jenayah...mcm Johor, negeri UMNO paling kuat dlm dunia tu.... :)

   Padam
 2. Otak kecil pemikiran sempit..hidup berpandu akal..Al quran dan hadis tersedia ' perlembagaan yahudi juga digunapakai...tiada integriti dari atas hingga ke bawah...mcm la bijak sgt..

  BalasPadam
 3. demi fulus semua hukum tolak tepi boleh kowtim ! ABU !

  BalasPadam