TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KOBAT FM


web widgets

Khamis, 6 Disember 2012

PERISTIWA DI GOMBAK - IBLIS PUN TABIK DENGAN KEBODOHAN PUAK INI

Oleh:  WFAUZDIN NS

MAKA, TV3 suku pun malam tadi mengulas berita kekecohan yang berlaku di dalam Program Jelajah Merdeka Rakyat bersama DS Anwar di Gombak.  Seperti yang dijangka, ditemuramah semua balaci-balaci dan pelawak-pelawak bodo puak yang baru selesai berhimpun di kandang mereka baru-baru ini.

Sayugia berkatalah si Ketua Pemuda Gombak mewakili parti sekutu Apco itu sambil menafikan sekeras-keras tahi pemudanya terlibat, " Kami datang dengan aman dan tidak melakukan apa-apa provokasi tetapi pihak penyokong PR yang terlebih dahulu memulakan kekecohan"

Begitulah apabila si Munafil bercakap.  Dia mengaku kumpulan lembunya datang ke program PR.  Datang untuk dengar ceramah?  Tiada masalah, tetapi perlu apa datang bersama bendera-bendera dacing baghdad dan bendera keris telanjang tanpa sarung itu?  Ertinya, datang untuk mulakan provokasi.  Bayangkan jika mereka tidak datang untuk provokasi, adakah kejadian yang memalukan bangsa Melayu dan Islam (jika mereka Islam) itu akan berlaku?  Itu asas dan persoalan pokok.

Pihak berkuasa tentu tahu siapa yang hadir ke ceramah PR dengan membawa bendera cap dacing baghdad dan keris telanjang.  Tentu pihak berkuasa sudah terfikir apa tujuan mereka datang.  Untuk dengar ceramah?  Lojikkah?  Mengapa tiada tindakan awal untuk menghalang mereka?  Mungkin bekas KPN, Musa Hassan tahu jawapannya.

Satu lagi yang melucukan, Malaysiakini melaporkan puak mereka mendakwa penyokong-penyokong PR membaling mereka dengan batu, periuk, kuali dan sebagainya.  Inilah kali pertama aku dapat tahu bahawa selama ini penyokong-penyokong kita kalau hadir ceramah mesti membawa periuk, kuali, sudu, garpu, mangkuk, cerek dan mungkin juga peti ais.  Cerita ini jika Iblis mendengarnya, Iblis pun tabik dengan kebangangan puak ini untuk menipu.

Itulah akibatnya jika kita mempunyai pemimpin yang bacul dan dayus takut untuk berhujah dan berdebat secara berdepan.  Di dalam kandang sendiri, tunjuk telor sebesar gajah walhal dengan bini pun takut nak mampus.  Maka, anak-anak buah pun jadi bacul tunjuk hebat kerana mereka tahu ada yang melindunginya.3 ulasan:

  1. lembu2 yang telah dibodohkan olih bapak2 lanun yang diberi makan rumput kering..kesian yer???

    BalasPadam
  2. Megat spesis mamak ni kuat betul kelentongnya! Ini mungkin sepupu sepepeh mamak penang dari kelompok yang suka buat dan makan kek 'tahi' yang cuba nak hadiahkan kak LGE! Eloklah UMNO hoi....esok esok golongan mamak ni akan jahanamkan UMNO! Umno la ni takdak wajah melayu sebab penuh dengan eee!puak eee ni dari zaman majapahit dan melayu melaka memang pandai auta dan putar alam! ABU jangan lupa!

    BalasPadam
  3. nak gelak ada, nak nangis ada, nak sekeh pun ada bila lihat perangai geng pak malau ni. moga. Allah buka pintu hati mereka untuk menerima kebenaran. Amino.

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini