TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KLIK "PLAY" DENGAR RADIO KOBAT FM

Rabu, 24 Ogos 2011

BERSEDIA UNTUK BERSIH 3.0, TOLAK JAWATANKUASA KHAS


Oleh: WFAUZDIN NS

APABILA Najib mengumumkan bahawa PRU ke 13 akan diadakan pada bila-bila masa tanpa terikat dengan apa yang dikemukakan oleh Jawatankuasa Khas Parlimen berkaitan penambaikan Sistem Pilihanraya, maka sudah sampai masanya BERSIH dengan kerjasama Pakatan Rakyat dan semua NGO yang mendukung BERSIH merancang mulai sekarang untuk mengadakan BERSIH 3.0.

Sebenarnya, majoriti penyokong BERSIH boleh dikatakan tidak mempercayai lagi Najib, tetapi sebagai menghormati pimpinan di dalam BERSIH dan Pakatan Rakyat, kita serahkan kepada mereka untuk memikirkan adakah Najib boleh dipercayai atau tidak. Nah, sekarang terbukti Najib penipu besar apabila mengeluarkan kenyataan yang tidak bertangungjawab itu. Ini lah rupanya PM kita yang hanya pentingkan kerusi empuknya semata-mata.

Kenyataan Najib itu merupakan satu cabaran kepada BERSIH untuk mengulangi apa yang telah kita lakukan pada 09 Jul yang lalu. Mungkin kali ini Najib mahu melihat gerakan yang lebih besar kalaupun tidak menyamai gerakan rakyat di Dataran Tahrir, Mesir. Kita mesti tentukan Najib akan menyesal dengan tindakannya itu yang mengundang semangat rakyat untuk bangkit menjatuhkan rejim Umno/Bn.

BERSIH tiada pilihan lain lagi melainkan menolak syor untuk menubuhkan Jawatankuasa Khas berkenaan yang dijadikan umpan untuk memerangkap BERSIH dan parti Pembangkang. Apabila kita sibuk untuk merancang serta mengemukakan pindaan bagi membaikpulih sistem pilihanraya di negara ini melalui Jawatankuasa Khas itu nanti, Najib serta merta akan mengumumkan pembubaran Parlimen bagi mengadakan Pilihanraya Umum. Ketika kita tidak bersedia, mereka menyerang kita.

Kami sentiasa menanti BERSIH 3.0 dan kami menolak untuk mempercayai Najib lagi./wfauzdin.blogspot.com

6 ulasan:

 1. Kit NYAHKAN pemimpin dolak dalik...menuju BERSIH 3.0..

  BalasPadam
 2. ok..aku nak tgk babi2 dan hanjing2 berkumpul di KL lagi kena tembak ngan air pemedih mata, melalui saluran berita dan youtube..

  BalasPadam
 3. kepala bapak kau tanpa nama 8:34 am. kau keturunan haram jadah la agaknye. sial punya spesis kau ni

  BalasPadam
 4. pasai apa PAS bersungguh-sungguh sangat tentang perhimpunan BERSIH 3.0.
  apakah ini saja perjuangan PAS selain undi dan pilihanraya?
  DAP & PKR tak kisah pun...!pasai depa tau, yang sanggup jadi hamba suruhan hanyalah pengikut PAS.

  kembalilah pada perjuangan asal PAS!

  BalasPadam
 5. bdoh...brsih 3.0 knon...ak tk heran walau pn die pkai kuasa kuda ke wape...nma da haram tetap haram lh bahlol...pas ni p claim kos rwatan pla pai tk msuk akal...hbiskan wang rakyat je...tk ckup aman ke kita skunk?

  BalasPadam
 6. BUAT PERHIMPUNAN BERSIH SETIAP HARI PUN RAKYAT BERAKAL SUDAH TIDAK HERAN LAGI.....PERHIMPUNAN YANG MAHA SIA-SIA DAN BODOH....PERHIMPUNAN YANG DILAKNAT ALLAH....PERHIMPUNAN YANG MENDAPAT RESTU SYAITAN SERTA IBLIS......PERHIMPUNAN YANG MENGHIMPUNAN MANUSIA YANG BEROTAK UDANG DAN BAGHAL.....RATA-RATA MANUSIA YANG MENYERTAI BERSIH ADALAH MANUSIA YANG KECEWA DAN DUNGGU....BAUTLAH PERHIMPUNAN BERSIH DENGAN SEGERA DAN SEKERAP MUNGKIN KERANA IA NYA TIDAK MENDATANGKAN APA-APA MELAINKAN MENYUSAHKAN RAKYAT SAHAJA.....BUAT LAH...BUAT LAH BUAT LAH BUATLAH PERHIMPUNA SEKARANG AKU DAN HAMBA RAKYAT YANG CERDIK NAK TENGOK KEBODOHAN KALIAN.....ANGKATLAH MAT SABUN SETINGGI GUNUNG KERANA BELIAU KINI HANYA LAH SAMPAH POLITIK......TAK ADA HARGA SATU SEN PUN MANUSIA TERBODOH YANG DILAHIRKAN OLEH PAS.......BUAT LAH PERHIMPUNAN BERSIH SEKARANG AKU CABAR KALIAN B UAT LAH ...KERJA BODOH KALIAN SEBERAPA SEGERA AKU NAK TENGOK KECERDIKAN KALIAN,,,BUAT LAH WAHAI MAT SABUN....BUAT LAH WAHAI MAT SABUN....

  BalasPadam