TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KLIK "PLAY" DENGAR RADIO KOBAT FM

Ahad, 5 Julai 2020

HATI LEBIH TENANG BILA BERADA BERSAMA GOLONGAN YANG MENEGAKKAN KEADILAN


Inilah kumpulan pintu belakang dan tebuk atap yg jadi kerajaan tanpa melalui restu rakyat. Di kalangan mereka, ada yg pandai baca Al Quran, tafsir quran dan hadis, ada yg pandai baca doa dan bertakbir raya, dan tidak kurang juga ada yang dalam kes mahkamah kerana menyeleweng duit rakyat.

Ibarat dalam satu kawah berkumpulnya daging babi dan kambing, maka ramai juga yang menggemarinya. Allah uji mereka dengan jawatan dan kedudukan di dunia, mereka jadi lupa kepada ayat2 Al Quran yang selalu bermain di bibir mereka selama ini.

Alhamdulillah, masih ramai di kalangan kita yang masih istiqomah dengan kebenaran. Masih takut untuk cenderung kpd kezaliman dan puak2 yang mungkar, kerana kelak dibakar api neraka. Itu yang dulu diajar oleh sebahagian dari lebai2 di atas. Malangnya, mereka sendiri hanyut dengan nafsu keduniaan yang tidak pernah mereka impikan selama ini. Matlamat menghalalkan cara.

Terima kasih Anwar kerana mengajar kami bersabar. Terima kasih Anwar kerana kamu menolak tawaran untuk berada di dalam kerajaan demi kelangsungan perjuangan kamu untuk melaksanakan reformasi dan keadilan. Apalah ertinya kerusi TPM ditawarkan kepada kamu sekiranya PM itu sendiri musuh kepada perjuangan reformasi. Cukuplah sekali dipatuk ular, jangan sampai dua kali dipatuk ular yang sama.

Kunci reformasi itu berada di tangan kamu. Kami bersedia menanti lama walaupun kami dilanda kesukaran. Jika kami mahu senang, sudah lama kami akan bersekongkol dengan puak-puak munafik dan pengkhianat itu.

Pilihlah di antara dua jalan. Kebenaran atau kebathilan. Tiada pilihan ketiga.

2 ulasan:

 1. Ibarat dalam satu kawah berkumpulnya daging babi dan kambing, maka ramai juga yang menggemarinya. Bukan nya meleceh dan meremehkan hukum Iskam dengan mengatakan hukum lapuk, mempersendakan hukum hakam dan bersekongkol dengan pluralsima agama.

  Allah uji mereka dengan jawatan dan kedudukan di dunia, mereka jadi lupa kepada ayat2 Al Quran yang selalu bermain di bibir mereka selama ini. Ada yang bersekingkuh ada menyokong gerakan Seksualiti Merdeka dan LGBT

  Itu yang dulu diajar oleh sebahagian dari lebai2 di atas. Malangnya, mereka sendiri hanyut dengan nafsu keduniaan yang tidak pernah mereka impikan selama ini. Matlamat menghalalkan cara.

  Terima kasih Anwar kerana mengajar kami bersabar. Terima kasih Anwar kerana kamu menolak tawaran untuk berada di dalam kerajaan demi kelangsungan perjuangan kamu untuk melaksanakan reformasi dan keadilan. Apalah ertinya kerusi TPM ditawarkan kepada kamu sekiranya PM itu sendiri musuh kepada perjuangan reformasi.

  Cukuplah sekali dipatuk ular, jangan sampai dua kali dipatuk ular yang sama.

  Kunci reformasi itu berada di tangan kamu. Kami bersedia menanti lama walaupun kami dilanda kesukaran. Jika kami mahu senang, sudah lama kami akan bersekongkol dengan puak-puak munafik dan pengkhianat itu.

  Pilihlah di antara dua jalan. Kebenaran atau kebathilan. Tiada pilihan ketiga. Bukan jalan pemesong akidah seperti Pluralisma Murtad, LGBT, Syiah dan COMANGO Gereja

  Saya Ulanggg..!!

  BalasPadam
  Balasan
  1. Lelaki kena pilih pompuan..jgn pilih lelaki. Jgn lawan fitrah..sbb susah nnti nk jadi pm

   Padam